Reklama

Reklama

Dynastie Nováků

(seriál)
Rodinný / Komedie
Československo, 1982, 10 h 48 min (Minutáž: 47–51 min)

Režie:

Ivo Novák

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Josef Kemr, Jaromír Hanzlík, Hana Maciuchová, Kateřina Macháčková, Taťjana Medvecká, Oldřich Kaiser, Jarmila Krulišová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Po třináct dílů se budeme setkávat s rodinou, která prožívá své problémy i radosti. Každý člen této železničářské rodiny žije svůj život se svými nejbližšími. Život, v němž všichni dohromady vytvářejí rodinný kolektiv, a to nejen tím, že rádi a s chutí muzicírují. Rodu Nováků vévodí patriarcha Maxmilián, bývalý strojvedoucí. Jeho syn Jan vede brigádu socialistické práce na elektrifikaci. Janova dcera Lida funguje jako výpravčí a syn Martin právě dokončil železniční průmyslovku. Jen starší syn Pepa se odrodil. Je mistrem v autoservisu. Otec Jan převzal u příležitosti svých padesátin vyznamenání, může spokojeně rekapitulovat svůj dosavadní život. Jenže ta spokojenost dostala v noci trhlinu, která mu pokazila nejkrásnější den jeho života. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele xaver k tomuto seriálu (1)

Dynastie Nováků (1982) 

Sice průměrný, ale ne špatný seriál z dob minulých. Rozhodně si nezaslouží hodnocení „odpad“. Naopak, pro tyto hodnotitele by měl být jakýmsi ponaučením, že doba se prostě vyvíjí, a že mají možná štěstí, že žijí v jiné době. I když na železnici se toho až tak moc nezměnilo. Často vytýkaná nudnost tohoto seriálů pramení právě z toho, že se autoři snažili věrně vykreslit atmosféru dané doby a problémy a život běžných lidí. Zde by měl současný divák, zejména ti mladší, kteří tuto dobu nezažili, vnímat především jakousi dokumentární hodnotu tohoto seriálu. Vysoké hodnocení ale každopádně zaslouží herecké výkony všech členů rodiny Novákových, a proto dávám celkově 3. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama