Reklama

Reklama

Dynastie Nováků

(seriál)
Rodinný / Komedie
Československo, 1982, 10 h 48 min (Minutáž: 47–51 min)

Režie:

Ivo Novák

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Josef Kemr, Jaromír Hanzlík, Hana Maciuchová, Kateřina Macháčková, Taťjana Medvecká, Oldřich Kaiser, Jarmila Krulišová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Po třináct dílů se budeme setkávat s rodinou, která prožívá své problémy i radosti. Každý člen této železničářské rodiny žije svůj život se svými nejbližšími. Život, v němž všichni dohromady vytvářejí rodinný kolektiv, a to nejen tím, že rádi a s chutí muzicírují. Rodu Nováků vévodí patriarcha Maxmilián, bývalý strojvedoucí. Jeho syn Jan vede brigádu socialistické práce na elektrifikaci. Janova dcera Lida funguje jako výpravčí a syn Martin právě dokončil železniční průmyslovku. Jen starší syn Pepa se odrodil. Je mistrem v autoservisu. Otec Jan převzal u příležitosti svých padesátin vyznamenání, může spokojeně rekapitulovat svůj dosavadní život. Jenže ta spokojenost dostala v noci trhlinu, která mu pokazila nejkrásnější den jeho života. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele blackrain k tomuto seriálu (1)

Dynastie Nováků (1982) 

Nápad natočit seriál o železničářích je výborný. Seriál jako takový vůbec špatný není i herecké obsazení se povedlo. Tak, kdepak je to jádro pudla? To bude asi v něčem úplně jiném. Dynastie Nováků samozřejmě není jenom o vlakách a práci okolo nich. Je především o rodinných vztazích a o tom, co rodina prožívala a zažila. V současné době se bohužel točí mnohem horší seriály, které by tomuhle ani konkurovat nemohli. Stačí se podívat na televizní obrazovky, co nám některé televize rádi servírují a ještě na tom stavějí. Pan Kemr měl úžasné vláčky. Tenhle seriál zblajznu v klidu a žádná zdravotní újma po něm nehrozí. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama