Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

JADIM 

všechny recenze uživatele

NAJLEPŠÍ FILM ROKU 1992! (Dokiaľ sa nenájde lepší) Druhý diel kráča v šľapajách toho prvého, len tu si Kevin neužíva samotu doma, ale v hoteli a pasti robí v obrovskom prerábajúcom byte. Aj napriek tomu, že sa môže 1. s 2. dielom zdať podobné, tak treba uznať, že kvôli zmeneným okolnostiam tu boli o niečo iné nápady, ktoré boli vynikajúce. Kevin tu týra zlodejov oveľa viac ako v minulom dieli a myslím, že toto by už neprežili :D Aj druhý diel ostáva klasikou, ktorá na vianoce nemôže chýbať :) 9/10 (Videné v TV, SK dabing) ()

Raevan 

všechny recenze uživatele

Tak bolo by to celkem dobre a vtipne, ale len ked by to melo trochu pribeh a hlavne kdyby byl ten nasilny americky konec trochu vynechal a trochu vic zmenil.. Tahle výchova mi připadá poněkud nevýchovná.. nebo by ste snad chteli dostat cihlou do hlavy od decka ze strechy.. to musi dost lehtat nemyslite?.. ty tri hvezdicky jsou jen za hezkou vanocni atmosferu a par sice ne intelektualnich ale povedenych vtipu... ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Tak musím stejně jako u jedničky, samí lupiči, ale nové scény jak je dostane:-) Jednoduše a stručně rodiné komedie, ve které vám nezůstane bránice v klidu:-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kevin je opět sám doma a přestože přibylo sentimentu a podivných dějových zvratů a vedleších postav, jakmile se Kevin dostane do svého "domu zázraků" a objeví se dvojice zlodějů, stává se z toho opět nekompromisní zábava. Pro mě vždy na 5*. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie fantastickej vianočnej rodinnej komédie. Nezabudnuteľný Pesci a Stern znova v úlohách, ktoré navždy poznačili ich komediálny život... ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

také velmi dobrý Sám doma až na to že už to není doma ale v NY... jiank to bylo kapku slabší než první díl ale stejně sem se dost smál ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Je to v lepším prostředí než jednička, má to lepší atmosféru, hlášky a i když je to víceméně z jedničky všechno zkopírované, tentokrát to dotáhli k dokonalosti. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Jedna věc se změnila, a to prostředí. Jinak dvojka ve všem velmi věrně kopíruje jedničku, máme stejné zločince, praktické vtípky, které už jsou mírně ohrané, například i scéna s videem je téměř identická s tou z prvního dílu. Proto nevidím důvod, proč musel vzniknout další film, která tím ničí dobrou reputaci mému oblíbenému vánočnímu snímku (o těch dalších dvou dílech ani nemluvím, ty už byly troufale trapné). Jediná reálná motivace mě právě teď napadá a dalo se čekat, že to budou samozřejmě peníze. A když se něco točí jen kvůli výdělkům, většinou z toho nevznikne nic příliš kloudného. Proč se ti páni režiséři nikdy nepoučí... 55%. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálním a zaslouženém úspěchu prvního filmu Sám doma přišel nevyhnutelně další díl. Musím přiznat, že jej mám stejně rád jako jedničku. Není v ničem horší a zachovává opět výtečně jednoduchý koncept, skvělé obsazení a především svoji zábavnost. Možná by se dalo vytknout, že jde vlastně o téměř to stejné, co v prvním díle. To je sice pravda, ale mě to vůbec nevadí a změna prostředí se dle mě povedla. Také dvojce nechávám čtyři hvězdy, možná je ta čtvrtá o něco málo menší. Dalším dílům se ale už stoprocentně vyhnu velkým obloukem. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála vydarených pokračovaní. Aj keď je príbeh v kostre stále o tom istom(Kevin je znova sám, linku so susedom nahradí pani od holubov a dvojica banditov dostane zas peknú nakladačku), bavilo ma to aj na druhý krát, ba čo viac- dvojku vnímam ako ešte lepší, pútavejší, vtipnejší(Kevinove naschvaly sú jednoducho vymazlenejšie a take hadzanie tehal je podla mna samotne vtipnejsie nez vacsina pasci z jednotky) a dojemnejší film ako originál. Skrátka, Chris Columbus a spol ma naplno dostali aj na druhý krát.100% ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je zhruba na stejné úrovni jako ten první...stejná struktura a fóry...třeba s televizí že...jiné jen o to že se to odehrává v New Yorku...a také je tu kromě dvou zlodějů Pesciho a Sterna také recepční v podání Tima Curryho což je taky správnej grimas...nepochopil jsem jednu věc...když ke konci spadnou Harry a Marv z hořícího provazu do tej ďoury...odkud hnedka v závěsu spadla halda sajrajtu v plechovkách...jakoby odněkud z nebe to vypadalo...ale to asi né že.. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film je o fous horší než první díl, chvílema trochu nudí, ale zase Kevinovo likvidování těch dvou prďolů je delší a brutálnější. To jak Daniel Stern schytá několik cihel do hlavy je tak blbý až je to vtipný a vždycky u toho řvu smíchy. Jinak k tomu můžu říct to samý jako k prvnímu dílu: na tom filmu jsem vyrost takže je to pro mě vánoční klasika. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Absolútna kópia prvého dielu, zmenilo sa iba prostredie. Ale ešte stále celkom zábavné a to je podstatné. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně to není jednička, kdy originalita a atmosféra Vánoc doma na člověka sahala a přímo ho tahala za klopu. Dvojka se ale statečně drží a nesnaží se hrát na nic nového. Jde zase o příběh kluka, co se ale tentokrát ztratil v New Yorku. Přesto si dokáže poradit a ještě k tomu lapit dva vykutálené zlodějíčky, kteří už ovšem přitvrdili. Rozhodně důstojné pokračování nejlepší rodinné komedie všech dob. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejrychlejších remaků, ale v tomto případě zatraceně zábavná záležitost! Většina scén opakujících se z jedničky zde dostává nový rozměr díky atraktivnímu prostředí. Musím uznat, že je příjemné sledovat to samé v trochu jiném balení, protože mi to přijde pořád stejně vtipné, ne-li víc. Proč něco měnit když to tak perfektně funguje, ovšem jen v případě této dvojice filmů, jinde bych to nesnesl! Tentokrát je vše vypilované do nejmenších detailů, příběh se ani na vteřinu nezadrhne a po technické stránce dokonalost. Opět geniální (a mnohem delší!) závěrečná pasáž zábavného utrpení. Dá se říct, že film si bere z jedničky to nejlepší, vyvaruje se chyb a je brilantně natočen, proto říkám že dvojka je jako celek lepší než jednička, ovšem tím větším kultem navždy zůstane díl první! [100%] ()

Reklama

Reklama