Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Není kouře bez ohýnku (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Moving Finger (více)

Obsahy(1)

Městečko Lymstock skrývá mnohá ostudná tajemství, ale když Mona Symmingtonová spáchá sebevraždu, věří slečna Marplová, že jde o víc, než o jeden ojedinělý případ. (Viasat)

Recenze (45)

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku tahle Agatha nepatřila k mým oblíbeným, ale nakonec se tam nějak propracovala. Nutno ovšem říci, že je tam víc postav spíš nesnesitelných než quirky zábavných jako v jiných dílech. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem velmi fajn, s mým velkým oblíbencem Jamesem D'Arcy jakožto hlavním noir hrdinou, kterej byl se svými vnitřními monology a párem berlí k sežrání. Dál je tu pořád Geraldine McEwan, což vždycky znamená palec nahoru, k tomu další oblíbenec Sean Pertwee v jedný z mála svejch rolí, kterou přežije a překvapivý množství dalších neznámejch britskejch skvostů jako krásná Kelly Brook (známá z Piraně 3D), ještě krásnější Emilia Fox (známá z Cashbacku), zvláštně vykulená sympaťačka Talulah Riley (mihla se v Počátku), Frances de la Tour (Hagridova vyvolená) a nakonec jsem si nechala poslední zajímavost, co mě dosti šokovala. Harry Enfield, hrající zapšklýho suchárka kompletně bez osobnosti, člověka, co ve filmu nevzbudí ani náznak divácký náklonosti či snad zájmu. Tak tenhle Harry Enfield si před lety zařádil v hlavní roli v proslulým Klubu Sráčů. No, nevím, jestli tady, v kroužku přátel Agathy Christie, to někomu způsobí stejnej šok jako mě, ale budu doufat, že jo. ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerozumiem tomu. Narozdiel od takej Sittafordskej zahady, ktora bola imho uplne mimo, sa toto spracovanie az na par malickosti drzi kniznej predlohy skoro uplne. Potesilo ma to, kedze je to jedna z mojich oblubenych knih. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhém shlédnutí (a tentokrát v originále) dávám o jednu hvězdu navíc, protože teď se mi to naopak dost líbilo. Geraldine McEwan tady opět exceluje a obecně jsou tu herecké výkony velmi slušné. Taky suchého anglického humoru si člověk užije dosyta (ten detektiv je naprosto ukázkový). Docela rušivá je ale všechna ta snaha o efektnost, pokud sekvence vystřihovaných a nalepovaných písmenek vskutku navozovala jakési napětí, pak všechny ty barevné filtry a další digitální efekty spíš rušily. A ta Love story? Mno, ehm... i tady platí, že méně by bylo více... Když už se chtěli tvůrci s něčím vyblbnout, mohli si odpustit tu zadní projekci na začátku... Celkový dojem: 75% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Používať v roku 2006 spätnú projekciu pri jazde autom je fakt rarita, ale kedže ide o TV film dá sa cez to preniesť:)) Klasická detektívka, kde všetko do seba zdanlivo zapadá (no má to toľko logických dier ako ementál), a tá babka so záhadným úsmevom na všetko nakoniec záhadne príde, hoci počas vrážd je stále v absolútnom klídku:) Slečna Marplová by sa mala dať dokopy s ďalším "old-school" bardom Derrickom, to by bola dvojka! :))) ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kouř bez ohýnku je patrně nejlepší díl z druhé série nové slečny Marplové. Ale musím říci, že především z důvodů, které jsou zde prezentovány jako mínusové body. Menší prostor slečny Marplové mne potěšil, ale ne proto, že bych ji neměl rád jako postavu (i když mám mnohem raději Poirota, který mi zdaleka nepřijde odporný), ale že Geraldine McEwan mi nepřijde jako úplně vhodná volba na její ztvárnění - sice přesně skloubila její střídmé vystupování s babkovskou zvědavostí, ale typově se mi na roli úrostě nehodí. A ta zadní projekce, jojinecko, to je v tomto případě nápaditá stylizace. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase jsem měla pocit, že ta stará a bystrá čmuchalka je tu jaksi pouze jenom do počtu. Do všeho strkali nos Jerry a Joanna, kteří si na venkov přijeli odpočinout. Tradičně jsem jako vraha tipovala někoho jiného. Dokonce jsem si pohrávala i s myšlenkou, že by mohl být vrahem ten policajt, který v městečku všechno vyšetřoval. Ale tu myšlenku jsem zavrhla, protože tu byla pronesena věta, která se týkala toho, že zločiny dělají ti nejnepravděpodobnější lidí, kteří se chovají absolutně normálně nebo, že nám z našeho pohledu tak připadá, že se chovají normálně a že oni chtěji, abychom si to o nich mysleli. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

A máme tu dalšího vraha. K poznávacím znamením patří: neurvalost, absolutní neúcta ke starším, trudomyslnost, neuváženost a, což značně komplikovalo vyšetřování, nevýraznost a hanebná nestydatost. Jeho jméno zní FILM! ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uplne klasicka televizna Christieovka, ktora neurazi, avsak nic hlbsie nezanecha. Ale aspon tu nie je ten odporny Poirot, ale sympaticka starenka Marplova. Knihu vsak vrele odporucam. 2,5/5* ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tradičně povedená detektivka s Marplovou, která je nyní jakoby ve vedlejší roli (vlastně se jen tu a tam objeví a ve finále vyřeší případ). Jestli mě ale něco zaujalo extra, tak to byla kamera. Všecko se děje většinou v noci a je to tam takový jako pěkně nasvícený, že by tam mohli hned po Marplovej natáčet horor :) zkrátka super ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh akoby snový, pripomína to aj zvláštne nasvietenie, niekedy slnečné, niekedy zamračené alebo aj modrá temnota. Tiež hudba hororová, sláky často ako od Hitchcocka. Marplová veľkú úlohu nemá, iba štrikuje a popritom si vypočuje pár rozhovorov a súhlasne prikyvuje. Záverečné rozuzlenie už je celkom v jej réžii a nie je nečakané, aj by sa na to dalo prísť, keby nás po celú dobu nezavádzali inými potenciálnymi vinníkmi. –––– Niekedy uvažujem, či nie je klebetník rovnako vinný ako páchateľ. –––– Keď máme možnosť prežiť chvíle šťastia, berme to ako požehnanie. ()

Reklama

Reklama