Reklama

Reklama

VOD (1)

Bořek je šikovný, chytrý, obětavý a hlavně má dobré srdce. Jeho stavební stroje i dispečerka Týna to dobře vědí, a proto mu vždy při práci pomáhají za všech sil. Ať už Bořek staví silnici, buduje tunel pro ježky, nebo zachraňuje kočku Mícu, může se na své stroje a Týnu vždycky spolehnout. (oficiální text distributora)

Recenze (116)

Morien 

všechny recenze uživatele

Pořád nechápu, jak si někdo může myslet, že z dětí vyrostou lidi, když je posadí před televizi a pustí jim tohle, místo aby je pobízel, aby spíš četly, malovaly a psaly, nebo si s nimi povídal. A až mi bude někdo nadávat, proč shazuju a obviňuju z pokleslosti filmy pro děti, tak mám ultimátní argument: Děti se na televizi vůbec nemají dívat. Maximálně tak večerníček nebo jednou za týden nějaký inteligetní film nebo přímo pohádku, i když jejich kvalita hodně kolísá. Dítě by se na televizi mělo těšit a brát to jako sváteční, občasné zpestření programu, ne jako pravidelnou povinnost, kterou si bude na rodičích vydupávat. Podle mě není dobře, že televizní stanice těch pásem pro děti vysílají tolik, zvláště když jsou zaplněny stupidními moralitami typu Bořek stavitel. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedno jestli máte doma kluky nebo holky, Bořek Šikula to prostě zvládne zabavit všechno:) Vy byste sice strašáka Huga už dávno vzali lopatou a spálili, a pana Moudrého za jeho styl obstarávání veřejných zakázek na stavební práce zavřeli, ale pamatujte, vy máte jen hlídat, jestli se tam nedějí nějaké mezilidské zrůdnosti, které by z Vašich dětí vychovaly asociální narcisty bez empatie, a zpívat si s dětmi znělku:D Ne, vážně, samozřejmě vznikly propracovanější a výchovnější záležitosti a je to schématické až hanba, ale když už nic jiného, je to nezávadné. Což třeba o takovém Požárníku Samovi říct nejde. Mnohem radši mám Červeného Traktůrka, ale Bořek taky ujde. 70% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Máte-li doma (nej)menšího klučinu (pro holky to opravdu není), který nespustí oči z aut, náklaďáků, míchaček, jeřábů a bagrů, tak rozhodně můžete na poli seriálů pro nejmenší dopadnout i mnohem hůře a debilněji než zrovna s Bořkem, který nejmenším raubířům od nějakých cca 18 měsíců nabízí roztomilá a jasně odlišená „ten dělá to a ten zas tamto“ autíčka a těm starším kolem tří věku i nějaké to morální ponaučení, které na rozdíl od podobných pořadů pro tuto věkovou kategorii není zase až tak pitomě podané. Seriálu u nás nejvíce škodí afektovaný infantilní tuzemský dabing; ten je naprosto k nepřežití. Přitom originál je v tomto ohledu po všech stránkách normální. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No jóó to je ten malý ale o to více zdatný všeuměl ing. Bořek-Šípek-Stavitel ne? Radost na něho pohledět to je fakt. Jedná se o velice průměrný seriál, ale s celkem zdařilou animací, který je určen převážně těm nejmenším, hrající si ještě z jeřáby a se stavebnicemi typu Lego. Za všechny ty pohyblivé stroje, auta a jeřáby, a také za dispečerku Týnu tak za 1,5/5*. Jako dítě? No nevím nevím jestli by mě to zaujalo, já jsem vyrostl na něčem úplně jiném. Ale budiž...Šípek je Šípek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vybudovat stavební firmu, ale nějak mi to nevyšlo, protože jsem nikde nesehnal vynervovaný jeřáb, flegmatický válec ani rozjuchanou míchačku. A bez nich by mě to asi nebavilo, takže Bořku, Týno, Maxi, Luďo, Rolíku, Béďo, Václave, Julčo - vy to dokážete postavit ... tedy snad. