Reklama

Reklama

Čaroděj ze země Oz

(seriál)
  • Kanada The Wonderful Wizard of Oz

Obsahy(1)

Kanadská verze japonského anime seriálu "Ozu no mahôtsukai" (1986) vycházejícího ze známého příběhu Čaroděje ze země Oz, který ovšem dále tematicky rozšiřuje. Později z něj byly vytvořeny čtyři celovečerní filmy - THE WONDERFUL WIZARD OF OZ, THE MARVELOUS LAND OF OZ, OZMA OF OZ a THE EMERALD CITY OF OZ. (berg.12)

Recenze (3)

Thorn 

všechny recenze uživatele

Tohle je podle mě ta nejlepší verze Čaroděje ze země Oz, jaká kdy vznikla. Řekl bych, že je i mnohem lepší než klasický film z roku 1939. Na rozdíl od něj totiž přináší mnohem větší serióznost a rozhodně to není jen nějaká veselá barevná taškařice, kde se nedá vůbec nic brát vážně. Právě naopak, v tomto animovaném seriálu se místy vyskytují takové postavy a situace, kterém mohou z pohledu dětského diváka působit opravdu hrozivě. Zároveň je zde však také přívětivý humor, bez kterého by to pochopitelně nešlo. Dorotka i všichni tři její společníci jsou velmi sympatičtí a divák si je prostě musí už od první chvíle oblíbit a fandit jim. Je zde také velké množství nejrůznějších čarovných bytostí a míst, z nichž každé je něčím unikátní. Jednotlivé díly na sebe navazují a tvoří jeden velký ucelený příběh. Epizody jsou místy velmi napínavé a přinášejí různé nečekané zvraty. Samotný čaroděj Oz působí opravdu tajemně a zlá čarodějnice ze západu je zase správně strašidelná. Animace je moc pěkná a značnou měrou utváří celkový dojem. K tomu je tu pak ještě skvělá znělka. Myslím, že ani samotný autor knižní předlohy by s touto nadmíru zdařilou adaptací nemohl být nespokojený. V rámci pohádkových seriálů pro děti je tento animovaný Čaroděj ze země Oz určitě jedním z těch nejlepších. Všechna čest. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si jak jsem se na tenhle seriál díval ještě jako dítě. Animace nebyla bůhví jak výjmečná a příběhy taky ne, i tak mě tenhle seriál přirostl k srdci. 60% ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Bohužel příliš rozvláčné, co se jako bude dít během 52 dílů? Bohatě by stačila polovina, možná ještě míň. Navíc některé věci jsou dospělým pohledem nelogické. Plechový muž, lev a slámový strašák nepotřebují oblečení, ale Dorotka chodí týdny v jednom, nikdy se neušpiní. Nepotřebuje jíst - za celou dobu nepozřela ani sousto, jen občas se napila vody, když šla zrovna kolem řeky. Stejně tak její pes. Neustále s sebou nosí piknikový košík, který nikdy neztratila, v žádném prostředí, i když musela utíkat či někam spadla. Docela by mě lákalo přečíst si knihu, jestli tam je všechno opravdu takhle. Ale protože se k ní asi jen tak nedostanu, tak se na seriál dokoukám, abych znal celý příběh, a třeba se i dočkal toho, jak některé postavy budou jíst ☺ EDIT Po shlédnutí celého seriálu musím mírně vylepšit komentář - občas to bylo velmi, velmi vtipné :)- Na třetí hvězdu to však nestačí... ()

Reklama

Reklama