Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke (Ed Harris) a Jackie (Susan Sarandon) se rozvedli jako rozumní lidé, bez žraločí asistence právníků a nedůstojných soudních tahanic. Přesto jejich dvě děti, roztomilý Ben a dospívající Anna, jen těžko snášejí otcovu novou sympatickou přítelkyni Isabel (Julia Roberts). Je mladá, je atraktivní, má zajímavé povolání módní fotografky, ale přes veškerou upřímně míněnou snahu zůstává v očích dětí především zlou macechou, která rozbila manželství rodičů. Jen velmi zvolna, po drobných krůčcích si Isabel získává důvěru a úctu dětí. Když pak Luke požádá Isabel o ruku, korunuje už tak komplikovanou situaci Jackie odhalením svého ponurého tajemství má nevyléčitelnou rakovinu. Umírá. Od této chvíle k sobě zcela rozdílné ženy opatrně hledají cestu a zodpovědná Jackie pomáhá bohémské Isabel zaujmout místo milující a milované matky jejích dvou dětí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Houdini 

všechny recenze uživatele

Rozvedená manželka žijící ve velkém domě se dvěma dětmi, kterou živí bývalý manžel s o 20 let mladší přítelkyní. A ještě je nespokojená. Prostě epizodka z "amerického feministického snu". ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Přesně jako AGAMEMNON - hvězdné (a dobře hrající) obsazení, ale v tradičním Collumbusovském balení (=rodinný, srdceryvný, poučující doják). ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý příběh, který vezme za srdce. Sblížení se s macechou a smíření se s maminčinou nemocí. Kdo má kousek srdce v těle, tak ho tenhle film uchvátí. Drama s nádechem komedie jak má být. Pokud nevezmete v potaz, že některé scény jsou příliš uspěchané a některé na víc. Ale jestli jste tak trochu stejný jako já a moje máma, vezmete kapesníčky a popcorn, sednete si, přikryjete dekou a spokojeně koukáte jak se jejich život hroutí a znovu buduje. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na film jsem natrefil úplně náhodou v televizi, když jsem zrovna vařil. Sice mě poněkud odrazovala účast Julie Roberts, protože v jejim případě platí, že hraje ve strašnejch sračkách, ale hrál tam taky Ed Harris a Susan Sarandon, takže jsem si řikal, že tomu dám šanci. No měl jsem to radši hned vypnout, protože z toho vylezla akorát stupidní ždímačka na slzy, jakou jsem už hodně dlouho neviděl. Jsem myslel, že budu muset udělat stojku, aby mi natekly všechny slzy zpátky do očí. A nejvíc mě dostalo, když Jena Meloun řiká nějakýmu frikulínovi, že ani neví, jak si má dát lajnu, a Susan Sarandon pak hysterčí, že jí budou volat rodiče všech dětí ze školy, že její dcera mluví sprostě. Hrozná stupidita... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl byl možná i za 4* (omluvte moji slabost pro Julii Roberts), ale to by nesmělo být všechno tak povrchně načrtnuté a ihned odbyté. Sotva má jít nějaký problém (nepřátelství dětí vůči nové nastávající jejich otce, nevraživost ex-manželky a její nemoc atp.) víc do hloubky, scénáristé před ním utečnou a rychle ho vyřeší. K tomu všemu ještě většinou jde o happyendovské řešení. Najde se zde i pár dobrých scén (když se obě sokyně hádají, jestli bylo správné naučit dcerku "nemravným" výrazům, aby mohla pořádně shodit playboye třídy), ale těch je až příliš málo. Takže v celkovém součtu klasický americký doják, jak jinak než dobře končící. Na to jsou tři hvězdičky tak akorát. ()

