Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Stejně skvělý film jako první díl, stejně vtipný, možná i vtipnější a stejně výborně zakončený ... Jedna z nejpovedenějších 'dvojek' vůbec, i když je začátek jako přes kopírák ... Film neztrácí na humoru, ale ani na originalitě, a co se nesmyslnosti, ta se dá lehce přehlédnout, pokud se člověk dobře baví ... ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Už od prvních tónů úvodní melodie jsem se cítila jako v Harry Potterovi. Kouzelná vánoční atmosféra podpořená neokoukatelným prostředím New Yorku vytváří skvělé pozadí pro pohodový rodinný snímek. Když ale pak Kevin začne sadisticky likvidovat ubohé zlodějíčky, jejichž výdrž je obdivuhodná, neubráním se myšlence, jaktože ještě žádného prcka nenapadlo vzít si z toho příklad a nezačít podobně terorizovat své bezbranné okolí. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Ked si tu tak čítam komentáre, dvojke sa vyčíta, že je to kopia jedničky. Za mna dvojka funguje rovnako dobre v rodiných scénach ako jednička. Pasce sú v tomto diely posunuté na vyšší level, sú premakanejšie, je ich viac a doslova devastuju vynikajúcu dvojku lupičov Pesci/Stern. Myslím, že samo o sebe hovorí, že Sám Doma 1-2 prešli skúškou času a na rozdiel od svojich následovníkov, sú tradičnou vianočnou klasikou. ()

Cartman 

všechny recenze uživatele

Podruhé v jednom životě?! No ale, stejně mě baví občas se na to znovu podívat...hlavně proto, že zůstala dvojice zlodějů. ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování svého předchůdce, přesto stále velmi vtipné. Sympatičtí zloději se opět dostávají do řetězce ultranásilností ze strany Kevina. Pokud v roce 1992 zemřelo na ulici víc lidí po zásahu cihlou než obvykle, zde máte viníka. ()

mirliflore 

všechny recenze uživatele

Pro mě mají 1. i 2. díl stejnou hodnotu. Komedie, která potěší hlavně děti a nakonec, je tam i pár slavných hlášek. VESELÝ VÁNOCE...A ŠŤASTNEJ NOVEJ ROK. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, u které se nejen zasmějete, ale která i navodí tu pravou vánoční atmosféru. Akorát je to prakticky okopírovaná jednička a už to není úplně ono. Radši se podívám znova na jedničku, než abych si pustil dvojku. Moje hodnocení: 60% ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Pořád vtipný,ale už o mnoho drsnější.Ne jednou jsem si řek.."to by nemohl přežít." nebo "To by byl po třetí mrtvej."..i tak to mělo takové to kouzlo prvního dílu. ()

ellegrey 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že pokračování této veleúspěšné americké rodinné komedie je poněkud slabší a na jedničku zkrátka nemá, přesto Chris Columbus stvořil milý, vánoční film, který potěší každého fanouška Kevina McCallistera. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

'Jakživ sem to nedotáh do šestý třídy,ale něco mi říká,že ty se tam taky nedostaneš''Jo no,kompletní vykrádačka jedničky a pár hrozných dialogů (prcek radí holubí houmlesačce),ale stejně to můžu kdykoli i postopadesáté.A furt je to paráda oproti tomu všemu co přišlo potom.''byla to muchlovačka s mym bráchou'' ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus vzal vše, co tak dobře fungovalo v Chicagu a posunul se o pár set mil na západ. A funguje opět výborně. Prakticky recyklovaná jednička stále láká a neomrzí ani po stém shlédnutí. Protože dostat cihlou třikát může jen Marv. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dle mého ještě lepší, než jednička. Kevin byl nádherné a talentované dítě. Skvěle uděláno, spousta srandy, krásné záběry na New York, dokonalá likvidace protivníka, romantika. Za mne plný počet. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Originalita prvního dílu je už tatam, a tak už nás Kevin svými výšlapy na zloděje tak nepřekvapí jako v prvním dílu. Což ovšem tak nevadí, protože si s nimi pohrává až v konečné fázi filmu. Za to první půle je především jedna veliká oslava New Yorku s překrásnými záběry na město a luxusní Kevinovy prázdniny v nejvytříbenějším newyorském hotelu Plaza. Podle mě je dobře, že pokračování bylo stylizováno úplně jinak než první díl, a to do New Yorku, tedy že nezůstal opět sám doma. Tady se našla spousta příležitostí, aby i pokračování bylo stále v ledasčem originální, a také že bylo. Podle mě se jedná o velice důstojné pokračování kultovní vánoční komedie. [45189. hodnocení, 671. komentář, 74%, 874. nejoblíbenější film] ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to okopírovaná jednička, ale stále si drží laťku a je velmi zábavná, oproti dalším dílům učiněný skvost... ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Nějak se nemůžu přenést přes to, jak hrozně za vlasy přitaženou zápletku museli autoři spíchnout, aby se Kevin zase ocitnul v roli strážce obrovského domu proti téže dvojici zlodějů co předtím... navíc je tu všecho proti jedničce přepálené, Kevinova přemoudřelost, Kevinova hbitost a zručnost, před níž by se museli zahrabat Superman i MacGyver, masakrování zlodějů už v úplně absurdním duchu animáků, i (vskutku dost kontrastní) tuny vánočního sentimentu. (Výstižný komentář: dobytek. - 2* i za to, že je to ale pořád mnohem lepší než ta další "pokračování"...) Nad jednou věcí však stále dumám: To, kdy se nesmrtelný zombík stal z Marva, je jasné, to bylo nejpozději po druhé cihle do hlavy ze 4. patra. Ale váhám, jestli Harry přešel mezi nemrtvé už jak sletěl těch několik metrů ze zadního schodiště, nebo až tou explozí s hlavou v klozetu? ()

Mike.mk1 

všechny recenze uživatele

Už to není jako jednička, ale aspoň zůstali stejní herci, hlavně Pesci a Stern jsou skvělí a likvidační akce je taky super. ()

Reklama

Reklama