Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Stejně vynikající (a pro mne kouzelně sváteční) druhý díl se skvělou atmosférou vánočně devadesátkového New Yorku a opět okouzlující hudbou Johna Williamse. Přes nějaké logické chyby, velmi podobné schéma s jedničkou atd. jsou prostě filmy, které mám jako dítě spojené s Vánoci a které měly své čestné místo ve skříňce s videokazetama :) a Kevin si to v hotelu Plaza prostě dává. Tak padni na kolena a řekni, že mě miluješ....Já tě....já tě miluju :) :) Znělo to jako taška s nářadím. https://www.youtube.com/watch?v=VmLbjQDUkNo ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Druhe pokracovani se mi libilo vic nez prvni, protoze tu hlavni protagonista dostal vic prostoru, preci jen se to neodehravalo pouze u nej doma, ale videli sme trochu z NYC navic i ten barak, kde se pote odehraval onen marny boj dabelskych lupicu o dopadeni andelskeho chlapce (no ty charakteristiky by mohly byt i obracene :) byl vetsi a tedy vic prostoru na hru. Jinak je film herecky srovnatelny s jednickou, no mozna sem se tady trochu vice nasmal u hotelovych scen, ktere byly fakt vtipne. Par hlasek ve filmu taky zaznelo a ja sem se po jeho shlednuti zamiloval do New Yorku a hned sem doma otravoval abychom tam v lete leteli a nejlip se ubytovali v hotelu Plaza - nejelegantnejsim hotelu v New Yorku. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo tak nízke hodnotenie. Minimálne rovnako zábavne ako jednička miestami až lepšie. Starý dobrý Sám doma. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak samozrejme kultovú jednotku to neprekonalo, ale stále je to v pohode. Len tie výchovné vsuvky zrážajú zábavnosť a zbytočne spomaľujú tempo. Ale o hlavný magnety, teda nástrahy všeho druhu a dlhoprstá dvojica, tak o tie núdza nie je. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ze vraj remake nemôze byt lepsi ako original. Toto je jedna z tych vynimiek. Podobne ako napriklad druhy Terminator aj dvojka Home Alone kopiruje linie predosleho dielu a este viac ich rozvíja. Takze vsetkeho je viac a tempo je dynamickejsie. Vdaka tomu sa mi dvojka paci viac ako jednotka a povazujem ju za môj najoblubenejsi Vianocny film. Neobsahuje hluche miesta, dojimava linia s bezdomovkynou s holubmi ma na rozdiel od pribehu so starym dedom z jednotky dojme. Humoru a komickych postav je tiez viac. Fantasticka je zbierka blbych zamestnancov v hotely. Slizky Tim Curry, tupy Rob Schneider a prisna recepcna Dana Ivey. Korunu tomu dodava sucasny prezident Donald Trump. Prijemne je aj cameo Ally Sheedy, ktore som si poriadne vsimol az dnes. Scena s kazetou je tiez prepracovanejsia. Ale najpodstatnejsia je väcsia porcia sadistickych pasci, ktore musi dvojka mokrych banditov vytrpiet. Mimochodom, tentoraz sa nazyvaju dlouhoprstaci. Moja najoblubenejsia je hned ta uvodna, ked Marv schyta do xichtu niekolko brutalnych ran od tehiel a pritom vydava neskutocne vtipne pazvuky. U Marva si zas vychutnavam scenu v ktorej si zapali hlavu a pri pokuse ju uhasit nasleduje vybuch. Komedialna lahôdka. Z novych linia je pekna ta s hrackarstvom a jeho sympatickym majitelom. Potesujuce je, ze sa vratili vsetky dôlezite vedlajsie postavy, takze si znova vychutname hasterenie medzi jednotlivymi celnmi rodina. Hlavne medzi Kevinom a Buzzom, ktory este vyzeral ako clovek a nie 200 kg prasa ako dnes. Najväcsim tahunom je ale samozrejme roztomily Kevin. V tomto diely predvadza najzabavnejsie grimasy svojej kariery. Potesujuce su rôzne odkazy na jednotku. Napriklad ked na konci v hotely ma Fuller pyzamo s dinosaurami, ktore spomina Kevin v jednotke. No a samozrejmostou je genialny soundtrack Johna Williamsa. Trochu ma stvalo snad len to, ze product placement lahodnej Pepsi nahradila druhotriedna nahrazka Coca Cola. Ale co uz. Vzdycky som si prial vidiel trojku s pôvodnym obsadenim, ale neviem si predstavit, kde by sa Kevin zase stratil. Snad len v nejakom zahranicnom state. Stale ale snivam o nejakom volnom pokracovani po rokoch s Culkinom v ulohe otca, ktoremu by sa stratil syn. Ale najst tak roztomile decko, akym bol Culkin, bude tazky oriesok. Cesky kinodabing s ktorym som film videl v kine je rovnako genialny ako samotny film. 10/10. