Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovní jedničky, které nikdy nemělo šanci dosáhnout stejného statusu. A zatímco první díl k Vánocům neodmyslitelně patří, tak druhý jen doufá, že se na něj taky dostane. Pořád je to slušná zábava, ale už to není takové jako poprvé. Marv a Harry jsou hrozný tupci, ale člověk je až musí litovat, když vidí, jak jim Kevin nakládá. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Áno, film má rovnakú zápletku, ale stále sa na ňom smejem rovnako ako na prvej časti, ak nie viac. Kevinov nezávislý predmestský bojovník vstúpil do popovej mytológie celých generácií. Úžasne. 10/10 ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování Sám doma. Změna prostředí (New York) je sice fajn, ale celý film naprosto dějově kopíruje první film, až na to, že je to v jiném prostředí. Ale tak přibyly nové vtipné scény a hlášky a oba zlodějové (Pesci a Stern) jsou opět výborní! Kvalitní pokračování kultovní komedie, které si myslím má také šanci stát se kultovní. Výborná oddechovka pro celou rodinu. 4 hvězdy. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Návrat Macaulayho Culkina, tentokrát na "dovolené" v New Yorku. Opět velmi zábavná komedie.Zcela rovna prvnímu dílu, vůbec ne slabší. Scénky v hotelu byly vynikající. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Nechápu místní nevraživost, tohle je pro mě nejen vánoční klasika, stejně jako první díl. Ani nevim, kterej z těch dvou je lepší a i když jsou zde použity nápady z prvního dílu, přesto je tu i dost originálních, který jsou někdy i o chlup lepší, ale ve výsledku se přesto oba díly vyváží. Pro mě jedno z nejlepších pokračování. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které až tolik nezaostává oproti jedničce. V podstatě všechno v bledě modrém. Gagy, Marv, Harry, nástrahy a Kevin opět sám doma ale tentokráte v NY City bez starého pána souseda ale se starou paní v parku. Mě se to líbilo. Opět jedna parádní scéna :D http://www.youtube.com/watch?v=Mv7OfD6Pa5k ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

No dětem se to asi líbit bude, stejně jako kocour Tom od myšáka Jerryho, tu chudáci Harry a Marve schytají další várku brutálních ran, od vynalézavého vraha s tváří Culkina. Sám doma je klasika, ale i když dvojka použila stejné obsazení, stejné téma a dokonce i snad stejný scénář, její humor působí, narozdíl od prvního dílu, děsivě nuceně a ve většině případů dokonce až trapně. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u prvního dílu, akorát zde se to neodehrává celé hlavně u Kevina doma, ale v New Yorku. Přidáno více hlášek, více akcí a ještě více blbostí. 80% ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Jedničce se to nevyrovná, ale pořád je to výborná komedie na který jsem vyrůstal a která mě neomrzí ani po letech. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

V základu stéjné jako první díl a ikdyž je koncept už ohraný funguje i napodruhé ne sice tak efektivně , ale pořád je to ono a prvnímu dílu to rozhodně ostudu nedělá . ( 17.12.13/MAC ) ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelné trubky vrací úder... a nebo dostávají dvojnásobnou nakladačku? Aneb... Můj největší idol je MaCgyver... podruhé. :D Bohužel naposled, pak už to stojí tak nějak za hrušku... Předpokládám že až Kevin vyroste... makat pro armádu pro něj bude jasnou volbou, protože když děláte věci pořádně... armáda to ocení a je to taaaak hezký. :D ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Je to vianočná klasika. A je mi jedno, že je to nelogické, že kopíruje prvý diel a bla bla bla... Ja mám dvojku asi aj radšej ako jednotku, lebo New York je moja srdcová záležitosť. Tá správna vianočná atmosféra zaručená. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dvojka je na rozdíl od jakýchkoli pokračování stále výtečná, vtípků spousty, bohužel tempo se sem tam výrazně vytrácí a setkání s lupiči je kratší, i když i tak podařené. I tak ale jde o velmi podařenou vánoční rodinnou komedii, kterou malinko pohoršuje mafiánský dialog o děvkách a brutálním střílení. ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Docela povedený chlamec... V tomto díle perlili namísto Culkina ti dva povedení zlodějíčkové, jeden větší mamlas než druhý, místy jsem nevěděl, jestli řvu smíchy nebo brečím... Jednička je jednička, ale i tak jsem se nasmál... ()

Reklama

Reklama