Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Muldon dobrácký policajt a starý mládenec. I když má dost přátel a všichni ho široko-daleko znají jako výborného člověka a mají ho upřímně rádi, vysedává doma a nechá se týrat a šikanovat svou dobrou maminkou Rose. Despotická a nesnesitelně přísná matka je hrdá Irka, která ze všeho nejvíce nesnáší cizince. Jejím jediným životním zájmem je Danny, kterého mučí neustálou starostlivostí. Syn by se rád oženil, ale s matkou po boku se mu to zdá nemožné. Jednoho večera v blízké irské hospůdce Danny potká stydlivou Theresu Lunu, jejíž otec vede místní pohřební ústav. Vášnivě se do sebe zamilují. Jedinou překážkou k dosažení úplného štěstí je Dannyho matka a jedovaté poznámky jeho přátel. Zamilovaný párek však zanedlouho postihne něco o moc horšího. Rose se oddá fanatické sicilské nábožné sektě. To už Dannyho vystraší do takové míry, že nemá sílu dále pokračovat ve vztahu s Theresou. Jako by to nestačilo, matka Rose se zaplete s řeckým sousedem. Jak dopadnou dvě bizarní lásky? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,830,957Tržby Celosvetovo $25,092,802║ Režisér Chris Columbus to v komédiach vždy vedel správne naservírovať a tu to potvrdzuje, je to zábavné, roztomilé a nechýbajú taktiež vypäté chvíle s "príjemnou/brŕŕ" diktátorskou mamou(Maureen O'Hara). /60%/ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus, který je expertem na komediální a rodinný žánr, mi nabídl další zajímavý filmový zážitek, tentokrát s Johnem Candym v hlavní roli. V tomto filmu je hlavním středobodem dění vztah syna a matky, který je chvílemi komický, jindy zase až zbytečně vyhrocený, a kolikrát musí být nezúčastněnému divákovi skoro až k pláči, jak je život hlavního hrdiny ovlivňován jeho matkou, která každému od srdce říká, co si o něm myslí. Rozhodně se jedná o zajímavý nápad, který ovšem skončil někde na půl cesty, jako komedie to sice možná obstojí, ale bohužel něco tomu chybí, chtělo to asi z tohoto tématu vyždímat co možná nejvíc. Po zhlédnutí filmu se totiž nemohu ubránit dojmu, že to je jen průměrná záležitost, která rozhodně mohla dopadnout lépe, což nejsem vůbec zvyklý říkat u filmů od jednoho z mých nejoblíbenějších režisérů. Chris Columbus mě totiž většinou dokáže s každým svým filmem nadchnout, ale tentokrát to prostě vidím tak, že film zůstal v průměrných vodách, a to i přes očividnou snahu Johna Candyho předcvést co nejlepší herectví. A díky tomuto herci má skutečně celý film zvláštní kouzlo a Candyho milý a dobrosrdečný obličej byl přesně to pravé, co z této komedie dělá sympatický filmový zážitek, ale na ten nadprůměr tam rozhodně něco málo chybí, a z toho důvodu uděluji tři hvězdy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý herecký koncert Johna Candyho. Čakal som čistokrvnú komédiu, no v tom filme je nakoniec oveľa viac. Napríklad cameá dvoch Culkinovcov :) 7/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Viac menej priemerná skôr romantická dráma ako komédia s ako vždy skvelým Johnom Candym tentokrát vo viac dramatickej ako komediálnej role osamelého chlapíka závislého na svojej matke. Príjemná melancholická romantika. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Začátek milý, ale ke konci, který je dost natahovaný, to jde do naprostých kytek. Sentiment a usmíření diváka doslova fackují z obrazovky. Začátek připomíná starší americký film Marty. Ale konec to fakt úplně zazdí. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nejen vtipný, ale překvapivě citlivý snímek. Chris Columbus napsal výborný scénář. