Reklama

Reklama

Pro pět ran - buď mojí ženuškou!

  • Česko Buď mou ženou (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Druhý celovečerní film Maxe Lindera natočený v USA nám představuje Linderova hrdinu usilujícího o ruku své milé. Její tetička má o nastávajícím své neteře poněkud jiné představy. Max musí využít mnohých převleků, úskoků a akrobatických kousků, aby přesvědčil tetičku, zbavil se svého soka v lásce a otravného hlídacího psa. (Weissik)

(více)

Recenze (11)

czejny 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2010 - V rámci cyklu Film a živá hudba. O Maxi Linderovi jsem už slyšel mnohé, o beatboxu také. Že to jde obojí smíchat dohromady, jsem ale netušil. Nicméně odvážný krok pořadatelů LFŠ i tentokrát opět vyšel a myslím, že nepřesvědčil jenom mě, že beatbox a groteska může fungovat. Bohužel v silách i těch nejlepších beatboxerů není udržet po celou dobu své vystoupení v takovém tempu jako na začátku bez toho, aniž by se melodie opakovaly a ve výsledku se to všechno rychle oposlouchalo. Komediální um Maxe Lindera je nepochybný a i když ho proslavily spíše krátké scénky natočené ve Francii, díky tomuto filmu budu mít v paměti některé scénky, které mne opravdu rozesmály. Musím se přiznat, že mnohdy tomu velkou měrou přispěl "situační beatbox", ale dokážu si představit, že se dobře pobavím u tohoto filmu i s poněkud obvyklejším hudebním doprovodem. ()

Reklama

Vampireman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2010 | Nejenom, že je Max Linder zábavnější a sympatičtější než Chaplin, ale tato jeho groteska, Buď mou ženou, přeplněná fůrou skvělých gagů (jak je u Lindera normální) na LFŠ způsobila naprosto jedinečnou zábavu, u které jsem poprvé v kině brečel smíchy ... "Hudební doprovod" "pana beatboxera" Crhy úžasně podtrhoval celý film a většinu gagů ještě umocňoval a ze všech doprovodů byl jednoznačně nejlepší. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená komédia. Nech sa snažím akokoľvek, tak na nej nedokážem nájsť nejakú výraznú chybu, pretože má správne tempo a aj napriek typickému príbehu sa invencií o získanie ruky svojej milej v tomto filme žiadne medze nekladú. Je to moje prvé stretnutie z Max Linderom, ale pevne verím, že nebude posledné. Bitka zo zlodejom, bola nezabudnuteľná. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Druhý Linderův celovečerní film natočený v USA. Do dneška se z něj dochovalo ovšem pouze 13 minut. V nich Max opět zažívá milostné trable. Agáta, tetička jeho milé Mary, má o jejím budoucím manželovi poněkud jiné představy a tak se Max musí s Mary scházet potají, převléká se za polního strašáka nebo fousatého učitele zpěvu a nakonec musí zinscenovat přepadení. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Buď mou ženou je první film, který Max Linder natočil ve Spojených státech. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Reklama

Reklama