Reklama

Reklama

Helena (I. Janžurová) je svobodnou sestřičkou v lázeňském středisku, kde je nouze o muže. Když dostává pozvánku na abiturientský večírek, má problém. Napsala totiž spolužačkám, že má před svatbou, a tudíž nemůže na večírek do Karlových Varů přijet sama. Náhodou jí v novinách padne zrak na článek o partě montérů, která pracuje ve Švédsku, a jeden muž se jí na fotografii zalíbí. Domnívá se, že je to Švéd a rozhodne se předstírat, že je jeho vdovou. Jaké je její překvapení, když právě tohoto muže (J. Kanyza) potká v lázních… (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poněkud chabá, ale naštěstí také krátká komedie s příjemnou Ivou Janžurovou (tak trochu si tady zopakovala slavné vymýšlení ze Světáků), chlapáckým Janem Kanyzou a většinou ostatních postav na zabití. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

"Víš kdo já jsem, já jsem vdova po Knutu Kristensenovi a čekám s Tebou pohrobka. To koukáš co? To bys koukal, kdybys mi rozuměl" Podle mně přímo napsané pro opět naprosto vynikající Ivu, která vše zamotá, aby to nakonec, s nutnou dávkou romantiky, zase rozmotala. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Průměrná normalizační inscenace, natočená bez invence a vtipu. Ale Iva Janžurová zachránila už horší kousky. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Lehká komedie, kde exceluje I. Janžurová. "Holky já vám musím něc říct, já vám musím něco říct," říká dvakrát a dramaticky a pak přijde ten oznam - "můžu si vzít okurku?!" ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Uměloučká zápletka, staré Květy, mladá Lenka Termerová, normandský Kanyza a Janžurka, co se za celý film ani jednou neusměje. A dobrá stopáž. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Mikrokomedie založená na vtipných dialozích. Iva Janžurová opět prokazuje svoje herecké umění. Scénáristka Hermína Franková ženské hrdinky umí vykreslit s patřičným humorem (Ohnivé ženy, Dívka na koštěti). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má 39 minut, tak prvních 12 moc vtipných není (učení se švédsky). S příchodem Kanyzy na scénu se to zlepší, ale stále jde o průměrný TV film, kde humoru až tak moc není (pokud nemá být vtipné ječení nebo ledvinové kameny). ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a pohodová televizní komedie, která mě vždy přivede na takovou nostalgickou notu..jsem rád, že se v té době točilo hodně podobných komedií. Iva Janžurová skvělá, ostatní herci jí zdárně sekundují.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Iva Janžurová se na ten třídní sraz chystala velmi pečlivě. Skoro to vypadalo jako by ze sebe dělala tajnou agentku, i když ono to v podstatě bylo to samé. Něco podobného se už dnes nenatočí. To je velká škoda. Takový milý film. Repríza by prospěla. Iva Janžurová byla perfektní. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

O nějakém uměleckém zážitku nemůže být řeči. Prostředí , účesy a vohozy tak trochu na pendrek. Když , ale ta osamělá Ivuška byla tak moc roztomilá. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tato televizní komedie nepatří k často vysílaným a je to škoda. Jednoduchá zápletka, herecky skvěle obsazená a Iva Janžurová se svou švédštinou. Krátké, trefné, super námět. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Televizni jednohubka, podobna bakalarskym pribehum, ktera predevsim zaujme hereckym obsazenim s vybornou Janzurovou v hlavni roli. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý poklad v archivu. Jedna z nejlepších krátkých televizních komedií, co jsem kdy viděl. Naprosto tutová Janžurka, skvělý Kaniza, neuvěřitelné cameo Broni Poloczeka. Tohle je skutečný skvost z lázní a každému nelázeňákovi vřele doporučuju. A lázeňský švihák tiše praská závistí, že tuhle sestřičku neulovil. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Blbá režie, blbej scénář, blbý všechno. 1 * za Karla Augustu. Toto není vtipná komedie, toto je prostě blbá jakoby komedie. ()

Reklama

Reklama