Reklama

Reklama

Bořek je šikovný, chytrý, obětavý a hlavně má dobré srdce. Jeho stavební stroje i dispečerka Týna to dobře vědí, a proto mu vždy při práci pomáhají za všech sil. Ať už Bořek staví silnici, buduje tunel pro ježky, nebo zachraňuje kočku Mícu, může se na své stroje a Týnu vždycky spolehnout. (oficiální text distributora)

Recenze (116)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Máte-li doma (nej)menšího klučinu (pro holky to opravdu není), který nespustí oči z aut, náklaďáků, míchaček, jeřábů a bagrů, tak rozhodně můžete na poli seriálů pro nejmenší dopadnout i mnohem hůře a debilněji než zrovna s Bořkem, který nejmenším raubířům od nějakých cca 18 měsíců nabízí roztomilá a jasně odlišená „ten dělá to a ten zas tamto“ autíčka a těm starším kolem tří věku i nějaké to morální ponaučení, které na rozdíl od podobných pořadů pro tuto věkovou kategorii není zase až tak pitomě podané. Seriálu u nás nejvíce škodí afektovaný infantilní tuzemský dabing; ten je naprosto k nepřežití. Přitom originál je v tomto ohledu po všech stránkách normální. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak říká náš 6letý Honzík: "Na jednom dvoře jsou důležité prostředky. Je tam strašák Hugo, občas se mu něco nepovede. Jinak Bořek s Týnou pracují." ---- I když je to takové... socialistické (pracuje se i o víkendu a v době volna)... přesto to udrží pozornost dětí a chtějí to vidět pořád dokola. A Hugo je vždy vtipný. ()

Reklama

Sasanka20 

všechny recenze uživatele

Někdo (jako já) by si mohl myslet, že Bořek stavitel je ožralý prase, který se ke svým podřízeným na stavbě nechová zrovna moc pěkně, ale realita je úplně jiná. Bořek je totiž v pohodě chlap, který má všechny rád a každému vždy pomůže, aniž by za to něco chtěl. Ano, je pravda, že občas ani Bořek neodmítne milý úsměv vděčného zákazníka nebo pohlazení roztomilé kočky Lízy, ale že by si někdy za něco vzal peníze? Ne, tohle prostě není Bořkův styl! A za to ho uznávám! ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Bezva seriál hlavně asi pro menší děti, poměrně prost různých neduhů. Prostřednictvím povedené, ač trochu umělohmotné, animace seznamuje diváky s různými aspekty života stavebníka a opraváře. Vždy slušný a v práci rozvážný Bořek má nelehký úkol: ukočírovat tlupu vykonných pomocníků řemeslníka a správně využít jejich schopností i nadšení z dokončeného díla. Má dobrosrdečnou a také rozumnou přítelkyni, se kterou se dělí o svůj úděl, archetypem vadného chování je pak rozdrbaný a veskrze pouze příliš nerozvážný strašák. Na rozdíl od hromady jiných přihlouplých seriálů pro tuto věkovou kategorii nezávadné a poučné, vhodné asi více pro kluky. Já osobně nikdy nepohrdnu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No jóó to je ten malý ale o to více zdatný všeuměl ing. Bořek-Šípek-Stavitel ne? Radost na něho pohledět to je fakt. Jedná se o velice průměrný seriál, ale s celkem zdařilou animací, který je určen převážně těm nejmenším, hrající si ještě z jeřáby a se stavebnicemi typu Lego. Za všechny ty pohyblivé stroje, auta a jeřáby, a také za dispečerku Týnu tak za 1,5/5*. Jako dítě? No nevím nevím jestli by mě to zaujalo, já jsem vyrostl na něčem úplně jiném. Ale budiž...Šípek je Šípek. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (7)

  • Poté, co byl výtvarný styl seriálu změněn na CGI namísto klasického stop motion, došlo k rozhořčení fanoušků. Nezávislá asociace školních filmů v Irsku dokonce zašla tak daleko, že uvedla, že „množství stop motion animace nahrazené CG je ohromně vysoké“. (LUKICKK)
  • Jedná se o nejčastěji umísťovaný pořad do programu českého Jim Jam podle dat Big Zoom a.s. z období 1. 10. 2009 až 27. 3. 2024. (Vitox)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Reklama

Reklama