Reklama

Reklama

Slavné historky zbojnické

(seriál)
Československo, 1985, 5 h 56 min (Minutáž: 59–60 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Jiří Melíšek

Hrají:

Miloš Kopecký, Jiří Bartoška, Karel Heřmánek, Ladislav Mrkvička, Jiří Sovák, Josef Kemr, Karel Augusta, František Husák, Václav Sloup, Radoslav Brzobohatý (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný cyklus příběhů o legendárních dobrodruzích a zbojnících, drsné realitě loupežnického života a prostředí společnosti vyděděnců. (hippyman)

Recenze uživatele Karlos80 k tomuto seriálu (1)

Slavné historky zbojnické (1985) 

Nikola Šuhaj, Jánošík, Robin Hood, Cartouche, Fanfán Tulipán, Babinský - zbojnické legendy, se kterými se setkáváme u všech evropských národů. Většinou měli jedno společné - bohatým brali a chudým dávali.O jejich životě byly psány básně, romány, natočeny baladické příběhy, napsány divadelní hry a zpravidla tyto tradované historky a legendy přibarvily a zušlechtily zločince natolik, že vzbuzoval lítost i obdiv.Jejich romantické příběhy se příjemně poslouchají a povětšinou v nich dobro vítězí nad zlem.Seriál Slavné historky zbojnické představuje šest z nejslavnějších neblaze proslulých zbojníků, gaunerů a podvodníků kteří se postupně objeví ve všech šesti dílech tohoto seriálu.Jsou to a každý díl a název jednotlivého dílu v sobě nese jedno z následujících jmen:Šobri Jožka,Róža Šandor,Jan Jiří Grasel,Václav Babínský,Hans Schinderhannes a trestanec Salvador-Jean Ferey. Jsou to příběhy mužů, kteří žili na různých místech, měli rozdílné cíle i prostředky. Všichni ale skončili stejně. Stali se však slavnými postavami z dějin zločinu.Dnes jsem viděl první díl tohoto legendárního seriálu, a chtěl jsem dát původně za tři ale za krásné exteriéry tuším že to bylo v Praze a to někde v Šáreckém údolí, a za přesvědčivý výkon pana Brzobohatého dávám na konec za 4* a to je teprve začátek. ()

Související novinky

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama