Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Platí presne to isté, čo v prípade prvého dielu. Rozdiel je iba v zmene lokality a v tom, že sa viac odohráva v exteriéroch. Inak rovnako Tom a Jerryovsky ladená záverečná bláznivá sekvencia, ktorá je rovnako vtipná, ako v prvom dieli. Túto sériu som zopár krát absolvoval ako násťročný a odvtedy už nemám potrebu si ju pozrieť znova, snáď iba s mojim ešte nenarodeným dieťaťom. Výhodou pokračovania je obsadenie toho istého podareného trojlístka. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

O větší trošku horší než první díl. Stejně jsem to však jako malý hltal. Celkový děj je prohnán přes kopírák, což mi tak úplně nevadí. Budu se opakovat. Dnes už by se mi tento film nelíbil. 2* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opět na Kevina zapomněli. Tentokrát zloději dostali pořádnou nakládačku v rozestavěném domě v New Yorku. Stejně to přežili. Až na holubí paní je to dobré. "Veselé Vánoce, ty mrcho jedna nevěrná! A šťastný nový rok." :D ()

boshke 

všechny recenze uživatele

No jo, je to ÚPLNĚ to samé jako jednička. Ale proč ne? První díl to není, ale i Ztracen v New Yorku je fajn odpočinkový film... 80% ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Stále příjemná komedie, kterou jsem jako dítě milovala a kterou si prostě nemohu vynachválit i přes její nedokonalosti. Ale popravdě - takové dítě, jako je Kevin, bych doma vážně nechtěla :) ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Od vydařené jedničky mírné zhoršení, plynoucí především z řady opravdu do očí bijících nelogičností. Zachraňuje to ovšem opět jedno z nejvydařenějších zlodějských duet vůbec. Utrpení se jim dostává v ještě větší míře, než v předchozím díle a i přes to, že se většinou opakují, je často dokonce podáno i zábavnou formou. Opět doporučuji spíše dabing, Marv je naprosto dokonalý. A Harryho hlesnutí "Ne" při letu padající trubky je nejlepší vůbec. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pokračování sice kopíruje jedničku, ale Marv s Harrym dostali víc prostoru a to znamená víc zábavy. Občas mohu mít pocit, že vtípky nejsou tak originální jako u předchozí části, jenže i po dvaceti letech to bez ohledu na všechny oprávněné výtky funguje a mé děti se řehtaly až jim tekly slzy. Lepší doporučení si komedie nemůže přát. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka nie tak dobré ako prvý Sám doma, ale na druhej strane stále jasný nadpriemer do každého počasia a nálady. Milé, vtipné a čo je podstatné, neurazí to. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pro mě zábavný, dobrý film. Hlavní hrdina dobře vybrán, oblíbilo si ho hodně diváků. Film, který mě pohladí po duši. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dvaadvacet let, které uplynuly od uvedení druhého (newyorského) dobrodružství Kevina McCallistera se zdá být jen zanedbatelnou cifrou, která vypovídá o jediném – o nesmrtelnosti tohoto filmu. Promyšlená likvidace důvěrně známé zlodějské dvojice, návštěva Duncan's Toy Chest i uličnické oblafnutí poněkud zaskočeného hotelového personálu už patří k legendárním okamžikům stříbrného plátna. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

To samý jako u prvního dílu mě se to moc libilo a líbí se mi to i ted sice je to víc "nereálný" ale furt je to nehorázná prdel! Další z mích nejoblíbenějších srdcovek z dětství! :) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Solídne pokračovanie obľúbenej rodinnej komédie vyniká najmä veľmi príjemnou vianočnou atmosférou. Možno so mnou nikto nebude súhlasiť, ale ja som sa pri tom bavil viac ako pri jednotke. Asi preto, že som dvojku videl menej. Opäť skvelé duo zlodejov Pesci-Stern. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nářezové pokračování geniální komedie,která neodmyslitelně patří k vánocům.Sentimentální vata,kterou je film vyplněn vždy,když na place nepobíhá dvojice těch nejlepších zlodějů filmového plátna se dá přetrpět,hlavně díky poslední půl hodince u které chcípám smíchy i po dvaceti letech. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Menej vtipné, čo sa týka "úrazov" mokrých banditov, ale je tu také väčšie vianočné hrejivé posolstvo. Klasika, ktorá je koncom kariéry Kuľkina, ktorý sa potom už naplno mohol venovať hraním kulečníku u miestneho dobrého uja v Neverlande. ()

classic 

všechny recenze uživatele

« Ak si budete pozorne všímať, tak vo filme na malý okamih natrafíte na súčasného amerického prezidenta T-r-u-m-p-a, O.K. , to ste už isto postrehli, ale všimli ste si „milimetrovú vsuvku” režiséra Chrisa Columbusa ? » 『 Ako to tak býva, pokračovania sa chcú väčšinou predviesť, že sa ksichtia lepšie, ako originály, čo by som až tak netvrdil o tomto kuse, ktorý má opäť toho istého detského protagonistu, mokrí sa premenovali na dlhoprstých banditov, sú V-I-A-N-O-C-E, Kevin bude zase sám, ale nie doma v Chicagu, ale pre opätovný vianočný chaos nasadne na spoj do vtedy nostalgického Veľkého jablka s dvojičkami, zatiaľ, čo jeho už známa, stále sa čoraz viac stretávajúca sa najmä na sviatky, veľkopočetná família, pôjde na upršanú Floridu... Totiž, predtým si na letisku poplietol otca s iným pánom, ktorý mal na sebe oblečený rovnaký kabát, a tak spolu s fotrovov peňaženkou, platobnými kartami sa zakrátko obytuje vo vysnívanom apartmáne v Hoteli P-L-A-Z-A, že tatkovi takmer účet vybielil... Svet je malý, čiže stretáva opäť, teraz už trochu hádam i viacej nebezpečnejších dlhoprstých, z Plazi sa bude musieť, či chce, alebo nechce, rýchlo odplaziť, vykoná taktiež dobrý skutok, že uchráni duncanovo hráčkárstvo, nie je ťažké uhádnuť, pred kým ? , či klasické finále bude vo veľkom, opustenom DOME, kde si „rýchlosťou svetla” pripravil parádne pasce pre “očakávané myši” , alebo keď sa pošmykne na ľade, môže sa spoľahnúť na pomoc dámy s holubmi, to je to isté, ako keď mu v jednotke pomohol „obávaný” sused s lopatou... 』Chris s kameramanom Juliom sú ešte odvážnejší, ako predtým, zmenili destináciu, s tým mohutným barákom im to vyšlo, ale povedzme si úprimne: „Padajúce tehly z Kevinovej dlane zo strehy domčiska na hlavu jedného z lupičov, by ho prinajmenšom prizabilo, že keď absolvujú všetky ďalšie eskapády, tak by v inom prípade boli totálne dolámaní, že by si pár mesiacov poležali na bratislavskom ARO, alebo by skončili, ako chladné mŕtvoly” ? » 2. diel s Macaulayom vznikol najmä preto, že pôvodný zarobil nekresťanské prachy, síce rýchlo odsýpa, nenudí, aj pobaví, ale už to skrátka - nie je ono, kúzlo sa vytráca... Má obstojnú úroveň, dobrú, no, ak by som si mal vybrať, ktorý je naozaj kultový ? „Tak niekedy menej, znamená viac” . ()

Reklama

Reklama