Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává kolem roku 1880 v okrese Clayton, kde místní farmáře terorizuje banda zbohatlíka Colemana (Richard Stapley). Do městečka přijíždí cirkus Brown, kde je hlavní atrakcí pistolník Gary McGuire (Anthony Steffen). Muž s přesnou muškou, který se nikdy nemýlí. Dojde k přepadení ranče Murphyho, který je zabit spolu s dalším čtyřmi muži. Podezření padne na Garyho, který nemá odvahu se bránit, protože má psychologické trauma z dětství, kdy údajně zavinil neopatrným zacházením se zbraní smrt tří lidí včetně svého bratra. Syn zavražděného rančera Tony (Marco Stefanelli) se stane Garyho přítelem. Malý Tony podle přívěsku na Colemanově vestě pozná vraha svého otce. Ten zase ví, že rančer svěřil synovi, kam schoval peníze, a rozhodne se kluka unést. Gary se konečně rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou i za pomoci svých cirkusových přátel... (curil)

(více)

Recenze (2)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Neoficiální obsah: Gary Maquire (Anthony Steffen) jezdí s cirkusem. Jako Hurikán Západu je zlatým hřebem programu, coby nejrychlejší pistolník široko daleko. V odvetné akci je zabito 5 banditů, kteří terorizovali městečko. Akce je připsaná Garymu a ten je oslavován jako hrdina. No Gary má tajemství. Tajemství tak tajemné a tak děsivé, že... No, raději to nenapíšu. Ale! Chcete se dozvědět to jeho tajemství? Chcete vědět, jestli se postaví ďábelskému Royovi jako chlap? Získá přízeň něžné Maggie? Projdou proradnému Colemanovi opět jeho intriky, nebo ho konečně někdo zastaví? Přežije šerif tenhle film nebo ne? Umějí lépe střílet bandité nebo cirkusáci? Bude dětský hrdina opět tak otravný, jako vždy, nebo hraje na Oscara? To vše se dozvíte v tomhle barevném širokoúhlém filmu, s nervy drásajícím koncem. V anglicko-italském znění, pro jazyky neznalé jsou k dispozici cz titulky. To vše už odteď ve vašem domácím kině. Konec obsahu. V rámci žánru (western + cirkus) za 3. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Anthony Steffen kráčí důstojně ve stopách Franca Nera a Giuliana Gemmy v rolích kladných postav spaghetti westernů. Steffen má ty správné rysy kladného hrdiny (mně nejvíce svou tváří hezouna připomíná Clinta   Eastwooda), který nebere ohledy a vše řeší rychlou rukou. V tomto příběhu je ze začátku zakřiknutý a ovlivněn psychickým traumatem z dětství. Zavedené postupy žánru jsou dodrženy, trochu se vymyká postava Tonyho,   malého chlapce zavražděného rančera Murphyho. Závěrečná scéna, kdy dá Gary možnost   posledního výstřelu soupeři, je klasická frajeřina. ()

Reklama

Reklama