castor 

všechny recenze uživatele

I když láska pominula, je důležité zůstat tolerantní a v přátelském rozpoložení. Asi takové je poselství předvídatelného kousku ostříleného Chrise Columbuse. Tihle dva (postarší pár) šli od sebe jako rozumní lidé, navíc se dohodli bez větších obtíží na výchově svých dvou dětí. Jenže brzy přišla výrazná kaňka – módní fotografka, která je nejen krásná, ale i mladá. A tatík se do ní zakoukal. Pro děti (zejména dceru) je prostě jen macechou, zahořklé exmanželce se navíc ozve zdraví. Nemoc tu nicméně není hlavním tématem, ale spíš snaha ukočírovat jednotlivé situace tím nejlepším možným způsobem. Samozřejmě dříve, než je nějaký problém načrtnutý, je téměř vyřešený, na dřeň rozhodně nejdeme a vše je jednoduše zabalené tak, jak si sentimentálně naladění diváci přejí. Columbus byl toho času jistotou a trio Sarandon-Harris-Roberts utáhne nejednu sebeslabší scénu, takže film je pro rodinnou, víkendovou siestu jako dělaný. A od romanticky laděné/rodinné komedie/dramatu snad ani nikdo nemůže čekat jiný závěr. Viděl jsem několikrát a možná se mi to líbí víc než dřív. PS: Dětské role velmi slušné. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh nepovedeného manželství ( Susan Sarandon ) a o výchově dětí s jinou přítelkyní ( Julia Roberts ). Nevím jak ostatní, ale o dobrý děj se zamotaným scénářem a výbornými herci je postaráno, tak důvod ke snižování hodnocení není důvod. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla kdysi před dávnými a dávnými lety na HBO s mamkou, líbil se mi hodně, posmála jsem se, pobrečela si a s hodnocením bych váhala mezi čtyřmi a pěti hvězdicemi. Tenhle víkend se naskytla příležitost kouknout na "Stepmom" znovu a já vám nevím, lidi, bylo to utahané, předvídatelné, dlouhé jak pracovní týden na veřejném hajzlu. K lepšímu zážitku nepomohli ani prarodiče, kteří byli schopní rozeznat toho plešatého chlapa a ty dva fracky, ovšem která ženská je ta nastávající a která ex-manželka, to už bylo nad jejich síly a tak tápali, vyptávali se a nechápali (věčné dědovo citlivé: "co za ní furt leze, je to kráva, proč ji nekopne do prdele, to je přece blb!"). Musím ocenit sympatický výkon Susan Sarandon, Eda Harrise, ba ani ta Robertka mi nepřišla tak protivná jako obvykle, téma tohoto rodinného dramatu taky nebylo úplně marné, ale pro čtvrtou hvězdici to chtělo ubrat zhruba 25 minut přebytečné vaty a 3 kýble klišé. 65% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hezke, dojemne, sentimentalni film a hvezdne obsazene dilo Columbuse, ktery je presne na tohle expert. Nemam pocit, ze je na tom filmu neco spatne. Vyzaruje z nej ta pohoda, na odpoledne super! Tresnickou na dortu je ustredni pisen Ain't No Mountains High Enough. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jedinečný a úchvatný film, který nenechá jedno oko suché. dechberoucí výkon susan sarandon, sympatický a uvěřitelný příběh, který není jen sladkou sentimentální kaší, ale obsahuje i pár dost hořkých kapek... v mých očích prostě fantastický snímek, i když pro někoho to může být jen další prvoplánovej doják. dávám 90% a ať třeba mě vezme čert, já jsem nadmíru spokojenej... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to celkem dobrá a příjemná rodinná drama. Příběh je opravdu výborný. Škoda, že se z toho nevytěžilo více. Mohlo být více dramatických scén a ne nudné scény, kterých bylo celkem dost. I tak jsem spokojený, daleko to ke čtvrtý hvězde nemělo. Herecké obsazení dobré. Hudba povedená. Takže na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Celkově hodnotím na 69% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Úspěšný newyorský právník Ed Harris po rozchodu s manželkou Susan Sarandonovou žije s atraktivní a úspěšnou módní fotografkou Julií Roberts. Jediným problém v jejich vztahu jsou jeho děti, o které se Isabel musí občas postarat, ale i přes její úsilí to moc nezvládá. A Chris Columbus nějak zvláště dobře nezvládá tento film, který působí dost fádně, ale oporou jsou mu herci a hlavně Julia Roberts si ukradla celý film pro sebe, i když přesvědčivější je Susan Sarandon. 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemný mix komedie a dramatu, s přiměřenou dávkou sentimentu, morálních poučení na téma rodiny, ale také humoru a reálných situací, byť v typické hollywoodské omáčce, která tématu i jednotlivým situacím poněkud obrušuje hrany. Ed Harris, Susan Sarandon i Julia Roberts jsou ve svých rolích výborní, ale Susan, jako rozvedená matka, která si vychutnává rodičovskou bezmoc své mladé nástupkyně a s chutí ji při sebemenší příležitosti deptá malými podrazy, je ještě o kousek lepší. ()

Reklama

Reklama