Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Bylo by asi fér dát o jednu hvězdičku méně, protože jednička je opravdu lepší. Na druhou stranu tohle pro mě není jen 4 hvězdičkový film. Vánoční atmosféra v New Yorku tak pěkně pohladí a usadí vás do sedačky. Kevin vždycky byl a bude mým hrdinou a ti dva blbci mě pokaždé rozesmějí. "Okopírované věci" mi v tomto případě nevadí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dvojka Sám doma vniknou skoro určitě neměla. Je jen zbytečnou natahovačkou, kde se všechno snaží být věší, lepší a vtipnější, což se bohužel míjí účinkem. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Jednotka bola päťhviezdičková komédia. Dvojka je len slabší odvar a navyše, rovnako ako skoro každé pokračovanie, neprináša absolútne nič nové a stáva sa tak len ďalšou vykrádačkou peňazí nás, úbohých daňových poplatníkov. Keď sa to tak zráta, vychádza to na priemerné tri * - neočarí, neurazí, zábave sa asi nevyhnete, no to ešte neznamená, že to je dobrý film. Nehľadiac na fakt, že pasce, ktoré ten fagan teraz nastražil, by zabili aj koňa. PS: Nikdy nezabudnem deň, keď som ešte ako malý, šesť ročný chlapec išiel na Sám doma 2 do kina a zo všetkých tých príšerností, ktoré sa diali tým chudákom zlodejom (elektrické šoky, bomba v hajzli, polička s farbou atď.), som mal nočné mory. Bŕŕŕ... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Taká recyklácia prvej časti. Všetko je však horšie a ten malý zasran Kevin je už odporný. Jednoducho na nevydržanie. Nemám to rád. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak druhej díl je o tom samým jako první díl a to do puntík, sice se malinko obměnila pointa, proč se Culkin brání zlodějům v nějakým domě, ale jakmile se to dostane do toho domu, tak jsme na svým. V tomhle díle mě už ale pěkně štve, až příliš dospělej projev Culkina a jeho přílišné moralizování. Za to dvojka Pesci Stern je stejěn jako v jedničce perfektní, je radost se na ně koukt, když dotávaj po držce cihlou, možná se dala trošku odstranit jejich přílišná debilita, ale jinak nemaj chybu. Přesto se to prvním dílu vůbec nevyrovná. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První SÁM DOMA s rozpočtem 15 milionů dolarů vydělal přes půl miliardy a tak do dvou let uzřel světlo světa sequel, který se řadí k tomu druhu pokračování, co jedou přesně podle šablony originálu pouze v obměněném prostředí a víceméně se jim daří zachovat kvalitu jedničky (obšlehnutý gag s videem). Přibyly nějaké komické figurky (Tim Curry, Rob Schneider) a pasti jsou o poznání brutálnější a méně realističtější (cihly, pády z výšek). Začátek filmu, kdy množství zlověstných shod okolností způsobí, že Kevin opět zůstane sám, mi připomnělo NEZVRATNÉ OSUDY. Následují ještě dvě kompletně přeobsazená a hodně mizerná pokračování nerežírovaná Columbusem (trojka šla ještě do kin, čtyřka vznikla v televizi). "NEPOČÍTEJ SI TUZÉRY NA VEŘEJNOSTI, CEDRICU." ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Před Vánoci jsem se rozhodl, že si pustím oba díly filmu Sám doma a najednou jsem viděl, jak dvojka vykrádá jedničku kde jen může (stařec, kterého se Kevin nejdříve bál, poté se s ním setkal a popovídal si o rodině, přičemž mu pomohl s vyřešením jednoho problému, a nakonec to byl právě ten stařec, který mu zachránil život; v druhém díle je nahrazen starou paní obklopenou holuby - slet situací je pak naprosto stejný). Kevin tentokrát omylem odcestuje letadlem úplně někam jinam, než zbytek jeho rodiny a to do New Yorku, kde se pomocí otcovi kreditní karty, kterou nalezl v příručním zavazadle, jež si od otce vypůjčil, ubytuje v moderním hotelu Plaza, kde bydlí mimo jiné slavné osobnosti show DING-DANG-DONG. ano, už teď je nám jasné, že místo děje bylo přesunuto jen proto, aby film nemohl být označen jen za zbytečný plagiát, i přes tyto zbytečné prohřešky se jedná o jeden z nejlepších vánočních filmů a je dokonce i - a to hlavně pokud jej srovnáme s dalšími dvěma díly - kvalitním pokračováním. