Reklama

Reklama

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni

  • Česko Táta v sukni (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Skvělý imitátor hlasů Daniel Hillard se nepohodne se svým šéfem kvůli tomu, že nechce ve vyprávění propagovat kouření. Dostává za to okamžitou výpověď. Daniel je ale v zásadě veselý člověk, který si dlouho z ničeho hlavu neláme. A tak hned vzápětí uspořádá doma obrovský narozeninový mejdan pro syna Chrise, kterému je právě dvanáct let. To se ovšem nelíbí jeho manželce Mirandě, která dělá skvělou kariéru a představa, že po práci bude doma hodiny uklízet po dětech, se jí vůbec nezamlouvá. Ostatně má pocit, že jejich manželství už delší dobu nefunguje, a žádá Daniela o rozvod. Protože právě přišel o práci a nemá vlastní byt, zdá se, že se bude moci s dětmi vídat jen jednou týdně, což ho velice bolí. Své děti totiž nadevše miluje. Daniel si najde byt a později i práci, i když zdaleka neodpovídající jeho schopnostem. Je pod dozorem protivné sociální pracovnice a děti nadále vídá jen jednou týdně. A pak zjistí, že si Miranda dala inzerát na pomocnici v domácnosti. Vždy krajně vynalézavý Daniel vše zařídí tak, aby se jako jediná přijatelná adeptka jevila ta, kterou se rozhodne hrát... S pomocí bratra maskéra a jeho přítele se z něj brzy stane roztomilá starší paní. Miranda je spokojená a zdá se, že i děti si na paní Doubtfireovou zvykají, dokonce i starší dcera Lydie, která jí zpočátku nebyla příliš nakloněná. Miranda se mezitím v práci setká se svým bývalým přítelem Stuem Dunmeyerem, který se o ni začne ucházet. Daniel – paní Doubtfireová – vše sleduje s tichým vztekem, ale kromě občasných kousavých poznámek na krasavcovu adresu nemůže nic dělat. Přes počáteční potíže s vařením se do chodu domácnosti skvěle zapojí a všichni jsou spokojení. Pak se ale jednoho dne stane strašlivá věc: Chris přistihne paní Doubtfireovou, jak na záchodě močí jako muž. Děti jsou zděšené, chtějí volat policii, Daniel musí rychle zasáhnout a vše vysvětlit. Tedy jen dvěma starším, nejmenší Natie by to asi jen těžko pochopila. Vysvětluje dětem, že se převléká jen proto, aby jim mohl být denně nablízku. Mezitím si ho v práci při jedné improvizované scénce všimne generální ředitel televize, kde pracuje jako balič, a vytuší v něm obrovský talent. Pozve ho proto na večeři do luxusního podniku Bridges, kde mají dojednat podrobnosti. Na stejný den tam ale rezervoval stůl i Stu, protože Miranda má ten den narozeniny. Na večeři mají jít nejen všechny děti, ale také paní Doubtfireová. Daniel je na rozpacích: schůzka s ředitelem pro něj znamená novou budoucnost, na druhé straně je ale rodina a děti. Jak tuhle zapeklitou situaci vyřeší? (TV Prima)

(více)

