Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Absolútna top vianočná komédia, ktorá ešte o triedu predčila skvelú jednotku. Krásne zábery na vianočný New York, krásny hotel Plazza a krásna atmosféra, ktorá z toho dýcha. To všetko podkreslené skvelou hudbou Johna Williamsa a ušlachtilým správaním sa malého Kevina. Stret chlapca s dvoma zlodejmi bol ešte brutálnejší, hlášky vymeteného Marva ešte originálnejšie a Kevinov brat ešte drzejší (scénka so spievaním Vianočnej koledy a svietiacimi ušami nemá najmenšiu chybu). Holubia žena dodala filmu ľudský rozmer (hlavne jej rozhovor s malým Kevinom na podkroví divadla) a pán Duncan dôkaz, že dobrí ľudia ešte nevymreli. Páči sa mi tu, že Kevin už toľko nevreští a správa sa maximálne duchaprítomne. Kto z nás by si v jeho veku dokázal užívať sám v New Yorku a robiť si bláznov z hotelového personálu? Harryho plešina znovu dostala to svoje a Marve tehlou do ksichtu. Záver filmu je však vyslovene dojemný. "Kevin tu nie je. Pošli to ďalej. Kevin tu nie je....Batožinu našťastie nestrácame." 90% ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

❌ Poznámka: Pokud chcete zažít tu pravou nostalgii, sledujte film s dabingem TV Prima. V novém dabingu je pár zvuků změněných. ❌ Já se směju, já se směju, já se směju. 😀🤣 Klasika má i druhý díl, a tentokrát zlodějům Kevin opravdu naloží ran. Tady už půjde o zdraví. 🤣 Příběh je poněkud jiný a o něco méně zajímavý, ale vše nakopnou právě ty super scény, které jsou opět v domě. Jen ne v Chicagu ale v New Yorku. Poznámka: Házení fotoaparátu a vstup Marva do domu je legendární. Hláška Harry, už jsem až nahoře. 😀👍 Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

lele 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím, proč je to pro děcka. Je to brutální a plné sprosťáren. Takže je to samozřejmě ohromně baví :D ()

DanlinDan 

všechny recenze uživatele

Nedá se popřít, že je to kopírování prvního dílu. Ale! Baví mě více než 1! Více ubližují Marvovi, protože tu bolest dokáže skvěle a lépe zahrát. A nové nápady na "dům bolesti". Navíc záporáci si vzali ponaučení s nástrah, které byly v prvním dílu (kliky, rožínání žárovek, kyblíky,...). Jedna z nejlepších komedii, co kdy byly natočeny! K nezaplacení. ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Někomu přoste McCulkin, leze na nervy, mě připomene že jsou Vánoce a že tu je zas kopa srandy, rvaček, vynalézavých pastí a nervy droucí zločinci které už znám z předchodzího dílu. Takže se mám opět na co těšiť! Pokračování je na chlup stejné, Kevin se musí opět na vlastný pěst postarať o dva hledaní zločince, který mu jen tak pokoj nedají, dokud budou vidět že dejchá. Bohužel se to převráti přoti ním. Home alone opět nesklamalo. ()

VktrCZ 

všechny recenze uživatele

Za mě dokonce lepší než jednička. Skvělé tempo, komedie a nápady, Kevin sám v new yorku bylo oproti jedičce hodně zajímavý. Závěrečná sekvence s pastmi funguje skvěle i díky interakci s obyvateli města, se kterými si v průběhu filmu Kevin vybudoval nějaký ten vztah. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Je to sice slabší než jednička, zvlášť v tom, že je to v podstatě stejné, ale natož že je to dvojka, tak to tak špatné není. Je to zábavné a příjemné.. zvlášť na Vánoce! 5*! ()

bax 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od jednotky, ktorá bola skvelá a originálna a veľmi vtipná je dvojka len vykradnutím jednotky. Scény boli v podstate úplne totožné (aj keď niektoré prepracovanejšie) a navyše mi tu vadila oveľa okatejšia hra na city a proste tie dojímavé scény (žena s holubmi, hračkárstvo, stretnutie pod stromčekom a podobne). Tieto všetky aspekty stiahli dvojku do vôd priemernosti. Aj napriek tomu sa na to ešte stále dá pozerať a ako zákusok po jednotke to zas tak zlé nie je. ()

VanStan 

všechny recenze uživatele

aj dvojka stojím zato. dá sa na nej zasmiať a pobaví. nie je to až taká tragédia takže hlavu hore. stojí to zato, nové kúsky... ()

Reklama

Reklama