Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Fenomenální úspěch obranných skopičin a pastí malého Kevina v zájmu ochrany majetku svých rodičů před zlotřilými lupiči donutil tvůrce natočit volné pokračování a dali si tak záležet, že se jim podařilo tak nemožné. Nejen že v podstatě zopakovali dějovou šablonu, čímž se stalo, že jediná originalita je prostředí, ve kterém se vše odehrává, ale příběh stále dokáže pobavit a jedinou chvilkou nespadá do trapnosti. Jistý omyl opět způsobí osamělost Kevina, tentokrát v městské džungli New Yorku. A protože jsou cesty páně nevyzpytatelné, není překvapením, že se tu opět setká se starými známými lupiči. Pevný scénář opět zaručuje příjemnou vánoční atmosféru, neskonalou zábavu, a dokonce i pocit dojetí v podobě lidského přístupu a porozumění. Ano, tady nastává bod, kdy se z dětského výtržníka stává zcela jiný člověk. Divákům, které uchvátil už předchozí snímek, je tento druhý doslova povinností. A i tentokrát platí to, co pro ten první. Ve vánočním programu televizního vysílání prostě nesmí chybět. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak tady už trochu pozor…..není všechno zlato, co je samo doma. Kevin sfouknul na svém birthday cakeu o dvě svíčky navíc, už není úplně tím roztomilým nezbedou a opakovaný vstup do stejné řeky mu troch nabral vodu do galoší. Velké jablko nepřináší oproti prvnímu dobrodružství vůbec nic navíc (nepočítáte-li hejno holubů) a jenom doslovně kopíruje, co už jednou zafungovalo. Takže ano, pořád se bavíme o zdařilé rodinné komedii, ale prvotní kouzlo zůstalo někde v roce 1990. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem v dětství viděl jako první (stejně jsem to měl se Lvím Králem), možná proto k ní mám citově blíž. I když je to takřka zcela překopčená jednička. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

U těchto devadesátkových komedií je důležité, aby fungovala chemie mezi herci, o to lepší, když je to úsměvné. Většina dvojek stojí za nic, avšak tady se ukázalo, že opakovaný vtip je ještě větším vtipem. Na jedničku to zdaleka nemá, ale svůj účel - pobavit - to splní na výbornou. ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Viem že je to len opakovanie gagov z jednotky ale mne sa tá atmosféra new Yorku páči tak že sa mi to jednoducho zdá o chlp lepšie než prvý diel. čo už aj ja môžem mať svoj oblubeny brak :) ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Zábavná podívaná stejně jako jednička. Jen ti dva lupiči dostávají více do těla... Myslím to házení cihel ze střechy domu apod. :-) Ale v té scéně, kdy na ty dva spadne beranidlo...to u televize vždycky nadskočím (jak je to absurdní). ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Mučte mne, bijte mne, haňte mne, nadávejte, plivejte a proklínejte, ale já se stále budu přiblbe usmívat a tvrdit - Sám doma 2: Ztracen v New Yorku je můj nejoblíbenější rodinný film! Jóóó! ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Jiné - slabší - tři hvězdičky než u jedničky...ale stále dost srovnatelný výsledek, co se působení na bránice tehdy týkal... ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Bohužel dvojka už neni takovej odvaz jako jednička, ovšem stále zabaví. Nejvíc mě na tom baví "vyzrálost" zlodějů, kteří jsou zkušení po některých pastech z jedničky (padající žehlička, barvy na schodišti atd), ovšem Kevin už není Sám doma... // Viděl jsem v českém dabingu. ()

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip přestává být vtipem a tady to platí dvojnásob. A i když je Kevin až moc velký psycholog, pořád je to dobré. ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Mírně slabší jako první díl, přesto je sleduji vždy spolu. Nebýt zde povinné vložky, která má dětem vštípit některé hodnoty (záběry s otrhanou paní krmící holuby) nebylo by co vytknout. Jednoduše přeměna z mokrých banditů na dlouhoprsté se moc povedla! ()

Reklama

Reklama