Reklama

Reklama

Rodinná pouta

(seriál)
Česko, 2004, 300x50 min

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Tomáš Krejčíř, Klára Jandová, Dana Morávková, Jan Kačer, Lenka Termerová, Jan Révai, Simona Krainová, Milena Steinmasslová, Vlastimil Zavřel, Martin Zounar (více)

Obsahy(1)

Mezilidské vztahy z nejrůznějších úhlů pohledu - především ty jsou obsahem seriálu Rodinná pouta. Vztahy v rodině, v práci, vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi generacemi a jejich vývoj můžeme sledovat v nejrůznějších situacích. Naši hrdinové prochází osudovými krizemi, jsou vystavováni zkouškám charakterů, bojují se zradou a s intrikami a prožívají lásku i nenávist, přátelství i vzdor… Reálie současného života u nás, ale i dávka romantiky, napětí, zábavy - to vše je zárukou, že seriál Rodinná pouta bude blízký široké divácké obci. Jak už název napovídá, středobodem seriálu je rodina. Rodina, která spoutává v tom dobrém i zlém, dává zázemí, kořeny, ale někdy také příliš svazuje, pohlcuje a své členy může i ničit. (TV Prima)

(více)

Recenze (394)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

SDRUŽENÍ PŘÁTEL KULTURNÍHO MASOCHISMU udělilo výroční ceny ZLATÝ BIČÍK v oblasti filmové a televizní tvorby. Výsledky jsou následující: vítězkou v kategorii "Nejlepší ženský herecký výkon" se stala Dana Morávková za roli v seriálu RODINNÁ POUTA. Ač seriál běží teprve krátce, porotci byli bezesporu ohromeni silou výkonu paní Morávkové a dali jí tak přednost před hlavní favoritkou, milou paní Jarmilou Holinkovou, babičku dvou vnoučátek, účinkující v reklamě na KOSMODISK .....Vítězem v kategorii "Nejlepší mužský herecký výkon" se stal populární šéfkuchař Tony za roli v reklamě na Ultimate Chopper z oblíbené série Teleshopping. Ovšem jeho vítězství bylo těsné, protože Tomáš Krejčíř, opět ze seriálu RODINNÁ POUTA, mu v poslední fázi hlasování notně šlapal na paty. Nicméně pan Krejčíř nemusí zoufat, jak se shodla odborná veřejnost, má velikou šanci při příštím udílení cen......Vítězem v kategorii "Nejlepší televizní počin" zvítězil seriál RODINNÁ POUTA s velkým náskokem před druhým v pořadí - oblíbenými úterně-nočními "Záznamy z jednání Parlamentu České republiky". Vzhedem k tomu, že seriál se začal vysílat krátce před uzávěrkou hlasování, dá se mluvit o překvapení, nicméně jeho vítězství je zcela zasloužené. Sláva vítězům, čest poraženým! Na závěr popřejme seriálu, aby udržel vysoce nastavenou laťku a přinášel tak radost do srdcí všech televizních diváků a zejména divaček i nadále. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Sitcomy se nám zoufale nedaří, tak to někdo zkusil se zoufalostí nejzoufalejší - telenovelou. Tedy pardon, Velkým Televizním Románem. A k zoufalství všech, kdo mají IQ vyšší než je obvod hrudníku Dany Morávkové, a stejně tak všech, kdo mají vyvinutější smysl pro realitu než voliči KSČM, se to Primě podařilo úžasně. Nejen, že do těch slabomyslných či životem unavených, kteří podlehli, pumpuje dvakrát týdně onu pravidelnou dávku hrozně špatně hraných emocí (zdroje duševních nemocí), ale rozjíždí to i s hutným merčandajzingem. A taktéž úspěšně. Nezbývá nám, než si položit otázku - je popularita opravdu víc než kvalita? PS: Nejlepší rolí Jana Révaie pro mě i nadále zůstává jeden z početného davu rozsekaných Reaperů v Bladeovi II a Tomáš Krejčíř nadále drží laťku, kterou si vysoko nastavil pořadem pro těhotné ženy, lidi ve stavu nemocných a důchodce - ano, je to Prima Jízda. Enterprise, one to reality! ()

