Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

cariada 

všechny recenze uživatele

To samé jako v jedničce jen si tentokrát Kevin spletl letadlo a letěl jinam. V hotelovém pokoji to mělo poměrně štávu. ale jinak to už bylo jen vaření z vody. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Dávam o 1* menej ako 1.dielu, keďže už to nie je také originálne a naviac je to celé veľmi nepravdepodobné a nereálne, ale aj tak to máme radi a nielen pre krásnu vianočnú atmosféru New Yorku. Obidva filmy som videla najmenej 20x! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pokračování se povedlo stejně dobře jako jednička, i když možná je o kapánek horší. Je horší v tom, že se tam dost věcí opakuje, místo chlápka s lopatou je tam žena s holuby, banditi jsou stejní akorát si říkají dlouhoprstí a opět je Kevin skoro zabije v domě. Naštěstí se mění prostředí a to filmu hodně pomáhá. Velice mě bavily i scény v hotelu, což byla také příjemná změna. Také se mi zdálo, že snímek více hraje na city, hlavně co se hračkářství a nemocnice týká, ale to beru jako velké plus. Prostě se jedná o kvalitní pokračování skvělé jedničky, která k Vánocům patří. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

kopie schématu jedničky, zasazená do New Yorku - sice nepřináší nic nového, ale solidní sranda je to pořád... ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle dovojka nedosahuje kvalit jedničky. Film sice nenudí a zasmál jsem se skoro stejně jako u jedničky, ale příběh i gagy jsou velmi podobné, vše bylo strašně očekávatelné. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

____ Veselý Vánoce Kevine. ___ Veselý Vánoce Bazy. ____ Podruhé mně Sám doma dostal. Sice nebyl Doma, ale on se chytne všude. ____ OST 5/5 ____ ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

O stupeň níž než jednička, ale pořád dobré. U druhého dílu mě snad víc bavila ta omáčka, než nastrahování pastí a honička s mokrými bandity. Humor je stále ve formě a kouzelná vánoční atmosféra opět přítomná. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Podruhé zopakovat to samé bývá problém. Celý film je vlastně o ničem, až do finální vybíječky v domě, která je ale opět tak výživná, že celé hodnocení vytáhne o dva schody výš. Fajn také je, že Columbus dokázal udržet celý původní ansámbl pohromadě a tak v podstatě přecházíte do New Yorku, aniž byste si všimli konce jedničky. 70% ()

darm 

všechny recenze uživatele

No, mě se snad dvojka líbila ještě víc než jednička. Nové prostředí velkoměsta rozhodně neuškodí a je sice pravda, že Kevinovi pasti jsou dost podobné těm v jedničce, ale já se smál snad ještě víc... ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Ešte stále tam isté čaro je, avšak tentoraz nielen vďaka malému Culkinovi, ale aj vianočnému New Yorku, hračkárstvu a holubom:-)) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Už tu je vidět mírné vykrádání jedničky, ale když on ten sáček čaje chutná dobře i napodruhé... Klasika, na kterou se rád podívám i přes pravidelné reprízování Novou. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mám ještě radši než jedničku a nechápu nízké hodnocení. Ke skvělým Marvovi a Harrymu se přidal ještě perfektní Tim Curry. Představte si, že tenhle člověk nehrál jen ulítlého traverzitu v Rocky Horror Picture Show, ale také Shakespeara v britském výpravném seriálu! A jako vždy moc dobře. Moje nejoblíbenější jsou obě scény se starým filmem (Byla to muchlovačka s mým bráchou!) ()

necisty 

všechny recenze uživatele

A mě se zdálo, že i tenhle díl se mi tehdy líbil. Ale kdo by to byl tušil, že se jim podaří tak brzo i druhý díl?! Nj, Columbus byl tehdy borec a naštěstí stihl v jeho frajeském období ještě natočit Harryho. Ale vemte si, že je to vlastně jen překopčený a vylepšený první díl - skoro vše se děje úplně stejně, ale jen skoro, kde by vás to nasralo, tak udělá malou nepatrnou změnu a že dost příjemnou změnu. Ale ruku na srdce líbilo by se vám to, pokud by i v tomto díle zas někdo nesrazil tu měděnou sochu před domem McCallisterů? Děkuji za krásné dětství Columbe. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nikoli sám doma - spíš sám ve velkoměstě ... aneb něco na způsob recyklace - v porovnání s prvním filmem o poznání prvoplánovější, těžkopádnější, neohrabanější, brutálnější ... a infantilnější. Nicméně - na slušné 3* ještě pořád má. P.S.: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Jsou opět vánoce, Kevin opět rozdává svá moudra ... ale pro jeho zbrusu novou známou - pro onu dobrosrdečnou paní z parku, která žije jen pro místní holoubky a holubičky - jakoby se nenašel ten správný konec ... takový, který by byl stoprocentně happy. ()

Reklama

Reklama