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Jako celek o něco slabší než jednička, ale zábava je to pořád. Marv a Harry si tentokrát určitě užili víc "srandy" než minule. 90 % ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to nemá. Ve dvojce však Kevin taky dokáže vytvořit dost pastí k zastavení dvou zlodějíčků, a tím pádem zároveň vytváří i zábavu. i když je ztracen v New yorku, tak ve filmu se určitě neztratil. Ani film jako celek. ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála prípadov, kde dvojka nie je prepadákom. Neoslňuje nás novovymysleným príbehom ale naopak si berie na paškál tému z jednotky, čo to pomení a vzniká pre mňa veľmi sympatická záležitosť ;) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento diel mi vždy nabudí ducha prelomu 80. a 90. rokov. Doba, keď New York podľa mňa zažíval aj vďaka turistom z bývalých komunistických krajín ďalšie zo svojich nezabudnuteľných rozkvetových období. Pohľad na dvojičky, na Empire State Building, na Sochu Slobody, na Rockefellerovo centum, na Central Park je v tomto filme najkrajší. Vždy si ho rád pozriem na Vianoce, už len pre tie hračky v hračkárstve, ten večer pri vianočnom stromčeku na námestí, či keď rozbaľovali darčeky ráno v tom veľkom hoteli. Človek si tu užije opäť veľa srandy, milého správania a rozuzlenia. Nástrahy v starom dome, mi prídu lepšie ako v prvom filme a tiež reálnejšie. Príde mi taký príjemný, oddychový, veľmi ma tiež pobaví koľko luxusu si užíva na hotelovej izbe. Má samozrejme aj svoje muchy, nie je to ideálny film, ale dokáže okúzliť a stal sa pre mňa aj s prvým dielom akýmsi symbolom Vianoc a kinematografie s nimi spojenou, takého západného štýlu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kevin McCallister sa nám opäť stratil. A opäť sa dostal do krížku s dvojicou trhlých zlodejov. A opäť nám servírujú divokú a supervtipnú zábavu, ktorej sa nedá odolať. Rozmáchlejšie pokračovanie vianočného megahitu je opäť vynikajúcim filmovým zážitkom. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Určite moja najobľúbenejšia komédia a jeden z najlepších vianočných filmov s úžasnou Williamsovou hudbou. Narozdiel od ostatných mne prišla dvojka vtipnejšia, výpravnejšia a zaujímavejšia ako už tak skvelá jednotka. Skrátka nezmazateľná klasika môjho detstva ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tu niet čo dodať,sto krát pozreté a dokedy budem žiť,tak ešte viac krát si ho pozriem A veľmi rád.Sam doma patri do kategórie naj.komédií aspoň u mňa a vianočný čas si bez tejto rodinnej zábavy neviem ani predstaviť.Je tam veľa nelogických vecí,ale práve preto je vynikajúci.A može byt veľa pokračovaný,ale sam doma 1,2 s M.Culkinom nič neprekoná.Ten istý koment ako u jednotky,len tu je rozdiel v tom že už ma tento film ničím neprekvapil,niečo podobne už bolo v jednotke.Ale aj tak si túto čast rad pozriem znova a znova.Na 5* to ale nie je. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Dvojka se mi od začátku zdála, že je to úplná kopie jedničky. Ale poslední dobou bych řekl že je to taky originální komedie, jedna z nejlepších rodinných komedií. Sice nikdy nebude tak oblíbená jako první část, ale i tak se docela povedla. Obsazení se nezměnilo, hudbu skládá Williams a režie opět Chris Columbus. NEvím co víc bysme chtěli. ()

Reklama

Reklama