Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

offlineman 

všechny recenze uživatele

Na tohle se dá dívat, ale pouze o Vánocích, jindy to nemá tu pravou atmosféru a navíc je to mnohem lepší než první díl!!! ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Kus mého mládí, jedničku znám nazpaměť a dvojku pomalu taky jak by smet :D Kevin je pryč, KEVINE!, Kevine ty sis objednal věci na pokoj za 967 dolarů!!! :-p krásy New Yorku, Harry s Marvem zase řádně pobouchaní a navrch nr.1 soundtrack Johna Williamse. Vánoční komedie číslo 1 patřící do zlatého fondu americké dabované kinematografie. NUTNO VIDĚT! Za mě nelze jinak, než plný počet. 5/5 ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Nebyť konca, ktorý ma pobavil, dal by som len 2. Jedná sa tu o vykrádanie samého seba, ale na druhej strane, nič nepoteší tak, ako keď Marv chytí poriadnu šupu, že ? ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip už nieje vtipom a nezachráni to ani nádherne prostredie mesta New York. Celé je to až príliš predvídateľné a scény s banditmi sú už dosť prehnané. Priemerné pokračovanie, ktoré je síce výrazne slabšie, ale ešte stále pozerateľné vzhľadom na ďalšie pokračovania. Potešilo najmä staré herecké obsadenie a nadväznosť na jednotku. /65%/ ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Platí tu to isté ako pri jednotke - nemám rád koncept, prestaviteľa a všetko ostatné. Vlastne jeden plus by som našiel, aspoň sa dej odohráva vo veľkom jablku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já tyhle dva díly miluju. Jak jedničku, tak dvojku. Když se Kevin neobjeví na Vánoce v televizi, nejsou to Vánoce. A já to navíc mám okořeněno tím, že dvojka se mi líbí víc než jednička. A to se mi moc nestává. Většinou je první díl nejlepščí a pak se to veze nejvíc na stejné vlně, ale já tentokrát půjdu proti proudu a nemůžu si pomoct. Druhý díl je v podstatě na tom samém základu. Kevin se ztratí a zlodějíčci ho opět nahánějí v baráku. Jenže tentokrát dostává Kevin k dispozici celý velký několikapatrový dům. Možností na to, jak dvojici záporáků ublížit, je tedy víc. A Kevin jich řádně využije. K tomu si přidám hlášky jako: "Pomalu se z toho stane rodinná tradice McCallisterů. Je to divný, kufry neztrácíme." Nebo stará dobrá, ale osvědčená scéna: "Já to věřím, ale můj kanón ti nevěří," vylepšená o trojici prsacovníků hotelu, z nichž jeden vyznává Kevinovi lásku. Samozřejmě, jsou tam některé věci, které již byly použity v prvním díle. Ale Chris Columbus přesně ví, co bude fungovat znova a klidně beze strachu použil opakovaný vtip a on je kupodivu opět vtipný. Já mám druhý díl v oblibě víc než první. A je to další z řady filmů, které si můžu pouštět pořád dokola a neomrzí se mi a neomrzí. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Platí to samé co jsem napsal k jedničce. Stejní padouši, stejný chlapec, jen jiný dům a jiné město a trochu jiné vražedné pasti. To vše se rovná další skvělé zábavě. Hodnocení: 87/100. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Malý Kevin se tentokrát ztratí na letišti a místo v Miami se ocitne v New Yorku. Dokud se scény odehrávají v hotelu, bavil jsem se stejně jako u jedničky, ale závěrečný duel se starou známkou dvojicí zlodějíčků už trochu pokulhává, na druhou stranu, je potřeba je obdivovat, co všechno vydrží, já bych už nevstal po první ráně cihlou......:-) ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,8/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 35%, Audience Score - 61% | FDb.cz - 76,3% | Po letošních Vánocích jsme k tomuto filmu na Boží hod již po několikáté (asi tak po patnácté:) zasedli a musíme opět zdvihnout na plný počet - je to nostalgie jako hrom a úžasně vtipný rodiňák, ačkoliv děj přesně kopíruje jedničku, kterou máme přeci jen raději :-) 90% .... Tak tedy "Veselý Vánoce.........a šťastnej Novej rok" :D [dopsáno 01. 01. 2020] ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme je zlé všetko okrem božského Johna Williamsa a slzopudného záveru, ktorý je vlastne tiež zlý, ale ste radi, že sa to celé už končí a zároveň to útočí na tie najprimitívnejšie pudy, takže sa poddáte, usmejete a máte nejaký typ dobrého pocitu, ktorý samozrejme nevydrží dobu po zapnutie internetu a napísanie komentáru a tak tomu udelíte jednu hviezdičku a máte pocit zadosťučinenia. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Či je to originálne, so sileným humorom alebo len obyčajný odvar jednotky s pôvodnými postavami, je mi to fuk, pretože toto je pre mňa každoročná sviatočná večerovka, podobne ako iné klasické komédie. Rozhodne nie som odporca tejto časti. Musíte to brať podobne ako ste to brali pri Beatrixinej pomste v KILL BILL - bez dvojky by to nedosiahlo konkrétne grády. ()

George8 

všechny recenze uživatele

Jak už tady někdo z vás psal. Je pravda, že druhý díl se drží šablonou jedničky, ale nic na tom prakticky nemění, že se jedná o kvalitní pokračování téhle oblíbené rodinné komedie. Culkin jako Kevin je naprosto dokonalý a příběh z New Yorku je poutavý se zajímavými postavami. Vánoce bez " Sám doma " nejsou žádné Vánoce. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Určitě slabší než první díl, protože co tam jako jde vymyslet nového, že jo. Pořád je to to samé v bledě modrém a nepomůže tomu ani jiné prostředí nebo jiné nástrahy. Komu to ale vadí, když je to pořád stejná sranda. Má to stejný kultovní status jako jednička, jen tady je to většinou na Boží hod vánoční místo Štědrého dne. 5-* ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip není vtipem. Kevin není sám doma, ale v NY, každopádně dětem to nevadí, a ta nakládačka je znovu bavila. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

V podstate rovnaký scenár, ako  Sám doma. Rodinka stresuje, aby sa stihla dostať na letisko, Kevin sa stratí (tentokrát v New Yorku), preľstí blbých lupičov, skamaráti sa s podivínom, ktorému dá mravoučnú kázeň, opäť sa nájde, dorazí jeho rodina a všetci žijú šťastne, až kým nepomrú. K tomu nesympatický Tim Curry a vtedy ešte normálne pôsobiaci Rob Schneider. Aj tak je to príjemný oddychový vianočný film. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Rovnako výborné ako prvý diel, príbehovo aj humorom. Bavili ma vtipné postavičky hotelového personálu. Na konci dojatie musí byť. ()

Reklama

Reklama