Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Burda (J. Schmitzer) je chirurg a zrovna odoperoval žlučník jednomu postaršímu pacientovi (V. Hlavatý). Muž dal lékaři tiket, aby jej za něj vsadil. Po slosování doktor Burda zjistí, že tento tiket vyhrál první cenu. Jenže pacient má potíže s tlakem a Burda se bojí, jak na zprávu o výhře bude reagovat. Navíc se rozvádí a žena po něm chce peníze, aby mohla jet s novým přítelem (P. Trávníček) na zájezd. Mohl by prodat vzácnou známku, ale to jako sběratel nemá srdce udělat. Dilema je jasné – zůstane poctivým člověkem a přizná výhru majiteli tiketu? (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Morální dilema, které Halina Pawlowská ve své televizní hře nastínila, je srozumitelné bez ohledu na dobu vzniku, tím spíš, že se jedná o otázku ryze etickou. Tomu odpovídají i herecké výkony Jiřího Schmitzera i Vladimíra Hlavatého. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Čest je nejdůležitější věc pod sluncem. Výš už jsou jenom peníze!.... Scénář - Halina Pawlowská. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pokušení to bylo, ale pro diváka. Vypnout nebo nevypnout. Vtipné prakticky vůbec. A já nemůžu dávat hvězdy chlapovi, který se nechá oškubat ženskou dobrovolně a pak v podstatě ještě jejímu milenci hodná zaplatit dovolenou tím, že okrade dědka o výhru. A nakonec si kvůli všem těm nervům ještě zhuntuje zdraví. Krátké na rozvinutí postav, z velké části se jedná o prázdné dialogy. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, sportka je sportka a pokušení je pokušení. A není nad hlavní výhru... :-) A zvlášť, když tu výhru vyhraje někdo jiný.... Co třeba starý pacient bez příbuzných..... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama