Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než díl první, ale ztráta jedné hvězdičky určitě pro film netrácí pojmenování "klasika". Děj se opět odehrává kolem Vánoc, což dodává stejnou příjemnou atmosféru, kterou v něm najdete a zahřeje vás během prvního i desátého shlédnutí... ()

Bennyman 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy a váhám nad pěti. Jako malej kluk sem to miloval. A o to asi Columbusovi přece šlo. Napamatuji se, že bych se jako malej nasmál u něčeho ještě víc. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, Sám doma se mi docela líbil. Teď, když jsem o poznání starší už tak moc ne. Film se docela dlouho rozjíždí a pomalu se blíží k onomu finále v podobě totálního zdevastování dvou protivníků. Do té doby se dočkáme jen pár vtipných momentů. Finále a litý boj je fajn, děti se určitě baví, já si spíš představuji, jak to asi musí bolet a říkám si, že první past by v reálu byla konec. Každopádně i přesto jsem se párkrát zasmál. Pro děti super, pro starší taková oddechovka pro čas strávený s dětmi. Jinak jako vždy jsou excelentní hlášky, tentokráte, Dlouhoprstých banditů.Howgh! ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Pokračování určitě důstojné, ale taková klasika, jakou je první díl, to určitě nebude. Ale sranda to pořád docela je- Pesci i Stern jsou stále stejný paka a Culkin pořád ten šikovný usměvavý klučina. ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

A není pravda, že dvojka naprosto přesně kopíruje jedničku, protože dvojka má jedno velké, významné plus: vrátného Tima Curryho! ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako jednotka, kým sa neprejete, pekne pozerajte. Oddýchnete si a pobavíte sa. Čo viac na Vianoce treba? ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Přestože to je v podstatě totožné jako jednička akorát v jiném prostředí, stejně to na mě stále zabírá. Pár nových vychytávek tam je, především co se týče pastí a New York tomu dává alespoň trošku jiný rozměr. Macaulay Culkin si na těchto filmech udělal neskutečné jméno, že by už nemusel hrát v ničem jiném. Stejně si nevybavuji nějaký další film kde by hrál, který by u mě vzbudil takové nadšení jako první dva díly kultovního "Sám doma". Zkrátka jde o jeho nejlepší výkon, hned v úvodu jeho herecké kariéry. Pak měl ještě pár průměrných bečkových filmů a zbytek tak nějak nestojí anil za řeč. Ale tento druhý díl, si ještě stále drží renomé. 4* za 82% ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Vydařené pokračování filmu Sám doma. Kevin se utká opět s dvěma zlodějíčky Marvem a Harrym, kteří mu chtějí oplatit porážku z minulého roku. A k tomu se stačí ještě podívat na dnes už neexistující dvojčata v New Yorku. ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Predvianočná nálada funguje a ja sa nesťažujem. Síce film absolútne kopírujúci a ťažiaci z jednotky a myšlienkovo spochybniteľnejší, ale stále zábavný a ku koncu pekne americky dojímavý. 60% ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

První díl na druhou. Možná trochu zamrzí zkopírování scénáře, ale nové prostředí to dorovná. Výborný koncept je vytěžen na maximum. PS: Je to pro děti. :)) 8.5/10 ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Stejně kvalitní jako jednička! Opět zapomněli na Kevina, opět vánoce na bitevním poli, opět spousta pastí, i když jeden rozdíl tu přeci jen je. A to, že mokrý banditi už nejsou mokrý, ale teď si říkají dlouhoprsťáci. A při padajících cihlách ze střechy musim vždycky odvracet zrak :-) "Tak dělej vodpráskni jí, vodpráskni jí". ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Stejně skvělý film jako první díl, stejně vtipný, možná i vtipnější a stejně výborně zakončený ... Jedna z nejpovedenějších 'dvojek' vůbec, i když je začátek jako přes kopírák ... Film neztrácí na humoru, ale ani na originalitě, a co se nesmyslnosti, ta se dá lehce přehlédnout, pokud se člověk dobře baví ... ()

Reklama

Reklama