Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (728)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Láska. Jinak se to nedá vyjádřit. Vždycky, ale opravdu vždycky se u scénky Marva ve sklepení toho rozbořeného domu válím smíchy. Sám doma: Ztracen v New Yorku se nikdy neokouká. Nikdy nepřestane bavit. Top komedie. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele

Dlhšia stopáž filmu určite prospela. Všetko rovnako dobre funguje, ako aj pri jednotke. Akurát, že film je viac prepracovanejší a aj keď sa tu niektoré veci opakujú z prvého filmu, tak to vôbec nevadí a vy nebudete mať pocit, ako keby ste to už niekde videli. V "Sám doma" sme mali len jednu zápletku, v dvojke je ich niekoľko. Z toho vyplýva - oveľa viac zábavy. P.S.: Boj zo zloduchmi bol tiež viac zaujímavejší, nápaditejší a vtipnejší ako v jednotke. ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

O málo slabšie ako jednotka, ale u mňa to neskutočne funguje, vždy sa na Vianoce teším aj kvôli tomu, že je Sám doma 1 a 2. Pri oboch sa dokážem smiať úplne zo srdca a nahlas znova a znova, akí sú tí dvaja uebnutí :) A to je hlavné. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 9/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 8/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 7/10. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento díl se mi líbil více než jednička. Je o dost vtipnější, zábavnější, a jednoznačně propracovanější. Rozhodně nenudí jasný pane! ()

oli9 

všechny recenze uživatele

Vánoční stálice, vlastně s tímto filmem jsem vyrůstal a teď i jako fotr s dětma předávám dál :) prostě Kevin, Marv, Harry plno hlášek, které všichni znáte nazpaměť, film vidíte po 150 a stejně pořád baví ()

VktrCZ 

všechny recenze uživatele

Za mě dokonce lepší než jednička. Skvělé tempo, komedie a nápady, Kevin sám v new yorku bylo oproti jedičce hodně zajímavý. Závěrečná sekvence s pastmi funguje skvěle i díky interakci s obyvateli města, se kterými si v průběhu filmu Kevin vybudoval nějaký ten vztah. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Dvojce dávám o hvězdu víc, protože tady je to reálně vtipné a Vánočně kouzelné. Bohužel stále je to stále to samé... Neskutečně primitivní film o Kevinovi, který je celý život neschopný, ale jak je sám, tak je najednou hrozně samostatný. Na scénu přicházejí opět totálně neschopný rodiče a celá vydrbaná famílie, která opět utlačuje Kevina. Kevine, když jsi tak šikovný a dokážeš sejmout dva zloděje, tak prosimtě zavolej na sociálku a řekni, že tě celá rodina šikanuje, zesměšňuje, zavírá na půdu a pravidelně zapomíná doma nebo dokonce nechá samotného běhat v New Yorku. Najdou ti určitě lepší rodinu a když už v tom budou, tak ať zavolají mamince pro psychiatra, tu krávu by měli někam zavřít. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Stále veľmi dobrá rodinná komédia držiaca sa pevne konceptu Sám doma. Kevin sa opäť stratí svoju rodinu, ale on sám nie je nestratený ako tvrdí titul, pretože Kevin sa vynájde v každej situácii. Opäť sa objavujú osvedčení Mokrí banditi/Dlhoprstí a znova dostanú od Kevina príučku. Niektoré gagy sa opakujú celé, akurát v novom prostredí, ale ešte stále je to celkom zábava. Nechýba ani mravoučný podtext a pomoc núdznym. Produkcii nič nechýba a všetky nachystané pasce sklapnú tak ako majú. Herci hrajú svoje role dobre ako v prvom filme a pribudlo aj zopár nových postáv. Tim Curry ako úlisný recepčný, Dana Ivey, ktorá rok predtým zahviezdila v Rodine Addamsovcov a prvý krát sa tu blysol Rob Schneider ako hotelová obsluha a nesmieme zabudnúť na známe cameo Donalda Trumpa. ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

Není to jednička v bledě modrém.... jednička je stokrát lepší, ikdyž i tohle ještě pořád stačí na pět hvězdiček, alespoň u mě. Opět se režisérovi podařilo vykreslit nádhernou vánoční atmosféru a opět je to prostě vtipné. Víc takových filmů... ()

Jardys88 

všechny recenze uživatele

No jo podívat se na to dá ale jednička byla příjemnější....určítě by to takové škvrně samo v NY zvládlo..no jo...tak on by nezvládl ani ty pasti v jedničce....hodně přitažené za pačesy ()

Mr.C 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování prvního dílu, sice lehčí vykrádačka, ale přesto stejně povedené, viděno mnoho a mnohokrát... ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Spletení se letadla a následný odlet jinam je trochu lacině provedené téma, ale to už se dá u komedie takového rázu skousnout. Jinak příjemně ubíhající děj, dobrá zábava, ale stejně první díl měl něco do sebe, co mi tu chybí. Nevadí. ()

Reklama

Reklama