Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (727)

Derek 

všechny recenze uživatele

ked sa povie A, musi sa povedat i B... dvojka je v podstate to same ako prva cast s rovnakymi kladmi ako i zapormi... opat chvilu trva kym sa prepracujeme k vrcholu filmu (to je operacia ho-ho-ho) a clovek musi prekusnut tie iste vtipy (sem tam podarene, sem tam zbytocne moralizujuce)... culkin opat ujde i ked jeho preslovy mozu niekoho iritovat, pesci a stern skvely ale u mna to na celej ciare vyhral curry ako zamestnanec hotela... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Vianočná klasika z ktorej sa mi nezdvíha žalúdok hoci sa to opakuje každý rok a hral tu prezdent Donald Trump. Ide o úctyhodné pokračovanie, ktoré dosahuje kvality prvej kultovej časti. Tie ostatné pokračovania sú už iba nekultúrne znásilnenia. Príbeh už nebol taký úderný a vo svojej jednoduchej podstate geniálny ale herecké obsadenie to zachraňuje. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kostra příběhu je pochopitelně jako v jedničce, ale hlášky a gagy jsou tu nové (některé sice kopírují ty z minulého dílu) a stejně povedené, takže bych neřekl, že je to horší, než první díl. Navíc pro New York mám slabost. Klasika nejen pro děti. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

V podstatě platí to, co jsem napsal o jedničce, akorát tady je příležitostí k zsmání ještě méně a nuda je bohapustější. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

První díl samozřejmě zůstává nepřekonán, přesto je Kevinovo newyorské dobrodružství taky velmi povedené, zábavné a možná ještě dojemnější. "A teď padni na kolena a řekni, že mě miluješ!" ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jo, zlaté pořekadlo o dvojkách a trojkách a nastavovaných kaších tady platí. Je to horší a pořád to samé, nijaké nápady, jen se se zloději vypořádává v New Yorku. Jenže opět stejným způsobem a opět vyhraje. Ano, zasmějete se, ale není to ono a není to dobré jako jednička. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* není divu, že "Sám doma" patří k nejhodnocenějším filmům, protože je to klasika, která se objevuje na televizních obrazovkách nejen na Vánoce. Možná k nim patří už skoro jako Mrazík ;-). Těch známých hlášek je tam nepočítaně a skoro každý viděl aspoň jeden z obou dílů, ve kterých si zahrál Macaulay Culkin a které stojí za pozornost. Oba taky přináší to, co od vánoční rodinné komedie divák očekává a i když pokračování už nepřináší nic moc nového, co jste neviděli v prvním, tak zábava je to podobná a podle toho i hodnotím. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Nevím sice proč, ale dvojka se mi líbila víc. Možná proto, že to bylo v jiném prostředí než v předchozím díle. Je to docela dobrá komedie u které se člověk zasměje. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

O stupeň horší než první díl, ale stále celkem dobré a zábavné. O Vánocích koukám na oba dva díly. Existenci dalších dílů (po jednom shlédnutí Sám doma 3) úspěšně ignoruji:-) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Přestože oproti jedničce je to ještě přehnanější a Joe Pesci i Daniel Stern by byli každej už tak 8x mrtvej (především Stern by asi chcípnul po každym zásahu cihlou z takový vejšky do hlavy) tak to byla pořád sranda a rád si vždycky připomenu dětství mladým budoucím Deucem Bigalowem a jeho kolegům slizákům z hotelu PLAZA :D ()

luxik007 

všechny recenze uživatele

Dříve u nás chodil také Santa Claus, ale v devadesátkách tu začaly hodně dělat revize kotlů, takže teď už to tady nedělá. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Pro mě o hvězdičku horší než jednička. Docela dost to kopírovalo, ale i tak sem se u toho dost pobavil. K tomu zase ti dva výborně hrající (Pesci a Stern) zlodějíčci. ()

peto12 

všechny recenze uživatele

Stále dobré pokračovanie úpešnej ságy komédie Sám doma, keď tentokrát rodičia nezabudnú Kevina samého doma, ale stratí sa na letisku a vystúpi až v New Yorku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sam doma 2 aj ked od toho isteho rezisera co Sam Doma1 /Chris Columbus/ je presunutim pribehu do New Yorku. Tam zacinaju aj dvaja zlodeji, New York = brana do USA. Dejovo to uz sice nestaci za kultovym filmom Sam Doma 1, ale za vyborne pasce ale musim dat 85 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pokračování se povedlo stejně dobře jako jednička, i když možná je o kapánek horší. Je horší v tom, že se tam dost věcí opakuje, místo chlápka s lopatou je tam žena s holuby, banditi jsou stejní akorát si říkají dlouhoprstí a opět je Kevin skoro zabije v domě. Naštěstí se mění prostředí a to filmu hodně pomáhá. Velice mě bavily i scény v hotelu, což byla také příjemná změna. Také se mi zdálo, že snímek více hraje na city, hlavně co se hračkářství a nemocnice týká, ale to beru jako velké plus. Prostě se jedná o kvalitní pokračování skvělé jedničky, která k Vánocům patří. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Film Sám doma 2: Ztracen v New Yorku jako by byl přesnou kopií jedničky...Posuďte sami: na začátku se pohádá malej fracek s rodinou, která mu následně uletí. On je z toho nadšenej a začne vyvádět jednu volovinu za druhou. Pak mu začne bejt smutno, potká osamělou duši (z které měl předtím panický strach) a skamarádí se s ní. Pak přijdou na řadu zlodějíčci a pastičky (nejvtipnější úsek celého filmu). Po sérii vychytaných nachytávek ho ale stejně ty dva chytí, ale naštěstí mu pomůže ona osamělá duše. Nakonec ho rodina najde a fracek dostane na samotném konci vynadáno....Nepopírám, že jsem se u toho nesmál, ale takhle by pokračování vypadat nemělo. Jsou samozřejmě horší, ale žádné není tak předvídatelné, jako tohle. ()

Reklama

Reklama