Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála príkladov kde recyklácia prvého filmu nedopadla zle. Všetky osvedčené postupy fungovali tak isto a ajkeď dvojka nepriniesla nič extra nové, zachovala presne to čo na Sám doma milujeme. Stále má v sebe vianočné kúzlo a jednoduchý príbeh vyrozprávaný s ľahkosťou a nadhľadom. Ikonickú hudbu a záver ktorý útočí na city, no nevadí to. Jediné čo mi trochu ubralo dojem je finálna konfrontácia so zlodejským duom. Tá bola ako celok slabšia, čo je škoda lebo vidieť Joa Pesciho ako mu horia vlasy ma neprestane baviť asi nikdy. Najviac som si užil scény v hoteli a navštíviť Duncanovo hračkárstvo by som chcel aj keď už nie som dieťa. ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Naprosto totéž co jednička s tím rozdílem, že se příběh odehrává v New Yorku a přibylo několik postav. Jen bohužel pokračování postrádá tu nezaměnitelnou atmosféru jako první díl. Napadá mě teď takové pořekadlo - "Opakovaný vtip není vtipem", takže asi takhle..... ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že sa jedná prakticky o čistú kópiu prvého dielu, no zasadením príbehu do predvianočného New Yorku film nadobudol ešte nádhernejšiu a nezabudnuteľnejšiu atmosféru a dnes už aj s ňou spojené nostalgické spomienky na sledovanie snímky v detstve pravidelne na Vianoce. Je smutné, ako sa z mena dvojice tak nádherných filmov napokon stal len hlúpy prostriedok slúžiaci na ryžovanie peňazí pre hlúpych tvorcov bez štipky originality a snahy o vytvorenie niečoho, čo by nebolo okamžite odsúdeniahodné. O slovenskom dabingu platí to isté, čo som uviedol v prípade prvej časti. (85%) ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Túto dvojku som mal vždy radšej. Je to divné, pretože množstvo schém a gagov je priamo okopčených z jednotky. Ale vôbec mi to nevadí. Celkovo mi to príde svižnejšie, zábavnejšie, prostredie New Yorku dostatočne využité, pasce lahôdkové a aj tá vianočná atmoška tu na mňa funguje tak nejak lepšie. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

„Jaké idioty tady zaměstnáváte?“ - „Nejlepší z celého New Yorku!“ Vtipnější, zábavnější a emotivnější než jednička. Ale také blbější - vlákat zloděje do baráku bylo ve výsledku úplně zbytečné. V jedničce tohle fungovalo, tam šlo o cílenou krádež, nicméně tady to byl skoro až vynucený masochismus. Neříkám, že ne zábavný. Celkově, film recykluje, co může - kořenový nápad Kevina, který se musí opět spolehnout jen sám na sebe, se liší akorát v zasazení, tentokrát do víru velkoměsta, ale jednotlivé situace jsou defakto identické. Kdo film uvidí před jedničkou, tento problém mít nebude - pro mě samotného to byla první zkušenost s touto sérií. Jakoby byl takto koncipován cíleně pro ty, kteří s ním začnou a tím, že neviděli předchůdce, se absolutně o nic neochudí. Tak, či tak, jak jsem řekl na začátku a ještě to doplním - je to jízda, která baví a pro mě osobně je dalším symbolem filmových Vánoc. 85% ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

To samé co první díl, akorát namísto rodinné vily je zde New york, vychytaná je zde jenom ta drsná, půvabná blondýna se silnou pravačkou... ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Takové normální pokračování, klasicky slabší, ale furt ještě koukatelné. Mecaulay je sice rozmazlenec, ale zahrál to líp, než v jedničce, no jo, je starší. Mnohem radši mám rád jako herce jeho bráchu Kierana, kterej hrál mnohem kvalitnější role, i když za ně méně dostal, a to například ve filmu Pravidla moštárny. Mecaulay si touto rolí vydělal ohromné peníze, které ještě podpořil filmem Richie Rich a do konce života, když bude alespoň trochu šetřit, nemusí makat... ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Zopakujem to čo pri jednotke: Nenáročná zábava pre celú rodinu. Podľa môjho názoru sa tento film zaradil do siene nesmrteľných a stal sa vianočnou popkultúrnou ikonou televíznych staníc, bez ohľadu na jeho objektívne filmové kvality. Ale čím viac krát tento film vidím tým menej scén si naozaj vychutnám a čím neskôr by som ho hodnotil tým menej hviezdičiek by som mu asi udelil. Ale za to, že ma v detstve tak veľa krát pobavil, dávam 4* :-) a ešte mám rád Joea Pesciho... . A neviem mne vôbec nevadí, že ten film je vystavaný na podobnej schéme ako jednotka, pretože na tom hlavnom - zábavnosti - to vôbec neuberá. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Ne až tak dobré jako jednička, ale stále je to nářez, zábava, sranda a všechny ostatní aspekty dobré komedie.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rodina McCullisterů už pomalu zapomněla, co se stalo minulé vánoce - a opět se chystají na vánoční dovolenou. Někdo ztrácí klíče, někdo peněženku - a někdo zase Kevina (Macaulay Culkin). Shodou okolností se Kevinovi podaří nasednout do letadla směřující na opačnou stranu než zbytek jeho rodiny - do New Yorku. Jenže Kevin se ani v jednom z největších měst neztratí, zvlášť když má tátovu kreditku. To nejhorší co se mu může stát je, že potká své staré známé, Mokré bandiy. Ale Kevin už ví jak na ně ... Pokračování úspěšného rodinného filmu Chrise Columbuse na sebe nenechalo dlouho čekat. Sice oproti jedničce nepřináší lautr nic nového (hrátky s videem vystraší veškerý hotelový personál, z podivné osoby se stává Kevinova nejlepší kamarádka, která ho nakonec zachrání, a Mokří banditi dostanou opět do držky). Akorát se Kevin stal trochu drsnější, a byly chvíle, kdy jsem bandity i litoval (btw. taky vám přišlo, že Marv to odnesl víc než Harry?). Každopádně shledání pod newyorským vánočním stromkem vytáhne slzu i z toho největšího cynika na světě ... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Maculay Culkin je podruhé sám a tentokrát mimo domov.Jinak příběh naprosto kopíruje film první a tvůrci se to nesnaží ani nijak maskovat,jen nadělali spoustu logických chyb,kterých si v tom tempu většina diváků ani nevšimne.Herci jsou opět skvělí(hlavně dlouhoprsťáci) a záplava gagů a vtipů opět dokonalá,Příběh mě připadl malinko víc k uvěření než ten první,ale trochu mě zamrzrlo,že scénář jen kopíruje první film a nevymýšlí nic nového.Těšil jsem se na nové nápady,pasti atd.Na druhou stranu to mohlo dopadnout mnohem hůř.Nakonec jsem byl vlastně celkem spokojen a i tenhle druhý film mě stále a pořád rozesmívá.Dávám proto New Yorských 75% a na letišti si budu dávat většího majzla. ()

Reklama

Reklama