Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (728)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Ne! Normálně zklamání po prvním díle, kdy jsem se místama smála nahlas jsem čekala větší vkus i legraci. Nejenom že celý díl byl nepříjemně zdlouhavý a málo vtipný, ale druhá polovina byla absolutně nesledovatelná!! Když se pak Kevin pustil do zlodějů, bylo to tak brutální a nevtipný že bych to svým dětem nepustila. Ostuda. Dvě hvězdičky pouze za perfektního Macaulaye, on je fakt třída, a za rozkošného bratránka Fullera. ()

Sign 

všechny recenze uživatele

už jen při začínání a skvělé hudby mi vždycky naskočí zase ta stará žíla mého mládí, já prostě musím dát po jedné hvězdičce za všechny tři hlavní představitele, jak za Kevina tak i za Marva a Harryho, všichni tři jsou prostě dokonalý :-) dále hvězdičku za samotný film, myšlenka nebyla vůbec špatná a nápady s pastmi nebyli znovu jak zde někteří píší, některé klasiky si prostě zaslouží další pokračování a Sám doma patří mezi ně, a hlavně my nikdo netvrďte že jako malý ale i velcí ste aspoň jednou nechytli záchvat smíchu při Marveho schůzkou s napojeným vodovodem, také velice povedené házení cihel ze střechy domu :-D ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno,že to je jak,,přes kopírák´´ a je mi i jedno,kde se to odehrává. Samozřejmě,to kouzlo jedničky je pryč,ale je to komedie a taky to je pořád sranda. Máme tu zase pasti,pasti,pastičky a Harryho s Marvem, což nám zábavu zaručuje. Bez holubí dámy bych se asi obešel a rozhovoru v útrobách divadla už teda tuplem,ale zase na druhou stranu...bez ní bych se na konci nepopadal za břicho,když Marv (vynikající český dabing) řve na Harryho,, Vodpráskni jí, vodpráskni jí, vodpráskni jí!! ´´ --->trošku slabší než jednička,ale ne o moc.. 90% ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování řádění vynalézavého dítka, který ještě jednou dává co proto dvěma známým zlodějíčkům. Prakticky stejná porce zábavy tentorkát v prostředí New Yorkského velkoměsta kde místo krásného rodinného domu je plný důmyslných pastí starý činžák, který jen čeká až se Marv s Harrym vydají ztrestat toho spratka - 90 % ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené pokračování příhod malého kluka a dvojičky oblíbených lupičů, kteří to rozjedou možná ještě lépe než v 1. díle ..Marv je správně debilní, ještě že má kumpána Harryho, který ho drží na uzdě, jejich fyzická výdrž a odolnost lze srovnávat s Terminátorem :-) ...90% ()

Honzeechec 

všechny recenze uživatele

Jediný zábavný je ten finální souboj, předtím a potom jen hromada patetických keců a tak okopírovanej první díl, že to až není hezký ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie viac než úspešného prvého dielu sa nesie vo veľmi podobnom duchu. S tým rozdielom, že Kevin (Macaulay Culkin) sa tentokrát dostane spolu s rodinou na letisko, ale skončí v zlom lietadle, a tak sa namiesto Floridy dostane do New Yorku. Tu si hneď nasmeruje kroky do hotelu Plaza, cestou minie Donalda Trumpa a zhodou okolností sa pripletie do cesty starým známym banditom z prvej časti. Avšak aj v New Yorku má plán, ako sa s nimi vysporiadať a uštedriť im ďalšiu vianočnú príučku. Keď mám porovnať tento diel s dielom predchádzajúcim, zakladá si na tom istom. V niektorých veciach má však navrch, v iných zasa nie. Čo oceňujem je v tomto prípade najmä výprava, pretože filmy odohrávajúce sa v New Yorku nikdy nemôžu omrzieť a sledovať toto mesto v akejkoľvek jeho podobe je fascinujúce. Takisto ma bavilo aj herecké obsadenie, to z prvého dielu tu dopĺňajú najmä svojskí zamestnanci hotelu Plaza. Čo sa mi na filme páčilo už menej bola jeho veľká podobnosť s prvou časťou. Príbeh totižto kopíroval jeho základnú kostru. Kevin tu znovu bojoval s dvoma banditami, len to teraz bolo o kúsok viac brutálnejšie a pasce rafinovanejšie. Podobnosť by sme našli aj pri hlavnom morálnom posolstve filmu, ktorému však tvorcovia v tomto prípade venovali väčší priestor, ale charizmou a ľudským prístupom sa nedokázalo vyrovnať tomu, ktoré možno vidieť v prvej časti. Netvrdím, že nebolo pekné, ale v môjho pohľadu chytí za srdce viac to, ktoré možno sledovať v prvej časti. Home Alone 2: Lost in New York je tak filmom plným "pre a proti", o ktorom si musí vytvoriť názor každý divák sám. Tak či onak, stále sa jedná o vtipnú, možno dokonca vtipnejšiu, rodinnú komédiu, ktorá neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom a ponúka ju hneď niekoľko televízií. Aj keď ho nemožno označovať za úplnú klasiku, stále má toho podstatne veľa do seba a divák sa pri jeho sledovaní nemôže nudiť. Alebo aspoň by sa nemal. Má rýchly dynamický spád, skvelú výpravu, vianočne ladený kvalitný soundtrack a príbeh, ktorý sa síce môže podobať na niečo, čo sme už videli, ale to by v komédii až tak veľmi vadiť nemalo. Určite pozerateľné a hlavne sezónne ladené. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Návaznost na jedničku s excelentním Culkinem! Klasika která neomrzí, ale pobaví. Když přehlédnete fakt, že uprchlí zločinci by v Kevinových nástrahách umřeli minimálně 12x - tak je to i celkem slušná zábava. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Přesně na chlup stejná kopírka prvního dílu, tentokrát obohacená o nové vtipné scény a děj se odehrával v New Yorku. Naštěstí to dopadlo dobře a film je pro mě ještě o něco lepší než první díl série Sám doma. Opět neuvěřitelný Kevin a legendární dlouhoprstí (mokrý) banditi Harry a Marv. Co víc dodat, další vánoční klasika a film, který zná každý a rád se na něj vždy v telce podívám. 9/10. ()

Aiden 

všechny recenze uživatele

Rok čo rok. Napriek tomu že je to pokračovanie cez kopirak ma to obrovske srdiečko. Preferujem tento diel. ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování poměrně úspěšné komedie. Ale trpí syndromem filmových pokračování. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je postavený na schématu prvního dílu, byť v bleděmodrém. Ale to vůbec nevadí, zábavy je i tak dost. A prostředí New Yorku dává prostor zase úplně jiným situacím a gagům. Joe Pesci jako darebák je prostě úžasný a vypíchnout si zaslouží scéna v hotelu, kdy si Tim Curry a spol. z recepce povídají s videozáznamem :) "Klekni si na kolena a řekni, že mě miluješ..." - "Na kolena ?" :D na to se zkrátka nedá zapomenout. Výborně se bavím i po letech. Komu se líbila jednička, toho dvojka neurazí. ()

Reklama

Reklama