Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

Scevola 

všechny recenze uživatele

Mozno budem v mensine ale pre mna je Sam Doma 2 rovnako skvely ako jednotka, i ked ide podla rovnakej sablony. Skvela dvojica "dlhoprstych" bandidov, ziari ako obvykle. Bez tohto by televizne vianoce ani neboli vianocami. 8/10 ()

Janega 

všechny recenze uživatele

80% filmu sa podobá na prvý film. Ale keďže to fungovalo v prvom filme, tak to funguje aj tu. Takže sa jedná o fajn zábavu. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Sequel, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani hracívrch so svojimi jašteričkami, plazmi a inou jurskou háveďou. V mnohých prípadoch dejová štruktúra vzdáva hold impotentnej logike a nevybočuje z okov Tartaru jednotky ani o milimeter z konzumno-zábavnej magistrály. Či scenár, miestami zatieňujúc snár laškovania o svetovom miery a ochrane zvierat sporo odetých dev na Miss planéty a priľahlej galaxie. Mr. McCallister jr. však hravo hádže do rieky Hudson súčasné vianočné "rodinné" komédie a bez jeho afektovaného kriku by bol televízny program o Vánocích chudobnejší a nepozerateľnejší. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Pokračování vánočního dobrodružství Kevina McCallistera. Po roce se Kevin ztratí do New Yorku. V podstatě se všechny žerty opakují (napr. použití filmu z televize), vrací se i dva zloději. Místo starého pána ze sousedství se tentokrát Kevin zpřátelí s tulačkou z Central Parku. Kevin je po roce trochu dospělejší, ale stále kouzelně dětský. Jeho eskapády jsou trochu obměněné, ale je to v podstatě využití úspěšného námětu z předchozího filmu ´Home Alone´ (1990). Všechno zachraňuje stále ještě roztomilý Macaulay Culkin. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Imho možná ještě lepší než než jednička. Dohromady silné kombo, pro mě osobně mnohem silnější než všechny české pohádky dohromady.. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

i když druhý díl už leccos kopíruje z prvního tak proces likvidace dvou přitroublých lupičů zase spolehlivě zabral a huhlání Daniela Sterna na chodníku po zásahu cihlou nebo jeho boj s elektrickým proudem je trhač bránice ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Už to samože není výborná jednička. De facto jde o to samé, jen se děj přesunul z Kevinova domu do NY. Každopádně jsem se bavil úplně stejně jako u prvního dílu. Stále skvělí "nesmrtelní a nezničitelní" D. Stern a J. Pesci. Plus kvalitní hotelový personál v čele s T. Currym a debutujícím Robem Schneiderem. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Pokračování skvělé rodinné komedie, a musím říct, že povedené. Na jedničku to už nemělo, ale i tak to bylo svižné a zajímavě pojaté New Yorkské prostředí. 80%. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Tuhle rodinnou sérii mám nejraději. Miloval jsem to jako malý kluk a vánoce jsem si bez této stále perfektní komedie neuměl představit. Kevin je má dětská filmová a platonická láska. Žádný film ani dětská postava ho nedokáže překonat. Ano, Culkin zahrál nejlepší dětský výkon. Film jinak o poznání slabší, než jednička, ale i tak perfektní komedie. ()

Norino12 

všechny recenze uživatele

Tvrdiť, že by sa pri tomto filme mohol človek nudiť, nie je tak úplne pravda. Určite väčšina a vlastne celý film zakladá na úspechu, humore a perfektnom obsadení prvého Home Alone. Ale to vôbec nevadí. Presun do New Yorku bol skvelý nápad, milujem toto mesto, jeho atmosféru a život tam celkovo. Navyše skvelý soundtrack zase raz nechýbal a vylepšil celkový dojem z filmu. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie úspešne recykluje predchádzajúci diel vrátane povinných ponaučení, kultovej zvučky aj samotných hercov. Svojou ľahkosťou, nadsádzkou a mastnejším rozpočtom povyšuje zábavu na najvyšší možný level. Séria dosiahla druhým dielom svoj vrchol na akom mohla a mala skončiť. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Je to sice slabší než jednička, ale i přesto přichází druhý díl s novým nápadem a na zábavě neubírá. Příjemná komedie ideálně před křesla nakynutých rodinek o Vánocích. Jediné, co tomuto filmu ubírá na autoritě je již v naší rodině tradiční "počítání smrtí", některé případy jsou opravdu diskutabilní a sporné, ale občas se dokážeme dopočítat ke dvoucifernému číslu. To už je potom úsměvné, bohužel ironickým způsobem. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

No nebylo to úplné zklamání jaké jsem čekal.Mě to přišlo docela dobrý až na ty pasti na zloděje ty byly vesměs stejný jak v jedničce....:( ()

Reklama

Reklama