Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (728)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Stačilo pár chytrých zvratů/momentů v příběhu a mohlo vzniknout celkem podařené pokračování navazující na mimořádně povedený první díl. Jasně v mnoha ohledech to je dost podobné jedničce, ale co fungovalo tam funguje i zde. Nejvíce mě bavily scény v hotelu Plaza, kde se díky (byvalého prezidenta) Donalda Kevin nakonec neztratil a shodou okolností opět narazil na staré známé duo kriminálníku, kterým dal opět pořádnou sadu - především pak Marvovi. Na první svátek Vanoční určitě skvělá volba - 8/10. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Občas celkem vtipné a povedené kousky malého Kevina na zloděje zachraňují celou tu absurditu příběhu. Každý se na to rád díva a pomalu se to za těch 20 let považuje za klasiku,která nesmí chybět v časech vánočních jako všechny ty ostatní kr*voviny, které velmi často musíme přežit pokud nemáme co dělat a jen se válíme v posteli s mísou cukroví a přepínáme znuděně kanály.Tato jediná nejznámnější role Macaulaye Culkina, kdy je ještě roztomilý a malý jsou jediným důvodem proč ho mají diváci v podvědomí.Škoda jen,že skvělé dětské hvězdy končí tak jako on. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

O dost snesitelnější než jednička, todle je aspoň tak pitomý, že se u toho dá i pobavit...but still, it´s a horror, not a comedy... ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Po veleúspěchu jedničky se ani není čemu divit, že se natočila dvojka. Kvalit jedničky nedosáhla, přesto je pořád dostatečně vtipná. Navíc nápad s přesunem prostředí do New Yorku prospěl. Některé scény jsou podobné těm z předešlého dílu, ale vem to čert. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Souzeno objektivně není to žádná bomba, ale je to nakažlivě zábavný, a kdyby jste se u toho nasmáli tolik jako já, když mi bylo deset.... a směju se do tedka. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Podstatne horsi, nez jednicka, ale stale velmi kvalitni zabava! Jakykoliv dalsi dil je uz ale naprosto irelevantni. "Kreditni kartu? Tu mam!" 7/10 ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že to nepřináší nic nového? Je to zábava jak za starých časů a pastičky jsou opět dokonalé. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Tradiční nastavovaná kaše, která do detailu kopíruje první díl, s jediným rozdílem, že z Kevina je ještě neúnosnější spratek, pasti na zloděje jsou daleko brutálnější až z toho někdy mrazí a typické moralizování je tu ještě více rozvedeno.. Na druhou stranu pořád daleko zábavnější než naprosto trapná trojka a největší shit tohohle žánru - Sám doma a bohatý. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Roztomilý herec a roztomilá hra pro děti, ale myslím, že se i velmi dobře pobaví dospělí. Kdyby byla vydána v PNS na DVD, tak bych si to určitě koupila. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Sám Doma 2 nie je v červených číslach? Žartujete? Veď je to pokračovanie klasiky, ktoré pôvodný film v mnohých veciach prekonáva. Možno zo mňa hovorí nostalgia... no a čo! :-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Kevin nezůstane doma sám, ale nastoupí do špatného letadla. V New Yorku si to náramně užije a ještě potká své známé zloděje. Jde si sice o kopii scénáře prvního filmu, ale to vůbec nevadí. Je to pořád stejně vtipné a nenudí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jediný problém. A to, že se jedná o díl druhý. Scénárista John Hughes a režisér Chris Columbus si zopakovali spolupráci s tím, že udělali jednu jedinou změnu - poslali Kevina do New Yorku- Jinak je zápletka naprosto stejná, jsou zde opakující se prvky, které sice dodávají ten správný pocit, že tohle je něco, co znáte a rádi se k tomu vrátíte, ale těch spojujících prvků je až příliš mnoho a prostě vyznívají jako kopie. Pořád ale lepší než to, co v téhle sérii následovalo. Film má nadále to správné kouzlo vánoc, Joe Pesci a Daniel Stern jsou pořád výborní a právě díky tomu, že jste si oblíbili první film, podíváte se i na ten druhý. Je to pořád sranda. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

V podstatě překopírovaný první díl, stejně dojemný, ale tentokrát, co se týče pastí, daleko údernější. Přežít dopad cihly na obličej, smrtící dávku elektrického proudu, pád přes dvě poschodí a ránu beranidlem do břicha, to je už trošku moc. "Nemám rozcuchaný vlasy?" (308.) ()

Reklama

Reklama