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nenáročný mainstreamový animovaný seriál pro nejmenší s lehce didaktickým zaměřením, který scénářem i výtvarným provedením nevybočuje z mezí masového produktu určeného pro mezinárodní trh. Protože byl uváděn na ČT, má poměrně slušný dabing. Celkový dojem: 45 %. Když nic jiného, tak se děti aspoň doví, že život není jenom zábava, ale taky práce, a věci se nevytváří samy od sebe.:-) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Znáte Bořka, všechno zkraví, znáte Bořka, buzolu! Seriál je a priori určen samčí části budoucích plemeniteb. Jedná se o další britský pokus o tramtará svět s lalala problémy. Personifikace kdejakého kusu nářadí by však mohla v budoucnu přinést jisté trable s empatií. Pokud tedy chcete mít ze synka manuála, který si vydělá více, než čtyři doktorandi dohromady a ještě při tom bude pobíhat na čerstvém vzduchu, ideální volba pro vás. Akorát by mohl nenávidět lidi a až nezdravě milovat svůj hoblík. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Celkem geniální a dívat se na to dá. Britský vtipnější animák. Netradiční pojetí pohádky z prostředí stavební firmy. ´´Znáte Bořka, všechno zpraví! Znáte Bořka šikulu!´´ / Viděné epizody cca *25.dílů / ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jo, je to pro malý děti, ale to jim radši pusťte My z Kačerova nebo Chip a Dale. Postavičky se pohybují jako kdyby byly ožralý a korunu tomu nasadí ten bygr jak pořád říká: " No snad." Bořku už nikdy více !!! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bořek Šikula je stavebníkem investorových snů. Bez problémů zvládne jakoukoli práci a bez váhání na zavolání si odskočí ze staveniště, aby komukoli spravil plot. Práci stíhá v termínech, protože má schopného zástupce - bagra Béďu, který řídí zbytek mužstva - nervózní jeřáb Lůďu, roztržitou míchačku Julču, znuděný válec Rolíka i nevýrazný nakladač Maxe. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +hodí se dětem jako večerníček před spaním, je celkem neškodnej a pro děti i poučnej, široký záběr témat, české nadabování a naspívání, takže hudba -není to zase žádná extratřída, nemá na naše české večerníčky, jen pro děti kolem 5 let/// Tento dosti netradiční seriál z dosti netradičního prostředí se mi na disku válí již přes 2 roky a tak jsem si řekl, že je na čase jej omrknout. Hodnocení jednotlivých dílů: 1.díl 4/10 2.díl 6/10 3.díl 5/10 4.díl 5/10 5.díl 4/10 6.díl 3/10 7.díl 7/10 8 díl 5/10 9.díl 8/10 10 díl 7/10 11.díl 8/10 12.díl 9/10 /// Celkem 52%/// Pozn: Můj mladší bráška to komentoval slovy že to je pěkná k******a a že jestli mě to baví :-) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Znáte Bořka, všechno spraví, znáte Bořka, šikulu! Béďa a Julča, Rolík a Max, Lůďa a Týna přivítá nás. Pak Bořek rozdá práci všem, tak záčíná jejich radostný den. Znáte Bořka, všechno spraví. Znáte Bořka, šikulu! Micka, ptáček Václav i Hugo je rád, že si můžou spolu, celý den hrát. Znáte Bořka, všechno spraví. Znáte Bořka, šikulu!!!" Takže asi tak.XD ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tenhle všeho schopný multiřemeslný kutil mi taky pěkně straší v hlavě. Ale na rozdíl od Ovečky Shaun bych Bořkovi nejradši nakopal krumpáčem a vrazil mu pidlu do zad. A to na nás v Anglii vybafnul i sestavený z kostiček v Legolandu, tomu říkám great-double-bussines ! Takže kardinální otázka zní: Dokážu si TO (včetně imbecilního vlezlého soundtracku) vůbec někdy vygumovat z mojí nešťastné hlavy? Parta: „Dokážeš!“ Jeřáb Luďa: „No, snad...“ :-((( ()

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Reklama

Reklama