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

Naše/vaše pravidelná dávka bolesti. Po pár epizodách budete krvácet i z uší. Zajímavé komentáře: Lima, Gemini, woody, ScreamJay, EdaS, Terter, Hitman_47, Weruss, haWranka, Pisoare ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Tohleto obyčejně nedělám, (abych hodnotil po druhém dílu), ale taky se mi běžně nestává, abych nějakým šestým smyslem odhadl, co se bude dít. První dva díly bohatě stačí, přátelé. Nespletl jsem se v jedné začínající nemoci, podrazu ve firmě či dvou mladých, krásných lidí, kteří se dají dohromady (fronta.) Zvláště dialogy buďto propagují primu ("Díváte se na ten seriál se psem?") anebo jsou naprosto o hovnu ("Měla jsi vzít tu majonézu se soutěží.") Hnusná hudba, odpudivé dekorace, příšerné nasvícení scén, herecké výkony trapné (Morávková) a někteří dobří herci (Jan Kačer, který ale zoufale nemá co hrát) či Klára Jandová to nenapraví. Češi "udělali" první soap operu - a inspirovali se dobře. Vytvořili šit, precedens, kterého se budou jistě držet i ostatní. Začínám se děsit i nového seriálu n@vy Pojišťovna štěstí... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nedobrovolně jsem shlédl pár dílů. Jelikož jsem nebyl zcela při smyslech, zdálo se mi místy, že to docela ujde. Pak jsem si dal několik týdnů "oraz", a nyní, s čistou hlavou si, pomalu vybavuji o kom a o čem to vlastně je. Aaa, už vím - je to o hovnu! (Omlouvám se za ten výraz, ale nešlo to říci jinak.) Ovšem vzhledem k faktu, že v porovnání s latinskoamerickými telenovelami je tohle unikátní perla, z vlastenectví dávám aspoň jednu hvězdičku. :-) ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Jen jediná otázka mě napadá: sejmou Rodinná pouta majora Meisnera z piedestalu absolutní filmařské demence? Uzavírejme sázky. A važme si ČT, která přes všechno tápání přeci jen odvádí jakés takés seriálové řemeslo! ()

gouryella odpad!

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách ten nejhorší český seriál co jsem kdy viděl. I latinskoamerické a německé příšernosti jsou snad koukatelnější.... ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Odporně znechuťující znělka a po ní tragická televizní inscenace té nejnižší možné úrovně zábavy v šabloně těch nejdebilnějších telenovel. Dostat to v pravidelné dávce je po mě! ()

Faye odpad!

všechny recenze uživatele

Kleopatra mě přesvědčila, že alespoň jeden díl z tohoto „skvostu“ TV Prima musím vidět. Opravdu nechápu, jak jsem bez seriálu „Rodinná pouta“ mohla žít. Takže milá Kleopatro, díky za tip .... teď abych všemu, čemu jsem .... kdy dala odpad nebo jednu hvězdičku přidala další hvězdičku nebo rovnou dvě!!! ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

"Je tam zima?"_"Ano a jaká."_"A nechcete na kávu?"_"A víte že bych si i dala!"_"No tak pojďte.Představte si, 3 za cenu 2."_"No nepovídejte a kde?"_"No dole ve večerce."_"Tak to je dobrý, kafe není nikdy dost!" Co myslíte rozhovor dvou postarších dam v peruánské telenovele ********(doplňte si jakékoliv španělsky znějící jméno nebo cokoliv blbého)?Nebo seriál od našich západních případně jižních sousedů z prostředí nemocničního prostředí? Kdepak!Seriál ryze český obsazený ryze tupě! A taky největší herecká příležitost Jana Kačera :-).Zkrátka a jednoduše:Vaše pravidelná dávka demencí... ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečný koncert seriálové zábavy. Bojím se, že tento seriál nastavil laťku tak nízko, že nebudu moci objektivně hodnotit jeho konkurenty latinskoamerické provenience. Bohužel mi uniklo "několik" dílů, a tak jsem ochuzen o dramatické a dokonale stupňované zápletky, které se vzájemně předhánějí v realističnosti a uvěřitelnosti. Myslím si, že scénárista s herci soutěží, zda-li dokáží ještě pokazit jeho neocenitelnou práci. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Z novodobých původních českých seriálů náleží Rodinným poutům druhá příčka (hned za Letištěm), což ovšem stejně není žádný úspěch. Začátek seriálu byl docela pěkný, možná i na jeden a půl hvězdy, ale ty aspoň trochu sympatické postavy v průběhu vymizely (Markéta Prchalová...), a byly nahrazeny, čili půlhvězda. Zprůměrujeme to, a jsme na jedné hvězdě. ()

hirnlego odpad!

