Reklama

Reklama

Rodinná pouta

(seriál)
Česko, 2004, 300x50 min

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Tomáš Krejčíř, Klára Jandová, Dana Morávková, Jan Kačer, Lenka Termerová, Jan Révai, Simona Krainová, Milena Steinmasslová, Vlastimil Zavřel, Martin Zounar (více)

Obsahy(1)

Mezilidské vztahy z nejrůznějších úhlů pohledu - především ty jsou obsahem seriálu Rodinná pouta. Vztahy v rodině, v práci, vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi generacemi a jejich vývoj můžeme sledovat v nejrůznějších situacích. Naši hrdinové prochází osudovými krizemi, jsou vystavováni zkouškám charakterů, bojují se zradou a s intrikami a prožívají lásku i nenávist, přátelství i vzdor… Reálie současného života u nás, ale i dávka romantiky, napětí, zábavy - to vše je zárukou, že seriál Rodinná pouta bude blízký široké divácké obci. Jak už název napovídá, středobodem seriálu je rodina. Rodina, která spoutává v tom dobrém i zlém, dává zázemí, kořeny, ale někdy také příliš svazuje, pohlcuje a své členy může i ničit. (TV Prima)

(více)

Recenze (394)

rt12 odpad!

všechny recenze uživatele

O čem snila při psaní tohoto ,,skvostu" dvojice Jitka Bártů, Kateřina Bártů : Skvělé herecké výkony, nádherná interiéry, překrásný scénář , úžasný hudební doprovod. Jedno ocenění za druhým, samá příznivá kritika. Že se to posralo jim nevadí, páč si nakapsovaly za tenhle shit tolik, co si většina z nás nevydělá za celý život. Takže holky nevěšte hlavu a pište další sračky dál, Vaše oddaná koncesionářka. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co mě na Rodinných poutech láká víc - jestli jsou to zápletky, jejichž trapnost dosahuje gigantických rozměrů, nebo superšpatné herecké výkony, zjevná lacinost celkové produkce či něco jiného. Jenže minimálně druhá série, kterou skoro pravidelně sleduji, je svou trapností a nejapností tak zábavná! Mezi herci mám spoustu favoritů, ale moje srdce patří nejvíc Oldřichu Navrátilovi, který si roli pomateného otce, vrhajícího se do všeho s nadšením a obratností slona v porcelánu, zatraceně užívá. Aspoň doufám, že jde o nadsázku. :o) Sám bych se na toto veledílo dívat nedokázal, baví mě to pouze díky Adélce, s kterou rozebíráme motivace jednotlivých postav, jejich chování a hlavně nezapomenutelné hlášky, vedle kterých občas i ty z Pulp Fiction blednou závistí. A věřte, je z čeho vybírat! Pro zvlášť úchylné jedince (mezi které se tímto hrdě hlásím) mohou i Rodinná pouta být kultovní sérií, bez které si svůj život už nedokážou představit - zkrátka pravidelná dávka emocí, byť asi trochu jiných, než tvůrci čekali. ()

Reklama

Džejkop odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všeho všudy dva díly, proto nevím zda li je správne tento (zcely bezpochyby dementní) seriál hodnotit. Já vím, že bych měl vidět těch dílů mnohem víc, ale ono to prostě ani nešlo, já se opravdu snažil. Jenže to je taková nesmyslnost, že i ty dva díly, které jsem zhlédnul mě dováděli do stavu nepříčetnosti nebo otupělosti. Moje babička se na to dívá, sám to nechápu, to snad radši kdyby četla tu svoji červenou knihovnu než tohle. Nenapadá mě prostě nic co by stálo alespoň za starou bačkoru. I ta podvraťácká Morávková působí trapně. O ostatncíh nemluvě. Všichni zúčastnění by se nad sebou měli zamyslet, jak něco takového vůbec mohlo vzniknout. Ale to oni né, peníze jsou peníze. Proto si seriál bude nadále pokračovat. Důchodci se na to dívají jen proto, že jim nic jiného nezbývá a ostatní jen proto, že prohráli nějakou sázku, zřídili se v hospodě, chtějí se zabít nebo se zbláznili jiné vysvětlení vysoké sledovanosti mě nenapadá. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Tohleto obyčejně nedělám, (abych hodnotil po druhém dílu), ale taky se mi běžně nestává, abych nějakým šestým smyslem odhadl, co se bude dít. První dva díly bohatě stačí, přátelé. Nespletl jsem se v jedné začínající nemoci, podrazu ve firmě či dvou mladých, krásných lidí, kteří se dají dohromady (fronta.) Zvláště dialogy buďto propagují primu ("Díváte se na ten seriál se psem?") anebo jsou naprosto o hovnu ("Měla jsi vzít tu majonézu se soutěží.") Hnusná hudba, odpudivé dekorace, příšerné nasvícení scén, herecké výkony trapné (Morávková) a někteří dobří herci (Jan Kačer, který ale zoufale nemá co hrát) či Klára Jandová to nenapraví. Češi "udělali" první soap operu - a inspirovali se dobře. Vytvořili šit, precedens, kterého se budou jistě držet i ostatní. Začínám se děsit i nového seriálu n@vy Pojišťovna štěstí... ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečný koncert seriálové zábavy. Bojím se, že tento seriál nastavil laťku tak nízko, že nebudu moci objektivně hodnotit jeho konkurenty latinskoamerické provenience. Bohužel mi uniklo "několik" dílů, a tak jsem ochuzen o dramatické a dokonale stupňované zápletky, které se vzájemně předhánějí v realističnosti a uvěřitelnosti. Myslím si, že scénárista s herci soutěží, zda-li dokáží ještě pokazit jeho neocenitelnou práci. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Jan Kačer šel do toho seriálu s tím, že jeho postavu nechají tvůrci po čase zemřít. Tvůrci to vyřešili tak, že ho nechali v komatu. Jenže seriál byl natolik úspěšný, že sám Jan Kačer požádal, že by se chtěl vrátit a tak je tam až do dnes. (cariada)

Související novinky

Svatba utužuje rodinné vztahy

Svatba utužuje rodinné vztahy

26.05.2006

S tím souhlasí určitě každý. Přestože mnohými zatracovaný, nenáviděný, za nudnou šeď označovaný a považovaný herecky i scénáristicky za ubohý seriál, Rodinná pouta se možná dočkají dalších sérií.… (více)

Reklama

Reklama