Reklama

Reklama

Slavné historky zbojnické

(seriál)
Československo, 1985, 5 h 56 min (Minutáž: 59–60 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Jiří Melíšek

Hrají:

Miloš Kopecký, Jiří Bartoška, Karel Heřmánek, Ladislav Mrkvička, Jiří Sovák, Josef Kemr, Karel Augusta, František Husák, Václav Sloup, Radoslav Brzobohatý (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný cyklus příběhů o legendárních dobrodruzích a zbojnících, drsné realitě loupežnického života a prostředí společnosti vyděděnců. (hippyman)

Recenze uživatele wosho k tomuto seriálu (1)

Slavné historky zbojnické (1985) 

Rozhodně zajímavý počin ČST v polovině 80tých let. Největším kladem (jako u spousty tehdejěích seriálů) je zde herecké obsazení, které dokonalé přebije jeho největší slabinu (výprava je zde skoro jako vždy přímo televizně ubohá). Bočan si zaslouží pochválit, že neudělal ze skutečných zbojníků (lupičů i vrahů) co žili, takové ty Jánošíky co bohaté okrádali a chudým rozdávali-a hlavně proti nespravedlivému řádu bojovali (tak jak se to pánům dramaturgům s rudou knížkou v kapse hodilo do krámu). ()

Související novinky

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama