Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Ty pýče českotelevisrácký to vysírají v neděli večer v 21:45. 

Uživatel Barracuda_ smazal svůj příspěvek.

Uživatel Barracuda_ smazal svůj příspěvek.

Uživatel robert8 smazal svůj příspěvek.

Slasher

Slasher (hodnocení, recenze)

Vecernicek

Úplně debilní příspěvek, nikoho nezajímá, že ti to přijde jako "ubohá sračka". Ale pokud chceš vědět, co na tom kdo cení, projdi si tu komentáře, články a analýzy... jsou jich 3 prdele. Jistě najdeš i mraky těch, co s tebou souhlasí, rozhodně to není pro každýho jako Forrest Gump.

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

86%, 148.nejlepší film.... Rád bych si ten film klidně dal znovu, ale s někým kdo by mi poctivě každý kousek filmu vysvětlil, protože pro mě je tohle dílo přeceněná ubohá sračka o ničem. Začátek je fajn, i když se z toho dalo vyždímat víc, pak nějak si řeknete: "zajímavé", ale nereálné. Parta chlapíků ve vrtulnících naběhne na vietnamce a ti samozřejmě podlehnou. No to asi né, než by přistáli, tak by těch pár vrtulníků bylo dávno prostřílených skrz na skrz. Naprostá kravina a zvrácená představa o válce ve Vietnamu. Jestli někam lítali vrtulníky, tak až potom, co to dole na zemi někdo pro ně vyčistil. A ten konec? No, to už bylo absolutní dno absurdna protahovaná agonie, protože jaksi rejžovi nejspíš došel kokain. Já se ptám proč? Proč taková hovadina má takové hodnocení? Co v tom proboha vidíte za dílo? 

na příspěvěk reagoval Slasher

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Právě že některá kina u projekce přímo uvádí název Final Cut, jiná Redux a jiná podle stopáže působí, že jde o Theatrical Cut, ale i když je to starý film, tak se mi nezdálo, že by měla různá kina různé verze. Díky za info!

na příspěvěk reagoval robert8

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Akorát jsem trochu zmatený z toho, která verze to v tom kině vlastně bude. Někde uvádí čas cca 150 minut, jinde 180, pak zase 200. To mají kina různé verze?

na příspěvěk reagoval GilanCZ

Paul_cz

Paul_cz (hodnocení, recenze)

Jeszkowitcz

U nás v kině bude tenhle čtvrtek. Nikdy jsem tenhle film neviděl, ale nejsem si jist jestli ty tři hodiny v kině vydržím sledovat nějaký psychopatický magory v psychedelickejch scénách.

MasterD

MasterD (hodnocení, recenze)

Nevím, jestli je to jen v té specialní prodloužené edici, ovšem tolik dialogů o surfování a vlnách si v první hodině z původní verze nepamatuju. Docela vtipné.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Do složitejch debat na téma "Vietnamská válka" se tu pouštět nebudu, málokterá historická událost se dá snadno zhodnotit a jednoznačně v ní rozdělit "dobro" a "zlo", zejména pak ve válečnejch konfliktech (jenom kolik se toho dá napindat o takovým bombardování Drážďan, události v konfliktu, kterej by se zdál bejt tak jednoznačně hodnotitelnej).

Ale tenhle film mi fakt připadá špatnej, plnej divnejch lidí, divnejch situací, s příšernou "hudbou". Jakoby všechny tvůrčí síly byly vsazeny na co největší zdůraznění faktu, že válka je šílená, a to výhradně pomocí šílenejch výrazovejch prostředků. Znám ale protiválečný filmy, kde se to podařilo ukázat silněji, aniž by to musel bejt takovejhle nekoukatelnej psychobordel.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

hippie2222

 jedna z mála věcí, která platí pro všechny války, že to všechny semele a to nejenom vojáky, ale i rodinu, přátelé a všechny, kteří tam někoho mají. Ale je pravdou, že v téhle válce USA ztratila celou generaci mladých lidí a ničeho nedosáhli, nic neosvobodily, nikoho nezachránili, prostě nic, jen zmařily lidské životy.

na příspěvěk reagoval hippie2222

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Naprostej souhlas s komentářem uživatele Maq. Jo, všem, kdo nenáviděj USA, se to nutně musí líbit - každej ošklivej "ušák" je tu vylíčenej jako zfetovaný hovado bez špetky intelektu či citu. Nevím, co jsem čekal.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jeszkowitcz

Jeszkowitcz (hodnocení, recenze)

Slasher

Kolem data premiéry jsem napjatě sledoval programy snad všech českých kin a bohužel nic. Ex post jsem se dověděl, že byl Final Cut promítán jen ve velmi vybraných amerických IMAX kinech.

Věčná škoda. Apokalypsa je zrovna z těch filmů, pro jehož dunivý a nervy drásající zvukový podkres bych si do kina zajel klidně i ne zrovna blízko. USA je však přeci jen trochu z ruky. :)

Slasher

Slasher (hodnocení, recenze)

Tak pořád doufám v kino, nicméně FINAL CUT je venku. Apocalypse.Now.1979.Final.Cut.1080p.BluRay.x264.TrueHD.7.1.Atmos-SWTYBLZ

na příspěvěk reagoval Jeszkowitcz

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Feidias

tohle má být ta totálně vyšperkovaná a vymazlená verze, o které sní vlastně od doby, co to natočil, ale pokaždé se něco posralo nebo mu do toho vlezlo. Zkráceně řečeno, tohle všem vystřelí mozek do vesmíru. 

na příspěvěk reagoval Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

To je pravda. Redux jsem kolikrát sledoval spíše jako seriál. Když si vezmu kolik tenkrát museli natočit materiálu a vlastně dodnes s tím střihem asi není spokojenej, nebo nevím proč vzniká další.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

PaulCZE

PaulCZE (hodnocení, recenze)

NightPorter

Jo, snad už doba debilních komixovejch lejn pomine a do Hollywoodu se vrátí lidi, kteří jsou schopní natočit film s dějem, hercema atd.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

tanec s vlky je taky pomalej, taky ma pres 3h a taky je to jeden z nej filmu ever. tyhle klasiky se proste s dnesni produkci prevazne superhrdinskejch marvelovskejch sracek nedaj srovnavat.

na příspěvěk reagoval PaulCZE

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Nesmyslná americká slatanina, nekonečná nuda o ničem. TOTO natočil režisér Kmotra?!?! Ultra zbytečnost, oproti Četě nebo Narozen 4/7 totální kravína. 👎👎👎

na příspěvěk reagoval NightPorter

skipercak

skipercak (hodnocení, recenze)

V zivote nepochopim to vysoke hodnotenie. Ale taketo moje negativne prispevky sem nepatria.

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Spiker01

já vždycky viděl akorát Redux. Je to stráášně dlouhý, ale dá se na to koukat i jako na seriál. Náročnější je hlavně ta druhá půlka, víc nechci prozrazovat:).

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Appoloyd

Znám jen Redux - tedy Director´s cut. Je to dlouhé a náročné, ale výborné. Občas jsem to sledoval jako seriál. Je těžké se soustředit 196 minut.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Apocalypse Now (1979) Reason for Controversy: So many. A buffalo was killed for the movie, there were dead bodies on set, Francis Ford Coppola had a mental breakdown, and Martin Sheen had a heart attack just to name a few.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

whack

S tím buvolem to prý nakonec bylo trochu jinak. Buvol byl za své finanční machinace sesazen ze svého úřednického postu , který zastával, a aby se to nedostalo ven, dostal od vedení tzv. "Modelovu volbu" (podle polního maršála Waltera Modela) - buď vše vyjde na světlo a buvol bude odsouzen a popraven, nebo spáchá potichu sebevraždu. Buvol měl rodinu a veřejná potupa by jim nepomohla, tak zvolil sebevraždu. Ale buvol byl také egoistické prase, takže využil možnosti, že nedaleko natáčel zrovna štáb a dohodl se s produkcí, že ho zabijí a zároveň zvěční. Nohsledové vlády se o tom dozvěděli na poslední chvíli a do štábu podstrčili popravčího, který splnil buvolovi slib štábu, nicméně ne úplně humánním způsobem (což by stejně u bovala bylo trochu paradoxní). Štáb ale vycítil jakési mocenské pletichy a tak se scéna natáčela v noci, aby vše nebilo tak do očí. Vláda po natočení scén trvala na tom, aby se o tomhle vůbec nikde nikdy nemluvilo ani nepsalo. Ven se to dostalo jen díky tomu, že druhá pomocnice hlavní květinářky štábu, která nosila při natáčení buvolovi zeleninu, se píchla atomovou ponorkou do prstu a těsně před vykrvácením chtěla ulehčit svému svědomí. Její celá smutná sedmnáctihodinová zpověď byla následně umístěna na YouTube, kde ovšem vydržela jen pár desítek minut, jelikož na to přišel buvolův syn, v té době zastávající stejnou pozici jako onehdy jeho otec, a nechtěl tímto na sebe upozorňovat, protože finanční machinace se tam netolerují stejně jako tehdy.

Já myslím, že tohle vnáší do celého filmu naprosto nový rozměr. Stejně tak od jisté doby josu atomové ponorky co nejvíce aerodynamické a ne ostré, jak bývaly jedny z prvních verzí, které na sobě tehdy ještě nenesly nálepku "Pozor na ostré hrany". Svět je prostě zvláštní...

na příspěvěk reagoval whack

nargile

nargile (hodnocení, recenze)

Apokalypsa: (mimo jiné) Většinou se jedná o spisy, v nichž nějakému člověku (prorokovi) je skrze nebeského (andělského) prostředníka zjevena nadpřirozená pravda. (dle Wiki)

nargile

nargile (hodnocení, recenze)

You have to have men who are moral... and at the same time who are able to utilize their primordial instincts to kill without feeling... without passion... without judgment... without judgment! Because it's judgment that defeats us. 

bobotur

bobotur (hodnocení, recenze)

(mOnkey): Naprosto s tebou souhlasim. Taky jsem viděl poprvý Redux a už nikdy to nechci vidět kratší.

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

(mOnkey): To je možný, ale přece jen je vidět, že scéna s Brandem čtoucím noviny nebo večeře s Francouzi zde citelně schází. Scéna s playmate je zato zbytečná a vůbec mi nechyběla.

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Vladajsoucna: To je právě ten problém, pokud bych jako první viděl původní verzi, tak bych asi problém neměl, jak ale člověk vidí nejdřív Redux a pak by měl koukat na verzi, která je o 50 minut kratší, přiše by si, tedy aspoň já, o mnoho scén ochuzen - protože jak říkám, v těch 202 minutách podle mě není nic navíc.

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Reklama

Reklama