Reklama

Reklama

Masakr na holčičím večírku

(neoficiální název)
  • USA The Slumber Party Massacre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Trish je sama doma, a tak se rozhodne pozvat holky na mejdan. Jedna z nich je nová a lepší než ostatní v basketu, takže ji tam holky logicky nechtějí, a než aby se nechala prosit, rozhodne se zůstat doma (což je náhodou hned přes ulici) se sestrou. Mezitím se ale uprchlý vrah pěti lidí rozhodne zúročit svojí náklonnost k vrtačkám a s jednou vyrazí přímo za holkami. A kdo jim pomůže než právě jejich vyvržená kamarádka... (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad vyvražďovačky 80.let, kterých se v té době urodilo jako hub po dešti. A také zde jde jen o hru kočky s myší, kdy si můžete tipovat, kdo půjde na řadu. Vrah s vrtákem je fajn, jen jsem měl zpočátku obavu, že mám vystříhanou verzi. Další vraždy byly naštěstí šťavnatější až ke krvavému finále. Ovšem každý, kdo vezme vrták do ruky, není ještě zákonitě Fulci. Film je zbytečně plný falešných překvapení a lekaček, kdy už pak víte, že vrah to opravdu není. Občas vtípek - roztáčející se vrták mezi nohama vraha imitující penis, či variace na sprchovou scénu z Psycha. Vrah je klasicky téměř nezničitelný, takže pokud mu neuseknete rovnou hlavu, počítejte s tím, že nemáte vyhráno (děvenky to samozřejmě nenapadlo). Škoda nevyužitého motivu bouře (jen pár blesků bez deště). Hudba velmi průměrná, moc napětí nenavodila. To kombinace scény v TV s děním venku mělo náboj i vtip. Závěr u bazénu měl být nejspíš mrazivě strhující, já ale propukl v nekontrolovatelný smích (což je špatně). Hvězda navíc za vcelku hojné předvádění obnažených zbrojních pasů... ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tento filmek bych popsal jako raná léta slasheru. Snad nejstarší horor, který jsem zatím viděl, kde hrála důležitou roli nahota a atraktivita hlavních hrdinek - výjma typických exploi. Je pravda, že vrah byl trošku slabší, gore efekty tu nebyly prakticky žádné (ne že by mrtvol nebylo dost, ale kamera se jim prostě trochu zbaběle vyhýbala) a našlo by se i určitě plno dalších věcí, co by se daly vyčíst. Na druhou stranu, stopáž byla asi 75 minut a ostatní nedostatky přebyla krásná nahá těla (není nad rozhovorové scény v dámských sprchách), opravdu originální cool vražedná zbraň a konec. Sečteno podtrženo - já se vůbec nenudil a možná risknu i nějaký další díl. 65% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

To špatné z 80. let. Slumber Party Massacre selhává téměř ve všech směrech. Tam kde klasická žánrovka obvykle buduje atmosféru, stupňuje napětí nebo odkrývá mystérium tajemného maniaka, je tady divákovi pouze suše oznámeno, že odkudsi kdosi utekl a je to vrah. A je vymalováno. Místo vraždícího monstra pak na scénu přichází jen vykulený ňouma v riflové soupravě, který toho, ač vybaven vrtačkou s dlouhým vrtákem, moc nepředvede. Nějaké té krve se sice dočkáme, nejvíc asi v závěru, ovšem ten je kapitolou sám pro sebe. Odhadnout, zda to Amy Holden Jones skutečně myslela vážně nebo se pokusila hrát na parodickou strunu, se mi nedařilo. Ale ať tak či tak, nebylo to děsivé ani vtipné, jen blbé. A tak se dá jen trochu pochválit tradiční ozdoba slasheru, tedy kozy zúčastněných hereček, které sem tam bez většího studu odhalovaly. Vzhledem k tomu, že však zůstalo jen u několika málo záběrů a kamera se jinak netoulala v zakázaných oblastech ani voyersky nesledovala žádné pořádné mechtle, není ta pochvala zas bůhvíjaká. Vyjádřeno hvězdami, za dvě. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Roztomilá vzpomínka na slasherový pravěk. Samozřejmě, že z dnešního pohledu se už jedná o čistokrevnou komedii a parodii. A samozřejmě že ani tenkrát tohle nemohl nikdo myslet ani trochu vážně, už třeba jen ty (všechny) scény s postavou vykuleného killera, nebo to celé mozkorvoucí finále. Ale holky jsou tam moc pěkné, to jo. Sice vypadají spíš na poslední ročník vejšky než střední, ale nemají žádné umělé cecky, retardované kérky, nebo kilo makeupu na xichtě, jsou zkrátka přirozené. Teda až na to jejich prkenné "herectví". Ale právě proto mě to celé bavilo. A scéna s mrtvolou v lednici byla skvělá. Perfektní relaxační retro. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ejhle jak dokáží být dívčí pyžamové párty masakrózní. Snad až příliš typický krvavý slasher své doby, který je zajímavý hlavně svým ženským pojetím a ženským příspěvkem k tématu. Pokud jsem dobře rozluštil jména, napsala jej žena, jiná žena jej režírovala, ženy se ve filmu objevují v pro ně z patriarchálního hlediska netypicky dělnických profesích, ženy jsou hlavními hrdinkami, muži jsou zde jen dekorační kusy masa určené na porážku. Vadí mi to? Ne, právě proto jsem si to docela užil. A nevidím jediný důvod, proč by to tak nemělo být, obzvláště, když se ty ženy chovají a jednají úplně normálně. Začátek tradičně trošku slabší, ale pak se to docela rozjede, vrah je poměrně zajímavý (nevím proč, ale docela mi připomínal manžela Heleny Vondráčkové), objeví se pár zajímavých scén (scéna s ledničkou), hodně nahých scén, klasická osmdesátková atmosféra (je zajímavé, jak jsou podobné filmy trochu na štíru s logikou a logickou posloupností - tady hlavní hrdinka např. řekně kamarádce do telefonu, že jí někdo chodí po domě, objeví otevřené dveře od domu, zavře je a pak si klidně sedne ke klavíru a začne hrát - ale nijak to neubírá na atmosféře (a možná jí to i pomáhá vytvářet). A samozřejmě musím pochválit hudbu, tuhle osmdesátkovou horrorovou hudbu prostě miluju. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Film sa natáčal v Los Angeles a West Hollywood (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • V scéne, kde Russ Thorn (Michael Villella) sleduje, ako Kimberly (Debra De Liso) a Jackie (Andree Honore) vychádzajú po schodoch na Trishinu (Michelle Michaels) verandu, sú Kimberlyine ruky prázdne. Keď však vojde do domu, v pravej ruke už drží plechovku piva. (Arsenal83)
  • Scenár, podľa ktorého sa natáčal film, sa pôvodne volal Don't Open The Door (Neotvárajte dvere). (beso74)

Reklama

Reklama