Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak se mi to líbilo. K tomuto typu filmů je těžké napsat něco víc. Dneska už bych se u toho asi tolik nebavil, ale vždyť je to také film pro děti, že. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Columbus je lišiak, dobre to s tým príbehom ofajčil a dokázal prakticky to isté zaobaliť do kapku inšieho hávu a natočiť znova. Ale kto by nevyužil potenciál Culkina ešte pokiaľ je deco, že? Atmosféra je opäť krásna vianočna, pasce brutálnejšie, zábava zrovnateľná. 100% aj s prihliadnutím na to v aké zverstvá sa po tomto dieli značka Home Alone zmenila. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jednička zasazená do New Yorku, s morbidnějším humorem (viz. scény v domě strýčka) a protivnějším Kevinem. Zatímco v prvním díle je to milý roztomilý klouček, tady trochu víc skřípete zuby nad jeho moralizováním:)) . Každopádně rozdílů je tam opravdu málo, což je paradoxní vzhledem k hodnocení, na druhou stranu chápu, že někoho to samé podruhé nebaví. Nechávám plný počet, protože přestože je to o trochu slabší než předchůdce, je to stále tak o 1000 % lepší než následníci (ale i tak odmítám to, že další díly mají s těmito něco společného) a většina komedií, které se točí dnes. (Mimochodem, dabing je sice povedený, ale některé překlady vážně šílené. Aneb filthy animal=mrcho nevěrná..He?) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Spolu s prvními hranými Ninja želvami a Flintstoneovými je tohle můj nejranější kinozážitek a na to se nesahá :) Zvlášť, když je to tak zábavné i po letech. "Merry Christmas, ya filthy animal. And a Happy New Year." Angels with Dirty Faces = Angels with Even Filthier Souls. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin - (Kevin McCallister) +++ Joe Pesci - (Harry Lime) +++ Daniel Stern - (Marv Merchants) +++ Catherine O'Hara - (Kate McCallister) +++ John Heard - (Peter McCallister) +++ Devin Ratray - (Buzz McCallister) +++ Hillary Wolf - (Megan McCallister) +++ Maureen Elisabeth Shay - (Linnie McCallister) +++ Kieran Culkin - (Fuller McCallister) +++ Tim Curry - (Pán Hector - recepčný) +++ Brenda Fricker - (Bird Lady - bezdomovkyňa) +++ Eddie Bracken - (E.F. Duncan) +++ Rob Schneider - (Cedric) +++ Alley Sheedy - (NY Ticket Agent) +++ Produkcia a scenár: John Hughes +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nemá to takové raketové tempo, ale k Vánocům to jistojistě patří. Kopie jedničky, přesto plná humoru, výborné atmosféry a dojetí!! A nutno dodat brutálnějšího vypořádání se s dvojicí lupičů. Právě duo Daniel Stern a Joe Pesci je znovu skvostné, dětští herci zrovna tak. I role rodičů, kterým prostě uvěříme, že se „to mohlo stát“ zase. Za kameru se postavil prakticky stejný tým, hudební skladatel John Williams zase kouzlí. Pevně věřím, že na tom budou ujíždět i další generace!! ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 20 000 000 $ Otvárací Víkend: 31 126 882 $ (v 2 222 Kinách) Tržby USA: 173 585 516 $ Tržby SR a ČR spolu: 551 482 $ Tržby Celosvetovo: 358 994 850 $Pre mňa o stupeň lepšie čo sa týka zábavností.Samozrejme že to ide cez kopirák ale tomuto filmu to na kvalite neuberá.Culkin mi nevadí a Pesci a Stern sú v úlohách zlodejov výborný.Veľmi mi ale vadilo to morálne ponaučenie,no teraz každý rok keď to zbadám na vianoce v TV,vôbec mi to neprekáža a nikdy sa mi nestalo že by som to prepol na iný film. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Děj se přesunul do vánočního New Yorku a pana Marleye nahradila dobrosrdečná paní holubářka, ale Kevin a dvojice lupičů v podání Harryho a Marva zůstávají (tentokrát dostanou snad ještě větší kouř, než minule). Opět skvělá porce srandy a vánoční atmosféry pod taktovkou Chrise Columbuse. Klasika, jako první díl. