Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

gotham 

všechny recenze uživatele

Na jedničku se ještě dalo koukat a celkem mě pobavila, byť hlavní postava Kevin je občas opravdu na zabití. Dvojka ale už postrádá onu originalitu jedničky a navíc mi scénář přijde jak vycucaný z prstu, a byť to občas trošku i funguje, většinou je to buď špatné anebo trapné. 30% ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Pamatuji, když jsem ho viděl poprvé, proto 5* :) jinak jednička je lepší, ale dvojka nebyla tak okoukana v té době :) ()

nikus120 

všechny recenze uživatele

Nove prostredie ale zase sám. Páči sa mi, že film sa odohráva v meste a za úplne iných podmienok. Síce kopíroje jedničku v niektorých častiach ale čo iné by Kevin mohol použiť? S jediným rozdielom že je oveľa prefíkanejší. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Jóó, ryby. Blbost banditů tomu opět dominuje a nedá se nesmát jejich karambolům, který by normální smrtelník osmiletýmu frackovi nesežral a když už, tak by je nepřežil. Skvělá hudba, nezájem o nelogičnost, co mě ale překvapivě až naposledy praštilo přes smysly byla neskutečná vyspělost a uvědomělost toho smrada. Zejména při jeho promluvách s Osamělou holubicí jsem šel do kolen, ovšem z důvodů, který pro komedii nejsou lichotivý, protože "jestli můžete někomu důvěřovat, tak jsem to já." Jednička hold byla lepší, a proto mě to tam tak nebilo do očí. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ten Kevin (Macaulay Culkin) má ale smůlu (nebo spíš štěstí), před rokem zůstal sám doma a tentokrát se ztratil na letišti a nasedl do letadla, které místo do Miami, kam mířila celá jeho rodina, letělo do New Yorku. Naštěstí má Kevin kabelu svého táty a v ní kreditku i hotovost, takže mu nic nebrání se ubytovat v hotelu Plaza a užít si pořádné Vánoce v New Yorku... Ve sportu obecně platí, že vítězná sestava se nemění, což platí i o tomto pokračování, Na režisérskou židl znovu usedl Chris Columbus, hudební motivy opětovně dodal John Williams a to samé platí i o hereckému obsazení, které tentokrát doplňuje třeba Tim Curry se svým typickým úsměvem nebo mladý Rob Schneider. Horší je to už ale s příběhem, který je vlastně to samé co jednička, akorát v New Yorku. Kevin si užívá samoty, spřátelí se s osamělou ženou (Bredna Fricker), potká povedenou dvojici zlodějů Marva (Daniel Stern) a Harryho (Joe Pesci), nachystá na ně své pověstné pastičky a nakonec si bude přát být se svou rodinou. Ale i když je to už všechno jednou viděné, tak je to pořád zábava a navíc prostředí New Yorku celý příběh pěkně zpestřuje. Snad jenom ta délka nebyla úplně ideální, takhle se tady najde pár slabších míst, ale jak jsem už napsal pořád je to slušná vánoční komedie. ()

zzzzzjjjjj 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednoznačně nejlepší Sám doma.Nejlepší pasti.Dobře ukecal,aby mohl bydlet v hotelu Plaza a nejlepší na tom je,že se to odehrává v New Yorku.Byla sranda,že do role lupičů se zase vrhli Joe Pesci a Daniel Stern.U mě 3. nejlepší film,co jsem kdy viděl.Nejen na Kevina,ale i na mě udělalo dojem to překrásné Dankenovo hračkářství.V tomto díle toho odnesl víc Marv,když na něj spadne pytel cementu a 4 cihly a to už vůbec nemluvím o provaze namočeném do petroleje.Dobrej konec Marva a Harryho v parku,když je obalené v ptačím krmení okusovaly holuby.Nechápu,jak může mít víc % jednička,když tento díl je taky o nějakou dobu delší a vůbec nejdelší díl ze všech.Záviděl jsem Kevinovi tu luxusní limuzínu,co chybělo,tak ještě bazén.Chvilkami krásné záběry New Yorku,třeba když Kevin večer v hotelu před spaním řekl:"Dobrou noc mami".A pobavilo mě hodně i to DVD,kterému personál hotelu,který šel po Kevinovi uvěřil.100%. ()

daniel.98 

všechny recenze uživatele

Konečně jeden film u kterého jsem se snad nemohl přestat smát. Geniální Chris Columbus vytvořil pořádnou komedii jaká má být. Škoda jen, že to skončilo pouze u dvojky. Následující díly jsou prakticky nekoukatelné, což je veliká škoda. ()

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování skvělého filmu, které není o nic lepší, ani o nic horší, než díl předchozí. Jiné prostředí, děj zůstává stejný, ale člověka stejně nenudí. Ostatní díly už ale stály za prd. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

V podstate variácia úspešnej jednotky, s tým rozdielom, že sa odohráva v New Yorku, čo dodáva nové rozmery. Akurát tie scény s uchránením baráku sú už niektoré za čiarou a prepálené. Stále však dobrá zábava, aj príbeh ujde. Rovnako ako jednotka vianočná klasika. ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

I just have that feeling. Bad memories, thats all. Theres nothing to worry about. This is emergencey. What city is that over there? Yikes, I did it again. Gothem, voe. Funnily enough, we never lose your luggage. McCallister family travel tradition. New York City, the land of opportunity. Smell that? You know what that is? Fish. Its freedom. We are Sticky Bandits. Jo, to je s těma holubama. Howdy-do. I m 10 yrs old. TV is my life. Angels with Even Filthier Souls. You was smooching with my brother. You been smooching with everybody (fakt). I believe you, bum my Tommy gon dont! You are the only duck in my pond! I m over the moon for you! If my love was an ocean, Lindy would have to take two airplanes to get across it. Maybe I m off my hinges, but I believe you. I m going to give you to the count of three. Shes rat bait. Marry Christmas, you filthy animal. And a happy New Year. Dobře ji udělal. Nice house, but theres no bathroom in it. Where did you get all that money? I have a lot of grandmothers. Turtledoves are a symbol of friendship and love. Lets go get him. Ten recepční je správně slizkej. American dont fly to the promised land. Kids are helpless. Grown men come in the park and dont leave alive. They must be all over you cause they like you. I havent got any friends. I m like the birds I care for. Ppl pass me but they try to ignore me. I m kind of the pigeon of the house. Everyone fights for position. Everybody wants to be seen and heard. I was afraid of getting my heart broken again. Sometimes you can trust person, and then, when things are down, they forget about you. Maybe they are just too busy. I understand that. I used to have this really nice pair of rollerblades. I was afraid if I wore them, I would wreck them. So I kept them in a box. Do you know what happened? I outgrew them. You should take a chance. Got nothing to lose. Tímdle si mužou lámat hlavu jen lidi totálně v piči. Your heart might still be broken, but it isnt gone. If it was gone, you wouldnt be this nice. I have been working very hard at keeping ppl away, havent I? Mi povídej. Na mě nemáš. Did you know that a good deed erases a bad deed? Its Christmas Eve. Good deeds count for extra tonight. Just follow the star in your heart. If I dont see you again, I hope everything turns out okay. Dont make promises you cant keep. Operation ho ho ho. He took our picture! How did my hair look? Another Christmas in the trenches. I cross my heart and hope to die. I m going to murder that kid. Thar was the sound of a tool chest falling down the stairs. Come on, you big sissy (Omen IV). Why would anybody soak a rope in kerosene? I never made it to the 6th grade, and it doesnt look like you are going to, either. Hitchcock. Nejlepší byly cihly. ()

Reklama

Reklama