Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva mladí námořníci, zkušenější Joe Brady (Gene Kelly) a naivní Clarence Doolittle/Brooklyn (Frank Sinatra) dostanou výjimečný čtyřdenní opušťák v Los Angeles. A čas samozřejmě nepromarní. Clarence si brzy uvědomí, jaké má Joe zkušenosti, a požádá ho o pomoc při svádění Susie. Jenže dřív než si to stačí uvědomit, zamiluje se do ní Joe sám. Clarence je jeho nejlepší přítel, ale v lásce a válce je všechno povoleno... (monolog)

(více)

Recenze (10)

Houdini

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Hudba - M + 4 nominace: Nejlepší film, Herec HR - Gene Kelly, Kamera, Píseň - "I Fall in Love Too Easily" ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film má dvě a půl hodiny a jdou v něm desítky minut za sebou bez jakýchkoliv hudebních čísel. Je to zvláštní a ne v dobrém, protože je místo a čas na podvracení očekávání a tohle není ono. Naštěstí Kelly i Sinatra to táhnou svým charismatem (Kelly snad nikdy nebyl tak moc "rozdováděný" jako tady) a pasáž s myšákem Jerrym je nepochybně jedna z nejčistších ukázek filmového kouzla všech dob, během které musí roztát srdce úplně každému. Ke konci to i přes zrychlení tempa ztrácí dech - ukazuje se, že rozjetý konflikt nemá jak přirozeně vyeskalovat, tak prostě zmizí... ale dobře... nadhodnotím trochu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

A můžete těm holkám říkat nahoru dolu, ať se nezapletou s námořníkem, a vony just jo! Jenomže přátelé, když je v tom pruhovaném tričku někdo takový jako Gene Kelly, dá se tomu vůbec divit?___ Na konci války měl Frank Sinatra & col. zjevně jiné starosti než se strachovat, jak to v Evropě s Hitlerem a za mořem s Japonskem dopadne. A to je a to je a to je.... sakra dobře!___Optimistický, úsměvem naplněný film/muzikál s roztomile umělými exteriéry. Nejsem sice expert na triky, ale Bradyho návštěva v království myšáka Jerryho, to byla dokonalá podívaná technicky i obsahově, u jejich společného tanečního vystoupení jsem se "zmohl" jen na poklepávání nohou o gauč a přitroublý úsměv. Kam se hrabou oplzlosti typu Space Jam (Bugs Bunny& Michael Jordan) a jiné.___ Výborná a decentně vtipná je scéna, když se Clarence Doolittle nevědomky setká s José Iturbim a společně si zahrají a zazpívají Tchaikovskyho. Nebo jak dámy v MGM studiu zahvízdají (po vzoru mužů), když kolem nich projde Joe Brady.___ Milovníci p. Sinatry by neměli váhat, obdivovatelky Gena Kellyho si připraví čisté spodní prádlo - á, jedem! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zábavný muzikál o dvoch námorníkoch na opušťáku s výbornou dvojicou Gene Kelly a Frankom Sinatrom. Obaja herci boli na počiatku sľubnej kariéry, takže mohli pripadať trochu neohrabane ( Sinatra určite viacej ), ale jednoduchý príbeh nežiadal žiadne veľké výkony okrem tých speváckych a tanečných ( tu bol Kelly ako ryba vo vode ). Samého seba si tu zahral aj španielský pianista a dirigent José Iturbi. Problémom filmu je nadmerná dĺžka, dej by bol svižnejší. Lepší priemer. ()

J_Fiu 

všechny recenze uživatele

Příjemný muzikál s Genem Kellym a Frankem Sinatrou. Dva námořníci si vyrazí do města, kde se seznámí s malým chlapcem, jenž se touží stát také námořníkemdíky němu se dva nejlepší kamarádi seznamují s chlapcovou matkou Susie a vzniká nám tu zamilovaný trojúhelník, žádné drama se však nekoná. Svižné dílko se spoustou pěkných písniček a tanečních kreací. Ve filmu se objeví i kreslená postavička Jerryho. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Gene Kelly a Frank Sinatra v jednom filmu. To je docela dobré spojení, které funguje. Frank Sinatra měl prostě neskutečný hlas, ale film stojí i na Kellym. Oba dva jsou zábavní a hravý, stejně jako film, který využívá i animované prvky, když se mu to zachce. Romance není nijak překvapivá ale hezká ano. ()

FISSSH 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr miluju, ale zrovna tenhle film jsem viděla tak dávno, že si z něj pamatuju snad jen scénu, kde Gene Kelly učí tančit Jerryho. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Populárny muzikál 40-ych rokov neudrží príbeh do konca, ale muzikálové čísla sú stále dobré. Sinatrovo "I Fall In Love Too Easily", Kellyho neodolateľný tanec s Jerrym, kreslenou myšou. Tento Kelly-Sinatra muzikál má nadbytok energie a ducha a Vy to môžete cítiť, že by to bolo báječné, keby to nebolo tak stupídne zdravé a keby ste mohli niečo spraviť s Kathryn Grayson a José Iturbi (ako napr. vypustiť na nich Terry Southerna). Sladká zdravosť bola príspevkom producenta Joa Pasternaka: postavy v jeho filmoch stále vyzerajú čisto a nesexi a hrajú trápne mlado. Pasternak ale nezničil Kellyho vitalitu, toto bol filmový hit, ktorý z neho urobil populárnu hviezdu. V najhoršej sekvencii spieva Sinatra Stockwellovi Brahmsovu Uspávanku. Kelly má tri veľké tanečné čísla (vrátane jedného s Jerrym). Film bol natočený podľa príbehu Natalie Marcin. ()

Reklama

Reklama