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších Candyho filmov, ktorý skvele kombinuje žáner komédie, drámy a romantiky. Na jednej strane musí Candyho postava bojovať s panovačnou matkou a na druhej strane musí bojovať o uzavretú krásku Ally Sheedy. Candy exceluje jak vo vážnejších, tak komediálnych scénach. Chémia medzi ním a Ally je skvelá a jeho matka je prototyp panovačných matiek. Na jednej strane ju divák chápe a na druhej by ju najradšej nakopal do prdele. Nakoniec to ale všetko dokonale šťastne dopadne. Za zmienku stojí ešte starý elegán Quinn, Candyho tupý kolega Belushi a na pár sekúnd sa tam mihnú aj maličkí Culkinovci. Celkovo to je stále perfektný film, ktorý príjemne pobaví. 8/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Komédia, dá sa povedať s vážnejším motívom ako obvykle, ale rozhodne nie nevydarená. Všetko je to skvelo vyvážené a občas fakt na zamyslenie. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Příjemný a milý film, který sází na sympatické postavy. Irský syn se po letech rozhodne vzít Italku a to se jeho konzervativní matce nelíbí. To by vypadalo jak něco z tuctový telenovely, ale je tu plno sympatickýh herců od Candyho po skvělého Quinna. Příjemný filmeček na všední odpoledne. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Jen stěží lze pochopit, proč si Columbus mezi tvorbou dvou masterpieců (Sám doma 1-2) odskočil natočit takovou srágoru. Nevtipná komedie, špatná romantika a slovo drama je zde mezi žánry uvedeno čistě omylem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Chris Columbus /Adventures of Babysitting, Sam doma 1 a 2/ natocil vybornu komediu o starom mladenocovi v podani Johna Candyho úBlazniva Dovolena 1983, Letadla Vlaky a Automobiy 1987, Sam Doma 1/, ktory sedi doma jaxi sa nema k tomu, aby sa ozenil. V roli jeho matky sa predstavila Maureen O´Hara /Mr. Hobbs takes a Vacation, Tichy Muz 1982, Rio Grande 1950/. K tomu bvsetkemu maju este greckeho suseda, Greka si zahral Anthony Quinn /La Strada 1954, Posledni Vlak z Gun Hillu, Spatrit Plaveho Kone 1964/. No a Kevin Dunn /1492 - Dobyti Raje, Muz s cejchem smrti s istym Seagalom/. Dejova linia je v uzadi, akcnych scen ani niet, ide tu skor o to, ako vie Danny Muldon vychadzat s holkou a najma sa matkou. Kulisy su na rok vzniku vyborne, dialogy na urovni, daju sa pocuvat, tempo namakane, nuda len strede, ale malo. Viac takychto filmov prosim a menej sucasneho Blbowoodu : 80 % ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Taký malý milý film, ktorý je podľa mňa na ČSFD trochu nedocenený. A John Candy dokazuje, že nie je (nebol) len bezduchým komikom, ale komikom-hercom. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia pri ktorej sa dobre uvoľníš. Mama ktorá pripomína diktátora je fajn. A celé je to tak milé. 6/10 ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Příběh, dá se říct, přímo ze života. Dannymu táhne na čtyřicet a stále bydlí se svou matkou, na které je takřka závislý. Příjemný děj, který se skvěle rozvíjí. U postav jsou vidět na první pohled jejich povahy, což se mi u tohohle filmu velmi líbilo. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Film pro nedělní odpoledne, který ničím neurazí ani neuchvátí, příjemně ubíhá a vděčně baví. Žádná rodinná stupidita ani komediální pecka, je to film pro milovníky pěkného příběhu v sympatickém klidném tempu. Trochu jsem se ale nemohl dočkat konce. 50% = 2+/5 ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Hodně podceňovaná romantická komedie, která staví zejména na skvělém scénáři a dokonalém výkonu Johna Candyho, na kterém je vidět každá emoce, kterou jeho hrdina v průběhu snímku zažívá. Krásný příklad toho, že i rozený komik může zahrát trochu vážnější roli a zapůsobit na divákovi emoce, aniž by jakkoliv tlačil na pilu. Velká škoda, že tento Kanaďan umřel v tak mladém věku, jelikož jeho mimika byla neskutečná. Moje hodnocení 75%, ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Dosti nezvyklá role pro J. Candyho, ale proč ne. Příběh se mi zdál vcelku dost reálný, né jako med kolem huby, tak proč ne. 60% ()

Reklama

Reklama