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Přestože film jede podle stejného scénáře, je to pořád po čertech zábavná jízda na téma mučení lebky zvané autogen-tér-peří-hřebíky. Hlavně tedy za zmínku stojí ta část, kdy se lupiči snaží zabít toho spratka. Je až s podivem, že tvůrci udělali "dvojku" úplně stejnou, jen změnili město a Kevinovy "pasti" jen mírně inovovali. Kýč zachován, sranda taky. Ale ta za to stojí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ano, Ztracen v NY je slabší než první díl, ale pořád se mi to opravdu hodně líbilo. Zachovala se kostra jedničky a přibylo pár inovativních nápadů (noví záporáci v podobě personálu hotelu), situací, které dobře využívaly minulý díl (perfektní dialog rodičů na policii) či ho úspěšně kopírovaly (video s gangsterem) a taky ještě vynalézavějších nástrah na zloděje (na druhou stranu mi některé z nich přišly až moc brutální, a to natolik, že by zloději už definitivně museli skončit pod drnem, což v prvním dílu nebylo tak moc markantní). Dávám slabší 4* + 1 bonusovou hvězdičku navíc z nostalgie, tahle klasika se prostě za ta léta stala už mojí srdeční záležitostí. P.S Stejně jako u prvního dílu jsem zkusil film i v originále s titulky a znovu by z toho vítězně vyšel český dabing, ale musím konstatovat, že skvělý soundtrack z jedničky byl ve dvojce dokonán k dokonalosti. "Jaké idioty tady zaměstnáváte?" - "Nejlepší z celého New Yorku." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Columbus okopíroval kostru jedničky s atmosférou vánočního času rodinné sounáležitosti a konání dobrých skutků a to k vysokým tržbám hravě postačilo. Ovšem nalijme si čisté okeny - zajímavá je v podstatě jen pasáž, kdy na svůj věk uvědomělý sadistický fakan Macaulay likviduje proudem, žehem i cihlami duo zlodějíčků v duchu cartoons s Tomem a Jerrym. A ani si nechci představit, co by s nimi provedl, kdyby už v tu dobu byl na koksu.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Scénář sice kopíruje schémata z prvního dílu do puntíku přesně, ale film neztrácí na zábavnosti a snad nikdy se neokouká. Hlášky jsou opět skvělé, nástrahy vražedné a vy se budete lámat smíchy. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sám doma 2: Marv dostává kure*sky na prdel. Ten to schytal pořádně, chudák:) O hodně lepší a vymakanější než první díl. Sám doma 2 mi dal vše, co mi v jedničce chybělo. Více akce, zábavy, fórků, gagů, hlášek a především luxusních nářezů ze strany Harryho a Marva. I pro ně:) Sám doma není prvním filmem, kde mě úvodní díl navzdory svému vysokému hodnocení příliš nenadchl, ale zato pokračování, mnohdy s o hodně nižším hodnocením a rozlišnými názory, se mi líbilo mnohem více. Zde přibyly ještě postavy Tima Curryho s jeho ďábelským úsměvem či docela roztomilého Roba Schneidera. Mokrý banditi forever! "Cejtíš to?" - "Jooo, ryby." - "To je svoboda!", "Kolik prstů ti ukazuju, Marve?" - "Tři, čtyři, pět… osm!", "Harry, už jsem AŽ nahoře!" 😁 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne treba film najprv vidieť ako decko, aby ste mohli dať viac ako tri hviezdičky, pretože mentalita dospelého vám to neumožní a potom neviete o čo prichádzate. Scenáristi v začiatku vymotali celkom slušne, New York však (prekvapivo) neposkytuje toľko zaujímavých scén a pascí, koľko dom, a tak hlavne tam film stráca. Ale ešte stále nie tak veľa, aby sa pri tom dalo každý rok perfektne oddýchnuť. 80%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Osobně mám jeste radši než slavnou jedničku a jsem toho názoru, že se jedná o jeden z mála filmů kdy dvojka předčila originál. ()

Reklama

Reklama