Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Člověk dvakrát nevstoupí do téže vody, což je v tomhle případě spíše imperativ, než konstatování odlišností... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Menej vtipné, čo sa týka "úrazov" mokrých banditov, ale je tu také väčšie vianočné hrejivé posolstvo. Klasika, ktorá je koncom kariéry Kuľkina, ktorý sa potom už naplno mohol venovať hraním kulečníku u miestneho dobrého uja v Neverlande. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus si se scénářem pro pokračování příliš hlavu nelámal, stačí vytasit neonový nápis New York a jedeme zase podle starého receptu. Křivka pravděpodobnosti je v tomto případě na bodě mrazu a to všudypřítomné vykrádání je na některých místech až křiklavě okaté, jako menší satisfakce tak slouží snad ještě výkonější dvojka Joe Pesci a Daniel Stern. Tihle dva a fakt, že Columbus umí vykrádat (sám sebe) mají zásluhu, že bych i pokračování hodnotil střízlivě, hlavně s ohledem na třetí díl. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

To tak včera v televizi dávali Sám doma 2 a já si říkal, že zavzpomínám na dětství. Zatímco první díla je klasika a neztrácí glanc i po všech těch letech, u dvojky jsem narazil. Nikdy jsem si totiž neuvědomil, o jak perfektní kopii jde. Hlavní premisu překousnu, na to stojí vše a jedna z mála vtipných chvil nastane právě při procházení banditů domem plným nástrah. Ale strčit sem opět osamělou postavu, které se zprvu Kevin bojí a která mu na konci zachrání život; opakovat scénu s filmem a panáky místo lidí plus spousta nelogických dějových zvratů.... to si teda nenechám líbit. Místo smíchu jsem totiž neustále přemýšlel o marném konání postav a kroutil hlavou ve znamení nesouhlasu. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Oba díly neochvějně patří k tomu nejlepšímu v komediální žánru. Sice se už při opakovaném zhlédnutí nepočůrávám smíchy jako v dětství. To však nic nemění na tom, že počet zhlédnutí nesnižuje zážitek z filmu a jde tak v pravdě o jednu ze stálic komediální tvorby, které čas nic neubral na kvalitě a po každé mě znovu rozesměje. Cihlu na Marva, to nikdy neomrzí. 90% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka se dokázala držet vysoce nasazené laťky zuby nehty. Sice je o pověstný fous slabší, ale pořád je to nadprůměrná podívaná. Macaulay Culkin zase perlil a dokázal se „poprat“ i s cizím prostředím. Samozřejmě mu k tomu dopomohla nejen dvojice „debilních“ zlodějíčků, ale i personál hotelu. Kvalita zábavy byla dobrá, opět jsem se dost nasmál a i v tomto případě se vždy na tento díl podívám rád znovu. Ostatní díly jsem však už nikdy neviděl. Bez originálního Kevina to nemělo prostě smysl. 70% ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Není nic zábavnějšího, než když vám na Štědrý večer přistane na hlavě cihla, pytel cementu nebo skříň. Kevin přitvrdil, pasti jsou rafinovanější a brutálnější, do toho hřímá Williamsova hudba. Ale pořád je to jenom doslovná kopie jedničky. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ani po těch mnoha letech se nemůžu rozhodnout, jestli mám radši jedničku nebo dvojku. Pořád stejná paráda, nekleslo se ani o píď. Že New York těží z originality a popularity jedničky je potom holej nesmysl - to platí teprve pro trojku a další srajdy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka nesmí chybět a samozřejmě si uděláme výlet jinam, ale vezmeme sebou stejnou vánoční dávku humoru a akce proti dvěma zábavným lupičům ale bacha už to nejsou mokrý banditi. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak druhý díl se mi líbi více.Jsou tu naprosto dokonalý scénky jako například kdyz Pescimu hoří hlava a on jí dá do záchodové mísy kde je petrolej ( nebo jiná hořlava sračka ), dále když Pesci a Stern šplhají po laně a Stern se zeptá Pesciho : " Ty ses vonil kolinskou " a Pesci : " Ne, to jen provaz je namočený do petroleje " :-) A Macaulay Culkin si to zde více užívá a je to na něm vidět. Hodně zábavná komedie ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie z USA. Je to nezapomenutelný film mého dětství, ale i nyní v mých 23 letech se na něj o Vánocích rád podívám. Výborný Macaulay Culkin. Možná mě i o trochu bavil více než díl první. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Celkově rozhodně slabší než jednička. Ale "barákové" scény jsou ještě o kousek vtipnější, proto silné 4 hvězdičky. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který sice nesahá výbornému prvnímu dílu ani po paty, ale i zde se najde pár skutečně povedených scén či gagů. „Jaké idioty tady zaměstnáváte? Nejlepší z celého New Yorku!” ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Stejný případ jako u jedničky. I když jsem si tento film kdysi pouštěl mnohem více než jedničku, tak letos na mě nostalgická struna moc nefunguje. Ono Sám doma 2 je velké kopírování jedničky v mnoha scénách a zajetý styl filmu se ani nesnaží změnit. Opět jsou tu emoce, ztracení a samozřejmě boule a modřiny Mokrých banditů. Tentokrát je to jen o dvacet minut delší. Finále je opět podařené a někde i nápadité. Přesto mi film přijde vtipnější než první. Emoce s holubí paní na mně fungují taky líp. Navíc prchání v hotelu, městě a nakonec v rekonstruovaném bytě je prostě nezapomenutelné. Jako sequel k nejznámější americké vánoční pohádce to nezklame nikdy. (71 %) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Sice je to trochu slabší, ale některý nástrahy jsou lepší než v jedničce :D. ´Znělo to jako když po schodech padá taška s nářadím.´ ()

Reklama

Reklama