Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

glide4ever 

všechny recenze uživatele

Koukám, že hodnocení už je posazené níž, ale nevím proč?! U dvojky jsem se jako malý bavil stejně jako u jedničky. Příběh zasazený do New Yorku naskytl nové možnosti a jsem si jist, že byli určitě skvěle využity. ... Jednička, dvojka a dost! Víc už se točit nemělo... ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Já si prostě nemůžu pomoct, ale méně * by byl hřích. Když jsem to kdysi dávno viděla poprvé, smála jsem se od začátku až do konce. Teď už se spíše usměji, ale dívám se pořád - snad je to tím, že už to jaksi k těm Vánočním svátkům patří a aspoň tehdy nenadáváme, že vše pořád dávají dokola, ale z toho dokola si sami vybíráme pořád to samé - snad ze sentimentality, či právě proto, že jsou ty Vánoce. ()

Larry12 

všechny recenze uživatele

Jak se mi líbil Sám doma, tak dvojka mě baví ještě víc. Pravda, je to úplně stejné jako jednička, až na to, že je to v New Yorku, ale tento díl mi přišel mnohem strašidelnější a dojemnější než jednička a to se mi na tom líbilo nejvíce. V jedničce se mi nejvíc líbila část, kdy nastražil ty pasti. A ve dvojce je pastí víc a jsou mnohem zábavnější. Ale být Kevinem, tak bych stál na letišti a brečel bych, dokud by si mě někdo nevšiml. ()

drim87 

všechny recenze uživatele

Dvojka nijak neztrácí za jedničkou. Je to stejně kvalitní jako první díl. Nemalý podíl na tom má to, že se zachovali všechny postavy a herci z prvního dílu, stejná režie, hudba, atd… Pro mě už klasika, kterou si vždy rád kolem Vánoc pustím. ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Scény s nastraženými pastmi jsou ve dvojce mnohem lepší než v jedničce. Avšak zbytek filmu trochu pokulhává, je na můj vkus moc americký. ()

Aiwn 

všechny recenze uživatele

Absolutně nesouhlasím s tvrzením, že dvojka je o hodně horší než jednička. Ano, je pravda, že i mě se jednička líbila více, New York ji hodně kopíruje, ať závěrečnými pastmi nebo dějem samotným, ale zároveň nové prostředí vám přinese také něco nového. Vrací se i staří známí lapkové, některé pasti jsou sice naprosto přehnané, ale Columbus si uvědomoval, že jsou nemyslitelné, a právě proto je tam dal. Takže i dvojku si rád pustím o Vánocích. Takže 75%! ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování si udrželo laťku, možná to chtělo malinko odlišit děj od jedničky ale pořád je to výborná komedie :) ()

Nessos 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne slabší, než první díl. Ba naopak, scéna s cihlama mi stačí k naprostému záchvatu smíchu i teď. ()

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Počet zhlednutí odhaduji na několik desítek. V dnešní době už mě to tolik nebaví, ale za mlada to byl jeden z mých nejoblíbenějších filmů, takže si zaslouží plný počet. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

1. díl by bohatě stačil, tady už se to pomalu, ale jistě schyluje k horším výkonům a horší zábavě. Dopadlo to ještě jakž takž, ale už tu není žádná extra scénka ani hláška, kterou bych si zapamatoval. Taková velice průměrná komedie, která aní neublíží, ale ani nic nového nepřinese. Jednou shlédnout a zahodit do koše ;). ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Sám doma je legenda sama o sebe. Prvá časť bola top, táto druhá už len ťažila z úspechu prvej. Lebo Kevinove ťahy a triky boli takmer rovnaké, ako v jednotke. Ale aj tak som vždy závidel tomu malému parchantovi, ako to všetko dokázal sám, bez pomoci. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

První díl byl skvěle vyvážen a měl silný děj po celou dobu, druhý ale v tomto dost pokulhává. Nejenom, že je první polovina zbytečně natahovaná a nudná, ale i následný "dům plný pastí" není tak skvělý jako byl v jedničce, proto oproti prvnímu dílu hvězdu dolů. ()

worlik 

všechny recenze uživatele

Jak byl Joe Pesci v roli Marva v jedničce výbornej, tak tady je snad ještě lepší. Trošku slabší než jednička, ale stejně super ()

Reklama

Reklama