Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (728)

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Ano, o originalitě z prvního dílu nelze již mluvit, ale jak režisér dokázal využít nového prostředí k ještě propracovanějšímu vtipu je úctyhodné! Culkin znovu řádí a musím se přiznat, pasti ve dvojce se mi zdají lepší, vtipnější a jak jsem se již zmiňoval propracovanější! Ve filmu najdeme více dojemných chvilek, ale jelikož je to vánoční snímek, myslím si, že to přežijeme! Banditi znovu skvěle zahráni Joe Pescim a Danielem Sternem! Pobavil jsem se doopravdy dobře, ne- li více než v jedničce! ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

Ovšem kdybych hodnotil jen kanonádu hlášek v českém dabingu tak na jasnejch 5* :-) "Páni to je ďoura, to je ďoura!" ()

LadyPig 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené pokračování. Většinou jsou "jedničky" nejlepší, ale tady bych asi byla na vážkách, který díl se mi líbil více - prostě žeru oba dva (ano dva, ty pokračování už fakt neberu, to s tím ani nemá co dělat...). Oba mají skvělý příběh v mnoha věcech podobný. Bavím se až dosud, kdykoliv se na ten film podívám. ()

johhny007 

všechny recenze uživatele

Hodně stejný jako 1 , ale to se dalo očekávat mě to nesklamalo čekal se něco horšího a přišla mi sympatická forma i když tenhle film neměl pobavit , ale spíš vydělat peníze 75% ()

sima275 

všechny recenze uživatele

Hrabání prachů ze staré dobré jedničky? Nic takového, právě naopak, 2 je i místy lepší a srandovnější. Operace Ho Ho Ho je stejně dobrá, možná o trochu dokonce i lepší, jako v 1 (plán bitvy). Příběh je taky geniálně vymyšlený a zahrání dvou lupičů Harryho a Marva a samozřejmě Kevina McCallistera je super. Hlášky zlodějíčků jsou super takže jasných 90% ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Základné pravidlá tvorby pokračovaní sú dodržané, zmenilo sa miesto deja, ústredné postavy sa nám rozmnožili, do trpiaceho kolektívu babrákov bol prijatý nový člen so ksichtom Tima Curryho. Trošku to miestami stráca tu rýchlosť prvého dielu, ale koniec to vcelku napraví. Apropo, ten koniec. Tak týmto dielom sa mala séria skončiť a ľudia by si doteraz žobronili o ďalšie diely namiesto toho, aby na ne nadávali... ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Nebyť konca, ktorý ma pobavil, dal by som len 2. Jedná sa tu o vykrádanie samého seba, ale na druhej strane, nič nepoteší tak, ako keď Marv chytí poriadnu šupu, že ? ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Tak pojď Márve, vstávej! Už nemá žádný cihly, došly mu.“ Pokračování Sám doma jede podle stejného vzoru, jen je situován do New Yorku a nejelegantnějšího hotelu Plazza. A to se mi líbí trochu víc, než velký dům na předměstí z prvního filmu. Vtipných momentů je myslím více a celý příběh je trochu akčnější, což je jen dobře. Samozřejmě zde ale nesmí chybět povinné dojemné momenty týkající se rodiny a přátelství, ale to už k vánočním filmům prostě patří. A Hárvy a Márv jsou tady vynikající a fandil jsem jim snad více než Kevinovi. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Jako asi by se to obešlo i bez děje :D ale za vidění opravdu stojí scénka v hotelu a pak v závěrečná v domě nástrah! Když jsem viděla poprvé, tak jsem se málem smíchy zbláznila. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, táta mi půjčil na VHSce z videopůjčovny tento "klenot" a já to sjižděl 3 dny v kuse. S odstupem času se na to skoro nedá dívat, jednička je zatížena kilogramy nostalgie, ale dovolím si tvrdit, že i pro současnou mládež má co nabídnout a odolala času. Dvojka je jen nenápaditá kopírka jedničky a ještě jednou otřesený oslík. Postavy už nemají co nabídnout ani v jiných variacích a proto z toho nejlíp vypadává hotelový personál v čele s Schneierem a Currym. U dětského filmu nemá smysl řešit logiku, ale v jedničce to nebylo tak děravé. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

První díl je vždycky nejlepší, ale tady pokračování Kevina McCallistera neztratilo svoje vánoční kouzlo a já se opět bavil při bitkách mezi ním a Mokrými bandity. /95%/ ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Na vánoční svátky druhý díl.Dobře natočené pokračování. I když, první díl se mi líbil daleko víc.Různé pasti a možná daleko víc. Hvězdné trio Kevin, Marv, Harry. Klasiaka , která nemá na Vánoce chybět. Za mě 70% ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Sice dobré, ale když jsem po delší době viděl oba díly po sobě, tak musím říct, že je slabší o hvězdu hlavně proto, že jde o úplně (někdy až doslovně) stejný příběh. Vyměňte dům za starý barák, dědu s lopatou za babičku s holuby. No prostě komplet to stejné, jen možná větší a na zloduchy tvrdší. Každopádně samostatně jde pořád o dobrou zábavu. ()

Reklama

Reklama