všechny recenze uživatele

Promiňte, pardón, ó promiňte - toto skvostné "něco" hodnotím, aniž bych viděla jeden jediný díl - ovšem myslím si, že nedávným náhodným přehmátnutím na televizním ovladači a následným několikavteřinovým nechtěným výplachem mozku, jsem si vyzískala svaté právo se k tomuto "něčemu" taktéž vyjádřit. A tudíž se vyjadřuji slovy neznámého básníka: Mají tvůrci tohoto šitu v hlavě nasráno? Ano, dobrý vkus jim zmizel - kam? Neznámo. ()

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Je to děs běs, ale docela zábavný děs běs. Hlavně hudba mě rozesmála. Asi se občas budu dívat :-) ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Má zvědavost je bezbřehá (můj sklon k masochismu podle všeho také) a přiměla mě přesvědčit se na vlastní oči, jak si vede první česká telenovela. A než jsem sáhla po smrtící zbrani v podobě televizního ovladače, jenž poslal rodinu Rubešových do černé jámy zapomnění, kmitla mi hlavou jedna scénka, která parodovala pořad Volejte řediteli. Imaginární divák si v ní stěžoval na nekvalitní seriály, které zaplavily televizní obrazovky. Odpověď zněla: "Milý pane, seriály plní relaxační funkci, divák si u nich má odpočinout a zapomenout na všední starosti a denní shon. Nejsou od toho, aby něco řešily. Vám musí stačit, že je to barevné, hýbe se to a je to na pokračování." Podle všeho nešlo o nadsázku nebo parodii, ale o drsnou realitu. Danou podmínku Pouta plní a národu kdysi proslulému kvalitní televizní tvorbou to stačí. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co mě na Rodinných poutech láká víc - jestli jsou to zápletky, jejichž trapnost dosahuje gigantických rozměrů, nebo superšpatné herecké výkony, zjevná lacinost celkové produkce či něco jiného. Jenže minimálně druhá série, kterou skoro pravidelně sleduji, je svou trapností a nejapností tak zábavná! Mezi herci mám spoustu favoritů, ale moje srdce patří nejvíc Oldřichu Navrátilovi, který si roli pomateného otce, vrhajícího se do všeho s nadšením a obratností slona v porcelánu, zatraceně užívá. Aspoň doufám, že jde o nadsázku. :o) Sám bych se na toto veledílo dívat nedokázal, baví mě to pouze díky Adélce, s kterou rozebíráme motivace jednotlivých postav, jejich chování a hlavně nezapomenutelné hlášky, vedle kterých občas i ty z Pulp Fiction blednou závistí. A věřte, je z čeho vybírat! Pro zvlášť úchylné jedince (mezi které se tímto hrdě hlásím) mohou i Rodinná pouta být kultovní sérií, bez které si svůj život už nedokážou představit - zkrátka pravidelná dávka emocí, byť asi trochu jiných, než tvůrci čekali. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Připoutejte se prosím. Pak se uvolněte. Nechte obsah opsat, poté volně vytékat, okapat, okakat, oskapat, oplakat. Oplkat. Plk. Plk. ... Naše holky v Emerice se dílu naučily řádně. Poznáme to na každém tom neřádském dílu. A prej že budou nový díly. Díly z dílny Dílyny. Ale jinak príma. Fak fajn... Bavil sem se s Bártem Simpsnem. Říkal že fakt pochcat. A já na to natotata na ty sračky nasrat. No ale prej že tam zase hrajou ty elity. Ale já rači ovar... - - - P.S. A Bohušu! Nežer už tu svoju Májku furt! Je z teho hraní! Teda sraní... - - - P.P.S. Něco k pisskuzi... ()

Dragoni odpad!

všechny recenze uživatele

♦ ♦ Czech roboshit comic soup opera ♦ ♦ Když jsem to viděl poprvé, málem jsem se rozbrečel nad tou ubohostí. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Spoutat. Všechny. Všechny spoutat a odvézt na pustý ostrov a tam nechat napospas kanibalům. Ti už nejednoho nedobrovolného trosečníka naučili přirozenému šklebu obličejové mimiky. Já si myslím, že by to nemusel být špatný nápad. Přeživší z našeho týmu telenovelských sadistů vrátit do studia a dát druhou šanci. Howg. ()

Související novinky

Svatba utužuje rodinné vztahy

Svatba utužuje rodinné vztahy

26.05.2006

S tím souhlasí určitě každý. Přestože mnohými zatracovaný, nenáviděný, za nudnou šeď označovaný a považovaný herecky i scénáristicky za ubohý seriál, Rodinná pouta se možná dočkají dalších sérií.… (více)

Reklama

Reklama