Reklama

Reklama

Alsino a kondor

  • Nikaragua Alsino y el cóndor (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

12-ročný Alsino žije so svojou babkou v odľahlej časti Nikaraguyi počas vojny medzi vládnymi vojakmi a povstalcami. Alsino sa snaží byť obyčajným dieťaťom, no vojna ho obklopuje a pohlcuje, zažíva mestský život a pomaly je zasväcovaný do jej tajomstiev... (iwko)

Recenze (7)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velká latinskoamerická koprodukce, film natočený krátce po Nikaraguyské občanské válce/revoluci. Malý idealistický chlapec jménem Alsino, který si ve snu představuje že skáče ze stromu na strom, a létá jako pták, kdy později jako postižený (hrbáč), se hrdě spojí s partyzánskou skupinou, bojující proti zkorumpované vládní armádě. Nemuže se totiž už na to všudypřítomné násilí, bolest a utrpení, které ho obklopuje na každém kroku dívat. Umělecký a spíše pak festivalový lyricko/poetický film, o hledání svobody, prolínající se mezi snem a skutečností, který běžného diváka asi moc neosloví a je pro něj spíše utrpením tento snímek sledovat, ať už po technické či jiné stránce. Špatný obraz, osvětlení a kamera, a spíše pak převládající nuda. Dobré snad jen jako historické memento. Dean Stokwell si zde zahrál roli amerického vojáka/pilota vrtulníku. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Bylo mi asi 11, když jsem prvně (a tehdy nedopatřením) viděla "Nezvěstného" Costy-Gavrase, ale ten až fyzicky nepříjemný pocit mne přepadá u filmů zachycujících politické represe dodnes a jakkoliv obecně bývají zhusta politicky (ne)korektní, skrytě propagandistické či divácky manipulativní, nechci k nim být imunní. Dean Stockwell by mohl leckomu připadat vedle těch mnohých neherců teatrální a přehrávající, ale já bych si amerického důstojníka v Nikaragui v dobách sandinovské revoluce v jeho pojetí představit uměla, Alan Esquiel pak ikarovskou touhou zatíženému Alsinovi propůjšil zvláštní pel nevinnosti... 90% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Karle, ty konspiracna kurva, aspon nehovor koniny. Nikaragujska obcianska vojna sa konal  v rokoch 1926 a 1927, tento film je o sandinistas, konkretne sa to volalo  Frente Sandinistas  de Liberacion Nacional. kto  nevie, co  su sandinistas, ten je dnes  ciastocne dusevne zaostaly  : 79 % ()

Reklama

Reklama