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Za "fackujúcu" blondínu a zopár ďalších perál (napr. tehly) by som dala aj 4*, ale za prílišnú snahu o dojatie a morálne ponaučenie nemôžem. Holubia žena je síce pekný symbol, ale tlačí do úzadia prefíkanú zlomyseľnosť, ktorá bola (aj popri ponaučeniach) taká výrazná v jednotke. K správnej dávke vianočného dojatia by mi úplne stačil ujo z hračkového obchodu a deti v nemocnici. Ani malý Culkin už nie je pri vrieskaní taký dôveryhodný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dôstojné pokračovanie prvej časti. Vo filme ostávajú takmer všetky postavy a v rovnakom hereckom obsadení. Vrátane dobre zohratej dvojice lupičov-babrákov v podaní Joea Pesci a Daniela Sterna. Tým opäť skríži cestu malý Kevin. Nie len že unikne ich pomste, ale dostane ich späť do kriminálu, keď im znova prekazí ich zlodejské plány. Tento krát je príbeh situovaný do New Yorku, kde sa Kevin ocitne zasa sám potom čo nastúpi v Chicagu do nesprávneho lietadla a tak sa oddelí od svojej početnej rodiny. "Home Alone 2" dosahuje kvalít prvého dielu a určite nesklame očakávanie diváka. ***** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jediný pokračování klasického prvního dílu který se ještě povedlo. I když je třeba říct, že dějově je to v bledě modrým to samý co jednička, akorát je změněno pár drobností a děj zasazen do New Yorku. No místy už to trochu drhne a zkrátit film tak o 20 minut by neškodilo, ale jako celek to stále ještě funguje a na to lehce nadprůměrný hodnocení to pořád vystačí. Jenom škoda, že tohle pokračování nebylo poslední.65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Není to tak špatný díl jak jsem si kdysi myslel. Závěrečné zúčtování je mnohem větší než minule, na druhou stranu pochybuju že by cihly, hlavu v hořlavém záchodě, pytel cementu když spadne na hlavu a četné pády z výšky na záda vůbec kdo přežil natož rozchodil. Takže pozoruji že by se Sám doma 2 dalo klidně označit za jednu z prvních komiksovek. Lupiči dostávají neuvěřitelně naloženo. Co mě naopak už nadzvedává ze židle jsou už vyloženě trapná moudra, která ze sebe Kevin vysype tragické postavičce (tady se jedná o paní s holuby) 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Gagy i pastičky z povinnosti, protože TRADEMARK. Tentokrát někdy vyloženě dementní. Do lepšího průměru táhne tuhle taškařici parta hotelových zaměstnanců v čele s Timem Currym, protože "zaměstnáváme nejlepší idioty z celého New Yorku". ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Pokud ten film beru samostatně tak nejmíň za tři. Ale jako pokračování rozhodně neobstojí. A to proto že snad 90% jsou jen maličko předělaný fóry z jedničky nebo snad úplně ty samý. TFUJ! P.S.Kéž by to řežíroval Scorsese, Joe Pesci by toho malýho smrada chytil za pačesy a pak ho šeredně zmasakroval. :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ta nostalgie, ta astmosféra, ty vtipy, to je to, co mě každý rok před vánoci donutí, abych si tento skvělý kousek zopakoval. Chyby, které jste v záplavě humoru možná přehlédli : )) : a) Hned po příchodu do luxusního hotelu se Kevin ptá nějakého muže kde je recepce. Ten mu odpoví, že musí jít stále rovně a pak doleva. Kevin jde stále rovně, ale potom doprava... b) Když policista zavola mámě Kevina, že je v New Yorku, jak potom co zavěsila, mohla vědět, že byl v hotelu Plaza, když se o tom ten policista ani nezmínil. c) Když Kevin hází cihly na zločince, je vidět, že jsou jakoby na provaze a při bližším zvětšení padají obloukem. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Sice o něco horší než jednička, ale pořád komedie, kterou jsem jako děcko miloval a milovat budu. Film sice ztratil ono kouzlo jedničky, ale snažil se to nahonit někde jinde a docela to funguje. Dobrá zábava s protagonisty předešlé série. Viděl jsem to nesčetněkrát. 90% ()

Reklama

Reklama