Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Dominik (T. Matonoha) trápí svého otce nechutí k ženění natolik, že jej král dá zavřít do staré věže. Ve vězení objeví prince vodní víla Aneta (J. Molavcová) a je uhranuta mladíkovou krásou. Svým nejnovějším objevem se pochlubí příteli džinovi Létavcovi (P. Zedníček). Ten však víle oponuje, že nejkrásnějším stvořením je dcera císaře princezna Budúr (E. Prchalová), která odmítá všechny nápadníky. Magické bytosti přivedou svoje favority k sobě, aby mohly porovnat jejich půvaby. Netuší však, že tímto osudovým setkáním způsobí, že se do sebe princ Dominik a princezna Budúr zamilují. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na mužskou krásu, ale co se týče princezny, tak se asi pohádka odehrává v postapokalyptickém světě, kde v důsledku ozáření ženy těžce zmutovaly. Protože jestli tahle osoba měla být nejkrásnější ženou, tak jsou muži v tom světě velmi nešťastní. Až se nechce věřit, že něco tak retardovaného natočil František Filip. Ovšem, musím říct, že jeho porevoluční tvorba, až na dvě či tři výjimky, na předchozí broušené diamanty jednoduše nemá. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Strašidla se nám už definitivně zbláznila, porovnávají své oblíbence, tahají je přes několik států, uloží je do společné postele. Královské děti projeví moudrost a charakter a vzájemně se v zamilovaném okouzlení okradou o šperky. To se hned pozná vychování. Jo, závěrečné poučení, že jsou oba stejní, až na to, že on je muž a ona žena ... jinak opravdu byli stejní, tak to se vážně nepovedlo, málo co je tak trapné, jako nepovedený vtip. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale ne !! Za všechno si můžu jen já sám !!" Zoufale odehraná, či spíš přehraná, šmudla porevolučního Filipa.. Jeden monolog za druhým.. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nepěkné kostýmy, groteskní herectví a zflikovaný scénář... Odpolední pohádky ČT si obyčejně připomínám s notnou dávkou nostalgické shovívavosti, tahle je ale opravdu hrozná. Tomáš Racek jako Marzán je neuvěřitelný a celkově nepovedenému castingu nasazuje korunu :-) Vhodné možná pro vyznavače kouzla nechtěného nebo pořádného bizáru :-) ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kde je poetika, zápletky a koneckonců i erotika původní literární předlohy? Z něčeho se opravdu pohádka jen pro děti dělat nemá. Navíc literární forma "pohádka" je pro děti určená jen posledních cca 150 let. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Prosím znalé věci, zda by byli tak laskavi a objasnili mi, pro koho jsou určené podobné „pohádky“………..pro děti to asi nebude, že? Anebo vlastně ano, ale jenom jako trest…….napadá mne třeba za špatné vysvědčení. A dospělým také za trest…….že se s nimi neučili. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, já nevím, ale když už Orient tak snad šáh a ne král, nebo princ. No, stálo to za…, nebylo to k ničemu. Navíc jestli tohle byla pohádka, tak to mně pověs. Nebavilo, nelíbilo, ale pan Karlík tu běsnil pěkně. Budiž jemu a panu Mátonohovi dáno po desíti a víc dát nehodlám, protože není za co. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Začnu samotným příběhem. Ten je velmi slabý. Strašidla se vsadí, přenášejí jeho a ji sem a tam a oni se do sebe zamilují na první pohled. To by ještě šlo, v pohádkách se hrdinové zamilovávají lusknutím prstu. Ale pak začíná dlouhé minuty trvající dokolečka opakovaná šílenost na obou stranách. Vlastně se nic neděje. Konečně se princ vydá do dálek za neznámou a těsně se zachrání před popravou. Triky by s přimhouření očí šly ještě akceptovat. Kulisy docela také. Ale kostýmy jsou příšerné. Kdyby jen ta pohádka neměla sedmdesát čtyři minuty. To by byla vcelku snesitelná. Za takových čtyřicet, padesát minut by se z toho mohl stát napínavý příběh. František Filip ale umí točit. Jeho Náhrdelník nebo Zlá krev o tom svědčí. Na druhé straně, při dobrém výběru tématu umí točit i velké věci. Přísahám a slibuji. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Poměrně o ničem, ale bavil jsem se tím, že Mátoha je považován za nejkrásnější bytost na světě. :-) Upřímně řečeno, zrovna o tom pánovi si myslím, že by se klidně mohl živit něčím jiným, než herectvím. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

příšerný brněnský třetiřadý pokus o pohádku, Budúr je sice slušně vystřižená, ale to je vše. Tomáš Matonoha zamlada není taky k ničemu a zápletka je nijaká, ani herci jako Jitka Molavcová a Pavel Zedníček nemají co hrát, celé nanic. . ()

Lenykov 

všechny recenze uživatele

Dlouhé, nudné a příliš komplikované..Františka Filipa si vážím, ale s touto pohádkou trefil opravdu vedle....tak nevím, ale dětem moc nedoporučuji a pro příště ani sobě ne. ()

ArdeliaLortz 

všechny recenze uživatele

:)))) Hned při první scéně jsem se málem počurala smíchy :)))) Matonoha jako krásný princ, nejkrásnější bytost na světě.... A když položili kníra tou princeznu vedle prince, smích pokračoval. Princezna má stejného kníra a obočí mají stejné :))) Molavcová a Zedníček mají asi oba šedý zákal :))))) ()

Reklama

Reklama