Recenze (415)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejlepší převleková komedie od doby Někdo to rád horké a Tootsie. Skvělá zábava, i když někdy trochu moc sentimentální, ale funguje to. Robin Williams opět exceluje. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Komediální koncert Robina Williamse, jehož některé hlášky, obzvlášť ty na adresu Pierce Brosnana, mi málem přivodily smrt posmátím :) Ale toho sentimentu na mě bylo trochu moc. Ale toho si nevšímejte, já pocházím z rozvrácené rodiny:))) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Táta v sukni je neotřelá komedie, u které se zasmějete z absurdit, se kterými se tvůrci vypořádali hravě a opravdu originálně. Robin Williams ve své velké roli září a vše plyne tak jak u správné komedie plynout má. Chris Columbus rodinné komedie točit umí, no a Mrs. Doubtfire nebude vyjímkou, svého řemesla se chytil pevnou rukou a dopadlo to tak, jak to každý chtěl, no a nakonec si tuhle komedii nejeden divák zamiloval, tak jako já, a kdykoliv se objeví v televizi, rád se na ní znova podívám, proč by ne. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Robin Williams v jedné ze svých nejlepších rolí dokazuje, že právem patří mezi nejlepší komiky. Výchovný, ale zároveň vtipný scénář dělají spolu s Williamsem z téhle pohodové komedie klasku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $219,195,243Tržby Celosvetovo $441,286,195Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD od roku 2011 v USA $14,797,427 //počet predaných kusov 1,662,066║ Roztomilé a zábavné. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Robin Williams je asi hodně velký oblíbenec Chrise Columbuse. Ten bohužel není žádný zázrak a točí pouze průměr. Robin z toho filmu vytřískal co se dalo, ale rodiná komedie není můj šálek kávy. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus se překonal a natočil svůj nejlepší film bez otravného Kevina zato se strhujícím Robinem Williamsem. Jeho výkon to je skutečný herecký koncert. Navíc měl Columbus k dispozici i inteligentní scénář, který se vyhýbá přílišnému sentimentu, vytváří opravdu vtipné scénky a přivádí na plátno i zajímavé vedlejší postavy: zajímavý je především Pierce Brosnan, který tu vůbec není zápornou postavou, jak by se dalo čekat. To platí obecně-ve filmu nejsou záporné postavy, ke všem můžete najít sympatie. Pojem "geniální dabing" navíc můžete komukoli demonstrovat na příkladu Viktora Preisse, který za svůj výkon získal cenu Františka Filipovského. Film získal Oscara za masky a Zlatý glóbus za nejlepší komedii a Williams za nejlepšího herce v komediálním filmu. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::: Nezapomenutelná komedie, na kterou se mohu dívat pořád znovu a znovu. Scéna v restauraci nemá chybu. Silně doporučuji !! ,-) :::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. Mrs. Doubtfire [2:58] ,2. Divorce [2:56] ,3. My Name is Elsa Immelman [2:55] ,4. Meeting Mrs. Doubtfire [2:14] ,5. Tea Time with Mrs. Sellner [3:58] ,6. Dinner is Served [2:18] ,7. Daniel and the Kids [2:29] ,8. Cable Cars [4:56] ,9. Bridges Restaurant [6:13] ,10. The Show's Over [3:26] ,11. The Kids Need You [3:21] ,12. Figaro/Papa's Got a Brand New Bag [3:23] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Od Columbusa mám najradšej Sám doma a Harryho Pottera. Otec v sukni šiel mimo mňa, prvý raz som ho videl až 14 rokov od vzniku a už to nebolo ono. O improvizačných a stand-upových (super?)schopnostiach Robina Williamsa sa v Hollywoode hovoria legendy, ale faktom je, že z niektorých, ktoré tu predvádza, som bol v rozpakoch a nechápal som, čo sa komu na tom páči (scéna s dinosaurmi). Naopak, akonáhle to Robin rozbalil naplno (maniakálna, snáď 20-minútová scéna z reštaurácie), divákovi padá sánka a bez dychu to obdivuje. Deti sú fajn, ale je pravdou, že nikto okrem Williamsa v takto one man show vystavanom scenári nemá šancu zažiariť. Minimálne si ale treba zastať Brosnana (dva roky pred získaním úlohy Jamesa Bonda), ktorý je tu veľmi fajn. Zvláštne je, že vlastne hrá kladnú postavu. Naopak, ak sa nad tým zamyslíme, možno dôjdeme k poznaniu, že Williams hrá zákerného čuráka, ktorý nezvládol reálny život, narobil si deti, o ktoré sa nedokázal postarať, manželke namiesto aby pomáhal, jej ubližoval, aby ju (a deti) zmanipuloval, začne sa prezliekať za ženu (!), dostane sa stalkerovsky do ich tesnej, mrazivej blízkosti a z tejto pozície vychcane ovplyvňuje dianie a názory detí a ženy. A akonáhle sa na scéne zjaví zrelý chlap, ktorý to s jeho bývalou myslí vážne, urobí všetko pre to, aby ho zničil a ponížil. Jasné, je to rodinná komédia, brať to takto je asi blbosť... ale nedalo mi to. Diváci boli v nemom úžase, snímku s rozpočtom 25 miliónov obdarovali úžasnou celosvetovou tržbou 441. Vlastne je šok, že nevznikla dvojka. Maska je fakt skvelá a právom oscarová. Za najlepšiu Robinovu rolu ale nepochybne považujem psychiatra z Dobrého Willa Huntinga. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich komedialnich roli Robina Williamse, kterej tady fakt vali neskutecnym zpusobem. Dej sice neni kdovijak originalni a treba takovej Tootsie je o dost lepsi, ale presto jsem se kolikrat fakt dost nasmal a to uz jsem film videl po nekolikaty. Akorat skoda, ze ma dve hodiny, pak je to misty lehce natahovany. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad jediná komedie Robina Williamse, která se mi líbí (když nepočítám Ptačí klec, ale tam nehraje příliš důležitou postavu). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"První den za ženskou a už se mi zapalujou prsa." Jsem člověk, který na všem naivně hledá něco pozitivního, takže mě prsatý Táta v sukni při infiltraci do vlastní rodiny celkem bavil svou zásadovostí, házením, kopáním i hudebním číslem s koštětem. Jenže se mě přitom pokoušel rozesmát tím, že se oblékl do ženských šatů, na čemž mi nepřipadá vůbec nic vtipného. Já je třeba nosím pořád a jsem přitom hrozně vážný a svůdný... ale to sem asi nepatří. Já jsem se prostě chtěl vyjádřit ve smyslu, že jsem Tátovi fandil, ale neměl jsem to lehké. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Podle mě trošku přeceňovaný film, na kterém mi nejvíc vadí Columbusův sentiment. Jinak je to ale opravdu výtečná legrace. ()

Související novinky

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama