Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (728)

Elin 

všechny recenze uživatele

Po velmi vydařené jedničce jsem teda čekal, že se scénáristi víc pochlapí. Veškerá originalita se odpochodovala rovnou do háje a vznikla variace na "Jak stratit syna aneb rodič roku 100x jinak". Což ovšem neznamená, že se nezasmějete. Párkrát. ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Další z řady sám doma a tentokrát v New Yorku. Film jistě nemá takou kvalitu jako první díl, ovšem děj je opět celkem kvalitní. Macaulay Culkin opět nezklamal, navíc dostal více prostoru, stejně jako Pesci a Stern. Pár opakujících se scén z předešlého dílu mě trochu zamrzelo, ale nasmál jsem se stejně... Zajímavé také bylo, že se film zase děl okolo Vánoc, musím říct, že scénáristy chápu, neboť je vždy lepší atmosféra. 85% ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

O niečo menej vtipná 2ka, ale stále má čo ponúknuť. Niektoré originálne pasce, niektoré sme už poznali, ale smiechu pri tomto filme ozaj šetriť nemusíme. U mňa najlepšia scéna - cihly zo strechy... Harve, kolik vidíš prstú ? ... Osm !!! :) 4**** a 79,282% ()

Relli 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu tak vysoké hodnocení, protože osobně mi to přišlo tak stejný, jako jednička až se tomu nedalo smát. Plus tolik nereálností, že jsem si chvílema říkal, jestli to skutečně myslí vážně (viz. pád z lana zhruba deset metrů, házení cihel ze střechy baráku - jak nevtipné). Dějová linie, opět vykradená z jedničky (i na konci little kevina přijde zachránit náhodná známost), obšlehnutý trik s televizí.. No když vám někdo řekne dvakrát po sobě stejný vtip, smáli byste se? Já ne ()

Man Seger 

všechny recenze uživatele

Čudujem sa hodnoteniu niektorých tu na CSFD, veď je to od A-Z to isté, ako diel číslo 1... ak sa niekomu páčila 1, tak sa bude aj 2, pretože sú to identické dvojičky. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Sám doma je jako tradice - nesmí u žádných Vánoc chybět, i kdybychom chtěli sebevíc. Ale mám rád filmy, které mají logiku. To tento film bohužel nemá. Každý - alespoň trochu chytrý - člověk si všimne spoustu nelogických věcí. Nicméně mě pořád toto dílo baví. I když už je to jen odvar z prvního dílu, člověk se nad tím pousměje každý rok, co ho vidí v TV. "Ohh, nerad bych vás okrad o to potěšení, strýčku Skrblíku." 65%. ()

Ukubumbahoo 

všechny recenze uživatele

Problém druhého dílu Sám Doma je podle mě především v originalitě. Divák který viděl jedničku už vlastně přesně ví co se stane ve dvojce. Co je pro mě hlavní mínus, že i uprostřed Big Applu se objeví barák ve kterém se dvojice naprosto tupých zločinců opět nachytají (a kupodivu opět nezemřou :) ). Nicméně i tak se jedná o velice povedený a zábavný film, který se hodí na nudné zimní večery. 80% ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Culkin hraje dobře, ale na tom se nedá postavit celý film. Kdyby tam jednoduše hrálo jiné dítě, přišlo by mi to jako nesnesitelný film. Takhle dám pár hvězdiček za Macaulayho, i za Kierana jako Fullera :-* ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jen takové opáčko. Kdyby zůstal sám jako opravdu sám první díl (film), bylo by to opravdu lepší. Akorát "natahování fusekle". ZBYTEČNÉ! ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Dvojka nám představuje jiný směr Kevinových patálií a ukazuje, že se příběh nemusí týkat jednoho místa, malebného předměstí, aby se povedl. Skoro stejně krásný a tradiční jako jednička ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Jsem přesvědčený o tom, že druhý díl je kvalitativně na stejné úrovni jako jednička. Já si dvojku oblíbil dokonce ještě trochu více. Skvěle jsem se bavil a po každé když to budou dávat, pobavím se určitě znova. Nepopírám, že scény jsou tak trochu převzaté z jedničky, ale změna prostředí se projevila určitě dost kladně. Marv je navíc ještě víc blbější než v jedničce a celkově vtipné scény jsou tady dokonale rozvinutý. Závěrečná "Operace Hohoho" (nebo jak se to jmenovalo), kdy Kevin dává padouchům na frak, už je jen třešničkou na dortu! ()

Iwiiik odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička byla originální a zábavná. Dvojka je jen násilným vývarem úspěšného tématu a rošťácky nevinného ksichtíku Macaulay Culkina. Scénář je jen překlepaný přes kopírák do New Yorkského prostředí a situace, které byly v předchozím dílu směšně absurdní, jsou tady už přetažené do trapnosti. Proboha!!! ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Dvojka nás přivádí do New Yorku, kam se Kevin dostane poté, co si splete let. V New Yorku samozřejmě narazí na staré známé zloděje z jedničky, ti ho hned poznají a schyluje se na další bitvu. Je to sice jednička přes kopírák, která má jen jiné prostředí, ale ještě je to zábavné, což se ale o dalších dílech už říct nedá. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Jeden z mala fungujucih sequelov. Schema uplne rovnaka ako v jednotke, len je to napadito posunute do ineho miesta. Ale what the hell, ked to stale funguje. Posledna tretina je tak ako v prvom dieli opat highlight celeho filmu ale stale je to kvalitna vianocna oddychovka. [#135/2013] ()

Reklama

Reklama