Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vychází z původní populární hry Bloodrayne. V osmnáctém století, v Rumunsku, Rayne, mladá dhampirka (napůl člověk a napůl upír), náchylná ke slepé zuřivosti z krve, ale posedlá výčitkami svědomí k lidem, se snaží pomstít matčin únos a vraždu, kterou spáchal její otec Kagan, král upírů. Osiřelá a přinucena hledat si útočiště v cirkusovém, šíleném představení, které je jediným místem, kde jsou její schopnosti tolerovány, Rayne nezná své schopnosti dokud jedné noci neochutná lidskou krev, když se postaví proti muži-silákovi z cirkusu. Sžírána krvežíznivostí a trápená svou novou identitou se transformuje do Bloodrayne a živí se krví upírů, odmítajíc brát život nevinným lidem. Dva lovci upírů, Sebastian a Vladimir z Brimstonské společnosti ji přemluví, aby se připojila k jejich úkolu, zničit nejhoršího a nemojcnějšího ze všech upírů v zemi, jejího otce. Závodí při hledání třech ústrojí - talismanů: Srdce, oko, a žebro tepané z praotce upíra, Beliara, po kterém touží i Kagan. Talismany dávají jejich držiteli moc přivést zem do temnoty dovolující ovládnout upíří plémě navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (276)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ale jo.. Nebylo to tak tragický. Úvodní Titulky nejsou špatný, a ty záběry na krajinné celky, taky ušly, i když byly vykradený z Pána Prstenů. Taktéž hodně nahoty a spoustu Krve, i relativně kvalitní efekty (bohužel na úkor exteriéru, a celkově velmi televizní výpravy) beru jako nesporné Plus. Herci se vcelku snaží, Kristana Loken, Madsen, a nakonec i Ben Kingsley. Jednoznačným Plusem tohoto filmu je pak naprosto Lahůdkový Billy Zane, který se zde objeví ve dvou scénách, přičemž obě jsou asi něco, jako scéna v autě v Sin City. Film bohužel zaostává po scénáristické stránce, a souboje jsou velmi ubohé. Boll má potíže s tempem. Místo, aby trošku stříhal, nechá Rayne po zničení velkého tlustého týpka dojít na jeden konec místnosti sebrat NĚCO, pak ji nechá přejít na opačnej konec, sebrat něco JINÝHO, a pak teprve vleze do dveří. Tato scéna by se dala zkrátit na 1/5 své doby, použít během ní 3, 4 střihy a vypadalo by to MNOHEM líp. Když se objeví nějaký Zajímavý záběr, nájezd kamery apod, Boll ho okamžitě shodí nějakým jiným, naprosto amatérským (jako že postaví kameru po směru kouře z malého ohníčku, takže vydíte s prominutím, hovno). Několikrát se u scén, které jsou myšleny zcela vážně opravdu od srdce zasmějete (U mě vede scéna, kdy obtloustlý mnich bojuje s tyčí s upírem). Celkově jsem však, vzhledem k tomu, co sem od filmu čekal, docela překvapen, a kdyby Uweho další film, In the name of the King : Dungeon Siege vypadal jen o trošku líp, vlastně bych se ani nezlobil. Bloodrayne totiž rozhodně není nejhorším filmem tohoto roku. Měli jsme zde Aeon Flux, Ultraviolet (a podle ohlasů i Děsnej Doják, nebo Hele kámo kdo tu vaří). BloodRayne je prostě jenom naprosto standartní Podprůměr, který by se na Film+ naprosto skvěle vyjímal a možná tam taky velcie záhy skončí. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nebýt Kristanny Loken, tak se ani nedodívám. Uwe Boll je režisérský looser, a blbý na tom je, že si to o sobě nemyslí. Nedokáže vést herce a ani natočit akční scénu tak, aby nevypadala vtipně, někteří neví jak držet meč a vše vypadá dost křečovitě, ale po pravdě, co jsem od tohoto filmu mohl očekávat, že.... Mé hodnocení 1 hvězdička za Kristannu Loken... ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ajajajajaj..no, tak začnem. Uwe se s tím moc nesere...celý film má seriálovou "kameru" a kulisy (imho tohle bylo už patrné při historické scéně v HotD). Dále bych se rád zmínil o choreografii soubojů => děs jak cyp, imho jediná celkem dobře zvládnutá soubojová scénka byla jedna z posledních, ale teď nemyslím bitku Rayne X Kagen (ta byla hrozně debilní), myslím tu těsně předtím (ta hromadná) => tam totiž Uweho napadlo použít tzv. "mírně zrychlenou kameru," takže ty souboje opravdu vypadaly jako souboje a ne jako souboj dětí na fotbalovém hřišti s dřevěnými mečíky. Ale zase myslím, že to nebyla až taková chyba herců...upřímně pochybuju, že jim Uwe zaplatil "bojový" výcvik...teď kapitola "Rayne and her blades" - normální hrůza, je tu ovšem další ALE...nemůžeme to dávat za vinu Kristanně, protože jak všichni moc dobře víme, tak herní Rayne má ty čepele "přikurtované" k loktům...a ono to má svůj rozumný důvod => mají pevný základ. Nevím, kterého debila napadlo udělat čepele ve stylu policajtských nástrojů jménem tonfa...No a teď obhájím ty svoje dvě hvězdičky. Ta první je za brutalitu (sice to někdy vypadalo až moc uměle, ale i tak se na to celkem příjemně koukalo a navíc krev a uřezané končetiny k Bloodrayne odjakživa patří) a druhá hvězda je za Kristannu a za to, že měla žaludek ukázat "dvojčata" zrovna v Uweho filmu :) Nevím jak to ve skutečnosti je, ale mám takový dojem, že všichni hollywoodští herci maj nějakou sázku, která spočívá v "appearence" v Uweho filmech a jak moc velký extrém tam dovedou předvést :) No...ale jestli Uwe takto zmrdá i Far cry, teď mám konkrétně na mysli tu seriálovou kameru, tak mu osobně uřežu koule a hodím je prasatům. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Boll si zaslúži len jednu poklonu. A to, že dokáže do svojich filmov naverbovať zaujímavých hercov. Ako to dokázal zrejme ostane ďalším divom sveta a či ho za to v budúcnosti budú preklínať že im zničil kariéru je už ich problém. Boll sa svojimi adaptáciami hier zaradil medzi kráľov zlých filmov (adaptáciou Dungeon Siedge sa z toho chce vymaniť) a hlavne stal sa svetoznámym režisérom (aspoň v našich končinách určite). House of the Dead je fandovské blbnutie, Alone in the Dark je film ktorý nedéva žiadny zmysel. Ale Bolla to nezastaví. Do Bloodrayne najal doteraz svoju najskvelejšiu hereckú zostavu (no ani to nepomohlo) a to sa mu podarilo aj pre Dungeon Siedge. Bloodrayne má konečne dej. Síce nie bohvieaký ale má. Herci sú však ... to ani nie je možné ale sú strašný. Niektorý sú tu len pre srandu králikov – Udo Kier, Billy Zane. Ďalší čo predvádzajú je hrôza. Michael Mardsen je zúfalosť sama o sebe a meč čo drží zbytočne v ruke mu len zavadzia. Predstaviteľ Kagana hlavného nepriateľa Bloodrayne je dedko pomaly neschopný pohybu. To sa máme akože tešiť na finále? Michelle Rodriguez hrá znova drsnú ženu ale to je asi tak všetko a o ostatku sa netreba zmieňovať. Prekvapivo a našťastie najlepšie to zahrala bývalá modelka Kristanna Loken ktorej úloha sekla možno ešte viac ako T-X. Dej je posúvaný tým štýlom že herci vpochodujú do záberu a vysypú zo seba pár viet – niekde som to už videl, žeby vo filme Eda Wooda?! Bloodrayne si z hry okrem hlavnej predstaviteľky priniesla len svoje meče a pár bojových otočiek, vysávací skok na protivníka, čo to krvy a dozvedeli sme sa niečo z jej minulosti v ktorej sa táto adaptácia odohráva. Unrated verzia obsahuje veľkú porciu striekajúcej krvi. ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší Uwe!!!!!!! Tadyto nejde ani brát s nadhledem to je prostě nonstop utrpení. Loken tam je strašný koště, Kingsley to odehraje s jednim výrazem a vsedě. A Madsen tam pro jistotu jen chodí. Bitky jsou neuvěřiteně nepřehledný no prostě hrůza. Po shlédnutí "Bloodrayne" si uvědomíte že například "Alone in the Dark," "Rudá Sonja" nebo "Elektra" nebyly zas tak špatné filmy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (19)

  • Počet mrtvých ve filmu je 102. (ČSFD)
  • Michael Madsen nazval tento film „ohavnosťou, strašným a absurdným filmom,“ ale dodal, že sa mu páčila práca s režisérom Uwe Bollom a určite by s ním spolupracoval znova, keby ho o to požiadali. (Arsenal83)
  • Ben Kingsley sa svojou účasťou veľmi nechváli, keď v roku 2007 uviedol: „Aby som bol úprimný, vždy som chcel hrať upíra so zubami a dlhým čiernym plášťom. Povedzme, že moje pohnútky boli vtedy trochu nezrelé.“ (Arsenal83)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama