Reklama

Reklama

Pat a Mat - Série 1 (1979) (série)


Malování (S01E13)

(epizoda)
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1982, 9 min

Režie:

Lubomír Beneš

Scénář:

Lubomír Beneš

Kamera:

Jan Müller

Hudba:

Petr Skoumal

Obsahy(1)

Mat pripravuje pečené mäsko a po prichystaní tanierov a príboru sa usadí do hojdacieho kresla. Pri pohojdávaní si všimne pavučinu na strope. Okamžite je chce odstrániť, ale situácia sa komplikuje. Jediná možnosť je zamaľovať to a preto si zavolá na pomoc Pata. A tak obaja môžu ukázať svoju šikovnosť a vynaliezavosť pri maľovaní. (pravo)

(více)

Recenze (36)

Turiec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mat pečie kura, zbadá pritom pavučinu na strope a zmetie ju. Pritom zašpiní maľovku. Bude to treba zatrieť bielou farbou. Preto si na pomoc zavolá suseda zdola Pata. (Následné rozkladanie rebríka veľmi pripomína staré nemé grotesky.) Pri maľovaní sa však stane "nehoda" a preto treba vymaľovať celú izbu. A čo to kúra v rúre? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem šikovnej asi jako oni, ale nikdo se mi nezasměje. A i když to nikdy nepochopím, tak pro mě vždy bude Pat a Mat tím nejlepším z Československé krátkometrážní tvorby. Jeden z těch lepších dílů! ()

fleker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

..ja byl tudle na brigádě u dost línýho souseda a dostal sem za úkol natřít totálně rezatý topení a jednu stěnu vobejváku...topení sem takjako že lehce secesně přetřel a šel vod toho..."TOPENI HOTOVO!" hlásim... " jak jako hotovo?, zdruhy strany si nato ani nechmát",povida soused.... nastala asi dvacetiminutova vyměna nazoru... ja tvrdil ze tam to neni potřeba, protože to není vidět,,,, on, že to nevadí a že když mě za to natřený topení zaplatil, tak ať ho koukám natřít celý,,, ..a protože mě jentak něco nerozčílí, tak sem mu hezky slušně a se sluníčkem na tváři řek, že platit mě vod hodiny tak mu to klidně vezmu celý,ale platí mě jednorázově, takať mě kurva nesere a nedělá ze mě debila, že je mi fuk že má chromý ruce a ať si to natře sám... .....neco si zamrmlal, řek že sem linej a že se mam sebrat a vypadnout,ale prachy at necekam zadny,protoze sem nedokoncil zadanou praci,,,tím mi uďál čáru přesrozpočet,,musel sem se vrátit zpátky a dodelat co sem zacal, i kdyz natírat posrany topení ze spod a zdruhý strany postrádá logiku..........On mi ale promluvil do duše,,,vysvětlil mi, když už něco dělám, tak to musím dělat pořádně..a že taky když meju chodbu, nezamtám jen to co je vidět, ale zvednu rohožku a vysmejším to i pod ní, a stejně tak je to prej u všeho,,,i u natírání, a ze kdyz neco natírám, tak nejen ze predu,kde je to vidět,ale musim přece i z druhý strany,,,jojo..zprvu sem to moc nechápal, ale když mi to tak pěkně vysvětlil, uvědomil sem si že to skutečně smysl dává ...bez řečí sem mu natřel topení,,,bez řečí sem mu natřel stěnu a bez řečí sem šel a vymaloval zeď i u sebe doma...a von me tedka pred lidma pomlouva, ze sem mu ukrad barvu(barvu za sedum stovek, kterou si on, mrzák musel koupit z invalidky) a vymaloval si s ni byt...... snazil sem se mu uz nekolikrat vysvetlit, ze sem s tou barvou vlastně nevymaloval svůj byt, ale pouzil ji k tomu abych natřel jeho stěnu i z druhý strany...ale nedá si to zaboha vysvětlit ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál hodnotím jako celek a ne pouze jeho jednotlivé díly. Pat a Mat jsou opravdu dva výtčníci, kteří dokáží pobavit a jejich nešikovnost mi dělá škodolibou radost. Pat a Mat jsou ,,živou,, ukázkou toho, že humor jde i bezeslov. ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat jsou pro mě nádhernou ukázkou Čechů. Všechno by chtěli, většinou co nejlevněji, mají pocit, že to ovšem zmáknou sami a i když se to nepovede, chyba není v nich a výsledek je dobrý i tak. Je neuvěřitelný, jaké titěrnosti dovedou výtvarníci vymyslet, jaké detaily promakat. Pro mě naprostý skvost a záležitost, kterou si nenechám ujít. ()

Reklama

Reklama