Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (728)

Derek 

všechny recenze uživatele

ked sa povie A, musi sa povedat i B... dvojka je v podstate to same ako prva cast s rovnakymi kladmi ako i zapormi... opat chvilu trva kym sa prepracujeme k vrcholu filmu (to je operacia ho-ho-ho) a clovek musi prekusnut tie iste vtipy (sem tam podarene, sem tam zbytocne moralizujuce)... culkin opat ujde i ked jeho preslovy mozu niekoho iritovat, pesci a stern skvely ale u mna to na celej ciare vyhral curry ako zamestnanec hotela... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Vianočná klasika z ktorej sa mi nezdvíha žalúdok hoci sa to opakuje každý rok a hral tu prezdent Donald Trump. Ide o úctyhodné pokračovanie, ktoré dosahuje kvality prvej kultovej časti. Tie ostatné pokračovania sú už iba nekultúrne znásilnenia. Príbeh už nebol taký úderný a vo svojej jednoduchej podstate geniálny ale herecké obsadenie to zachraňuje. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kostra příběhu je pochopitelně jako v jedničce, ale hlášky a gagy jsou tu nové (některé sice kopírují ty z minulého dílu) a stejně povedené, takže bych neřekl, že je to horší, než první díl. Navíc pro New York mám slabost. Klasika nejen pro děti. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

V podstatě platí to, co jsem napsal o jedničce, akorát tady je příležitostí k zsmání ještě méně a nuda je bohapustější. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

První díl samozřejmě zůstává nepřekonán, přesto je Kevinovo newyorské dobrodružství taky velmi povedené, zábavné a možná ještě dojemnější. "A teď padni na kolena a řekni, že mě miluješ!" ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jo, zlaté pořekadlo o dvojkách a trojkách a nastavovaných kaších tady platí. Je to horší a pořád to samé, nijaké nápady, jen se se zloději vypořádává v New Yorku. Jenže opět stejným způsobem a opět vyhraje. Ano, zasmějete se, ale není to ono a není to dobré jako jednička. ()

luxik007 

všechny recenze uživatele

Dříve u nás chodil také Santa Claus, ale v devadesátkách tu začaly hodně dělat revize kotlů, takže teď už to tady nedělá. ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Nevím sice proč, ale dvojka se mi líbila víc. Možná proto, že to bylo v jiném prostředí než v předchozím díle. Je to docela dobrá komedie u které se člověk zasměje. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

O stupeň horší než první díl, ale stále celkem dobré a zábavné. O Vánocích koukám na oba dva díly. Existenci dalších dílů (po jednom shlédnutí Sám doma 3) úspěšně ignoruji:-) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Přestože oproti jedničce je to ještě přehnanější a Joe Pesci i Daniel Stern by byli každej už tak 8x mrtvej (především Stern by asi chcípnul po každym zásahu cihlou z takový vejšky do hlavy) tak to byla pořád sranda a rád si vždycky připomenu dětství mladým budoucím Deucem Bigalowem a jeho kolegům slizákům z hotelu PLAZA :D ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* není divu, že "Sám doma" patří k nejhodnocenějším filmům, protože je to klasika, která se objevuje na televizních obrazovkách nejen na Vánoce. Možná k nim patří už skoro jako Mrazík ;-). Těch známých hlášek je tam nepočítaně a skoro každý viděl aspoň jeden z obou dílů, ve kterých si zahrál Macaulay Culkin a které stojí za pozornost. Oba taky přináší to, co od vánoční rodinné komedie divák očekává a i když pokračování už nepřináší nic moc nového, co jste neviděli v prvním, tak zábava je to podobná a podle toho i hodnotím. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Pro mě o hvězdičku horší než jednička. Docela dost to kopírovalo, ale i tak sem se u toho dost pobavil. K tomu zase ti dva výborně hrající (Pesci a Stern) zlodějíčci. ()

peto12 

všechny recenze uživatele

Stále dobré pokračovanie úpešnej ságy komédie Sám doma, keď tentokrát rodičia nezabudnú Kevina samého doma, ale stratí sa na letisku a vystúpi až v New Yorku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sam doma 2 aj ked od toho isteho rezisera co Sam Doma1 /Chris Columbus/ je presunutim pribehu do New Yorku. Tam zacinaju aj dvaja zlodeji, New York = brana do USA. Dejovo to uz sice nestaci za kultovym filmom Sam Doma 1, ale za vyborne pasce ale musim dat 85 % ()

William_ 

všechny recenze uživatele

9.5/10. Pro mě osobně o kousíček zábavnější a určitě výpravnější než první kultovní díl. Vánoční NY v devadesátkách prostě má své kouzlo, a to je v tomto filmu vyobrazeno naprosto brilantně. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Dávam o 1* menej ako 1.dielu, keďže už to nie je také originálne a naviac je to celé veľmi nepravdepodobné a nereálne, ale aj tak to máme radi a nielen pre krásnu vianočnú atmosféru New Yorku. Obidva filmy som videla najmenej 20x! ()

Reklama

Reklama