Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kafe a cigára je několik krátkých filmů, tvářících se dohromady jako hraný film (nebo obráceně). V každé části vystupuje několik postav, které posedávají, popíjejí kafe, kouří cigarety a debatují o tak různých tématech, jako jsou například nanuky s kofeinem, Abbott & Costello, záhady kolem Elvise, správná příprava čaje, vynálezy Nikoly Tesly, fiktivní rocková kapela SQÜRL, Paříž 20. let a použití nikotinu jako insekticidu... Co se týče obsazení, jedná se o extrémně eklektickou partu výjimečných herců a muzikantů, představující stejně eklektickou sbírku podivínů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (509)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když tady koukám na to hodnocení, říkám si, že si vemu kameru postavím jí před stůl, pak pozvu kámoše uvařím mu kávu dám mu cigáro a budeme kecat o hovnu. Vznikne tak černobílý film, který dostane na CSFD 74% a každej se bude bát ho kritizovat, aby nebyl napaden, že nechápe intelektuální myšlenku. Já bych ho hodnotil, ale o dvě hvězdičky méně než tento film, protože by v něm nevystupoval Bill Murray a Cate Blanchett . ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skutečně nevyrovnaný mix (epizoda s Cooganem a Molinou jednoznačně vede) za účasti několika mých oblíbených hereckých es, minimalistická filmařina, místy notně pokulhávající, bez vizuálního nápadu - mimochodem nekouřím a dávám přednost čaji!! Je třeba ale vzpomenout si na řadu situací, kdy si (ať už na kterýchkoliv místech) taky povídáme vlastně "o ničem"!! ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Celou hodinu jsem se u těch to krátkých povídek nudil, Dvě třetiny filmu mě to vůbec nebralo a přesto jsem s hodnocením nešetřil. Poslední třetina totiž přinese spoustu výborných povídek. Jedná se prostě o galerii. Argumentem většiny je, že by se měli 2-3 povídky vyšrtnout, aby byl film ucelenější. Jenže tohle je o vkusu, protože kdyby šrtala většina, tak já se své nejoblíbenější (No Problem) ani nedočkám. V mé galerii pak hodně svítí i povídka s Iggym a Tomem Waitsem, Cate Blanchettová (úžasná myšlenka a závěr povídky) a jedna, kterou tu vyzdvihují všichni - Bratranci? Z té jsem tak nadšený nebyl, ale pořád je hodně dobrá. Závěr už opět patří tomu, že dva staré pány by spousta lidí škrtala a přitom mě sedí skoro nejvíce. Každá povídka má svojí poetiku a proti gustu. Jen musím říct, že nebýt závěrečné titulkové písničky, dával bych 3 hvězdy a asi bych to tu zkritizoval silně, jenže ona mě donutila kouknout na film úplně jinak a pustit si ho celý znovu. Jinak, kdyby tady uživatelé získávali podpisy za své komentáře, tak se podeíši pod starbrejkra a Mattyho. Vystihující. Navíc jsem před tímto snímkem koukal na sérii Alien versus Predátor a to jsou pak Kafe a cigára krásným pohlazením......and now, the news! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Povídkový film, kterým se line vůně kofeinu a tabáku je místy přerušen pachem bylinného čaje. Překvapivá je vyrovnaná kvalita jednotlivých povídek. Zklamáním je pro mě příliš malá role pro Buscemiho. Dlužno však dodat, že všichni ostatní se také značně činí, takže ve výsledku jsem velmi spokojena. Povídky jsou vtipné, dobře zahrané a hýří nejen scenáristickými, ale i režijními nápady. Za všechny bych jmenovala asi ten nejzdařilejší, tedy tanec s mopem na Mahlera. Celkově je tahle druhá scéna velice nápaditá, v šeru si možná leckterý divák ani nevšimne nenápadné postavy. Jarmusch zde předkládá filmovému diváku stejný úkol, který číhá na diváky divadelní, sám si vybrat, na kterou část scény se bude soustředit. Já doporučuji soustředit se na uklízeče. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pořádná dávka kávového opojení a cigaretového kouře. Bohužel shledávám za povedený pouze prostředek, tedy pár příběhů. A i tak to nebylo něco, na čem bych si vytvořila závislost :-) Povídání jsou vesměs o ničem a divák musí být naladěný na tu správnou vlnu. Neměla jsem u toho kafe a cigára, jen sušenky a coca colu, což může mít za následek právě ten průměrný dojem. :)) Dvojrole Cate Blanchett byla pravděpodobně nejzajímavější a utkne mi v hlavě asi jako jediná, celek však brzy upadne v zapomnění. Ale na jedno shlédnutí docela příjemná záležitost. I'm fucking addicted, ok? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • V segmente "Renée", keď je Renée (Renee French) zabraná spredu, je časopis, ktorý číta, bez obrázkov a plný textu, ale akonáhle je záber na pohľad zvrchu, ako si cukrí kávu, tak časopis vyzerá úplne inak - nadpis v časopise "Make your own motorcycle rack" doplnený fotografiami. V nasledujúcom zábere zase číta časopis plný textu. (nirvana91)
  • Natáčení scény s dvojrolí Cate Blanchett rozdělil Jarmusch do dvou dnů, aby herečka lépe vystihla dva naprosto odlišné charaktery, (hot_spot)
  • Jarmusch každou scénu natočil jen na dva nebo tři pokusy, většina herců přitom v konverzacích improvizovala. (hot_spot)

Související novinky

Hvězdně obsazená zombie komedie

Hvězdně obsazená zombie komedie

15.07.2018

Jim Jarmusch rozhodně ví, jak na svůj příští počin přilákat pozornost. Režisér snímků Kafe a cigára nebo Mrtvý muž totiž čerstvě oznámil, že chystá novou zombie komedii, ve které se objeví ty… (více)

Reklama

Reklama