Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Rovnako výborné ako prvý diel, príbehovo aj humorom. Bavili ma vtipné postavičky hotelového personálu. Na konci dojatie musí byť. ()

Marg 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná zábava. Sice ona originalita jedničky chybí, ale i tak je tu spousta míst, kde se člověk pobaví. ()

boqvai. 

všechny recenze uživatele

Jasne, uz to tu jednou bylo, vari se z vody, ale pro me je to stejne vtipny a zabavny jako prvni dil. Nove druhy pasti jimz jsou vystaveni mokry banditi ... pardon .. ted uz dlouhoprstaci. Proste klasika. ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Ano, je to hold to pokračování co kopíruje první díl. Ale co! Když jsou Vánoce, tak je mi to úplně jedno. Z filmu přímo voní vánoční atmosféra a k tomu hraje překráná hudba Johna Williamse:) ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

7/10... Narozdiel od doby pred desiatimi rokmi som sa už nedal ako divák chytiť na tú istú druhýkrát... Ale aj tak je to stále sranda :) Niektoré vtipy sú v pohode aj po druhýkrát :) ... ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Asi o něco slabší než první díl, ale pořád za 4*. A snad i pro to, že tohle hodnocení dávám po tom, kdy vím co bude následovat po tomhle díle, nejde dát méně. ()

Toumyk 

všechny recenze uživatele

Jednička byla jednoznačně lepší, ale i tak je to poměrně zábavný film, který stojí za to vidět. Tim Curry mě tam fakt dostával...:) ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna s lítáním cihel. Řekla bych, že je dvojka víc dojemnější a taky lákavější díky New Yorku. Bavila jsem se stejně dobře jako u prvního dílu a počítám s tím, že se budu bavit ještě hodně dlouho. ()

yazik 

všechny recenze uživatele

Tohle stejně jako jednička je srdcovní záležiost, u které jsem ztrávil mnoho hodin a vždy se dobře bavil :) ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Mám rád New York a táto komédia, vlastne akýsi sequel Home Alone, nie je vôbec zlá. Veľmi vydarený humor, trochu vyspelejší Macaulay a zaujímavá epizóda so "Ženou s holubmi". Film má aj veľmi dobrú hudbu. Opäť ideálny kandidát na (po)vianočné večery s rodinou. ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

V podstatě dvojka přináší to samé, co jednička, akurát na jiném místě. Takže už od začátku víte, jak to dopadne, ale stále to má své kouzlo. Perfektní odechovka. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus nám ponúka druhýkrát to isté. Zmenilo sa len prostredie, pasce, ktoré Kevin prichystal a mokrí banditi sa premenovali na dlhoprstých. Bez nich dvoch by nebol sám doma, rovnako ako bez mladej hviezdy Culkina. Kopec fórov, jednoduchý, ale zaručený humor a skvelá zábava... 75% ()

Darkslider 

všechny recenze uživatele

Dvojka se už jedničce nemůže rovnat. To, že je děj jako přes kopírák mi nevadí, co s tim taky měli dělat jinýho.....Stále to má ale dost zábavnejch momentů, a i když není závěrečná "bitva" mezi Kevinem a zloději tak vtipná jako v jedničce, film tak nějak patří k těm nostalgickejm z mého dětství. Dvojice J. Pesci a D. Stern je prostě nezapomenutelná. ()

Mišísek 

všechny recenze uživatele

Pokračování legendárního Sám doma, které se už ani tak neodehrává doma, nýbrž v New Yorku. Z tohohle filmu pocházejí moje nejoblíbenější hlášky a jsem za to ráda. Díky, Chrisi Columbusi! ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

V případě vícedílných filmů bývají obvykle kvalitnější první díly či jsou oba díly v rovnováze, ovšem v tomto případě je tomu naopak, první díl je sice o dost jemnější, co se týká "ničení" lupičů, avšak druhý díl je mnohem více akčnější, a má tak i více náboje a šmrncu, i když postrádá jemnost nástrah dílu prvního. Celkově hodnotím o něco výše než první díl, protože se zde přeci jen scénáristé vyřádili mnohem více než u jedničky. ()

Reklama

Reklama